Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Στην εξαθλίωση πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών θα πρέπει να αισθάνονται πραγματικά υπερήφανες. Κατάφεραν όχι μόνο να φέρουν την χώρα σε μία κατάσταση με κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, αλλά και να τους εξαθλιώσουν από κάθε άποψη, στέλνοντάς τους όχι απλά κάτω από τα όρια της φτώχειας, αλλά κυριολεκτικά στα τάρταρα της εξαθλίωσης.
Γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει από σήμερα, που "τελείωσε" το ζήτημα της μείωσης ακόμη και του επιδόματος ανεργίας κατά 22%. Το οποίο διαμορφώνεται πλέον στα 359 ευρώ.
Μειωμένα κατά 22% θα είναι όχι μόνο αυτό καθεαυτό το επίδομα ανεργίας, αλλά και τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την Kοινή Yπουργική Aπόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που τίθεται σε εφαρμογή.
Όποιος λοιπόν πάει την Παρασκευή να πάρει το επίδομα ανεργίας του θα ανακαλύψει ότι από 450 περίπου ευρώ θα πάρει 359 ευρώ. Και με αυτά τα χρήματα θα πρέπει να ζήσει τόσο αυτός όσο και η οικογενειά του, εάν φυσικά έχει. Με αυτά τα χρήματα θα πρέπει να επιβιώσει έναν ολόκληρο μήνα, ενώ ταυτόχρονα θα ψάχνει και για δουλειά.
Μιλάμε για ένα εκατομμύριο ανθρώπους κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης σε μία χώρα στην οποία οι τιμές δεν πέφτουν χάρις στο ολιγοπωλιακό καθεστώς της αγοράς το οποίο δεν δείχνει να σπάει με κανέναν τρόπο. Ένα εκατομμύριο ανθρώπους θύματα της μεταπολιτευτικής τραγωδίας. Η οποία δεν έχει ακόμη κορυφωθεί από ό,τι φαίνεται, καθώς όλο και περισσότερα μέτρα τέτοιου χαρακτήρα θα προσθέτονται στα ήδη υπάρχοντα.
http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/oikonomia/10652-2012-03-12-08-43-54.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: