Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Άνεργος μπούκαρε σε επιχείρηση και κρατάει ομήρους!

Aνδρας περίπου 60 χρονών μπήκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι στο εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων HELESI PLC στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής.
Με ένα όπλο στο χέρι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 2 άτομα, οι πληροφορίες λένε, ο ένας είναι ο ιδιοκτήτης, ο άλλος υπάλληλος και ο τρίτος είναι αστυνομικός.
Οι φωνές και οι πυροβολισμοί πάγωσαν το αίμα όλων. Οι τρεις τραυματίες κατάφεραν να βγουν έξω και να καλέσουν σε βοήθεια.
Ο 60χρονος όμως παρέμενει μέσα και κρατάει ομήρους τουλάχιστον 4 άτομα. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, αστυνομικοί κατάφεραν να βγάλουν από πλαϊνή πόρτα και 2 γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί στον χώρο.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 60χρονος, πατέρας 2 παιδιών, είχε απολυθεί πριν από 8 μήνες από το εργοστάσιο, ενώ πληροφορίες λένε ότι του χρωστούν και δεδουλευμένα. Πήγε λένε σήμερα αποφασισμένος να ζητήσει ή να επαναπροσληφθεί ή να του δώσουν όσα του χρωστούν.
Μακάρι η όλη περιπέτεια να έχει καλή έκβαση. Μακάρι να μην έχουμε τραγικό τέλος αν και αυτό ήδη προδιαγράφεται ακόμη και εάν δεν γίνει τίποτε περαιτέρω καθώς μία οικογένεια έχει ήδη διαλυθεί. Έχει διαλυθεί και ευθύνη τόσο γι' αυτήν όσο και για τις χιλιάδες υπόλοιπες έχουν κάποιοι. Κάποιοι που αφ' υψηλού θα κοιτάζουν το γίνεται από τους δέκτες των τηλεοράσεων τους. Κάποιοι που θα κάνουν κριτική και θα ασχολούνται με την διάσωση της ... πατρίδας, την ίδια στιγμή που η πατρίδα μετατρέπεται σε ζούγκλα.
Φανταστείτε την αγωνία, την πίεση του ανθρώπου που προέβη σε αυτή την εγκληματική βλακεία. Φανταστείτε την συσσώρευση συναισθημάτων που τον έκανε να σπάσει. Φανταστείτε το πώς αισθάνθηκε ότι του φέρθηκε το κοινωνικό σύνολο, μέρος του οποίου αποτελούσε για πολλά χρόνια. Φανταστείτε τι μπορεί να γίνει αύριο δίπλα σας. Ή να συμβεί και σε εσάς τον ίδιο. Και ζητήστε την τιμωρία αυτών που μας έφτασαν σε αυτό το σημείο
http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/egklhmatikothta/10591-2012-03-01-14-23-43.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: