Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Απορρίφθηκε από την βουλή το αίτημα για άρση του απορρήτου των πολιτικών

Απορρίφθηκε από την βουλή, με πλήρη συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων, το αίτημα για άρση του απορρήτου των πολιτικών που ήρθε ως φυσική συνέχεια της υπόθεσης με τα εμβάσματα των βουλευτών προς το εξωτερικό.
Μία υπόθεση που, θυμίζουμε, καλύφθηκε με την αποκάλυψη ότι η Ντόρα Μπακογιάννη έβγαλε τα λεφτά, χωρίς όμως κανείς να μας πει για τους δεκάδες βουλευτές που έχουν στείλει μικρότερα ποσά. Αυτά τουλάχιστον από τα επίσημα στοιχεία, γιατί άμα υπήρχε ποτέ πραγματική διαφάνεια σε αυτή την χώρα σίγουρα θα τρίβαμε τα μάτια μας από τα ποσά…
Το αίτημα διατυπώθηκε, εκ του ασφαλούς, από ανεξάρτητους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και λέμε εκ του ασφαλούς γιατί έτσι και αλλιώς το σύστημα προσπαθεί να κατασκευάσει «σωτήρες» από μεταχειρισμένα υλικά. Η απόρριψη του ήρθε με τα κόμματα της συγκυβέρνησης να χρησιμοποιούν ακόμα και τα ίδια λόγια, αφού ο Δένδιας της ΝΔ και ο Παπαϊωάννου του ΠΑΣΟΚ είπαν ότι η βουλή «δεν πρέπει να νομοθετεί εν θερμώ». Ο υπουργός «δικαιοσύνης» Μιλτιάδης Παπαϊωάννου έσπευσε να συμπληρώσει με την ερώτηση «μετά την πολιτική τι;».
Αξίζει σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ένα από τα σημεία του εφαρμοστικού νόμου του πρώτου μνημονίου που είχαν ψηφίσει με χέρια και με πόδια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Καρατζαφέρης, σύμφωνα με το οποίο γίνεται άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους πολίτες, προκειμένου να «παταχθεί η φοροδιαφυγή». Οπότε για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι ο νόμος στην Ελλάδα υπάρχει μόνο για… τα κορόιδα, και δια τούτου έρχεται και η απάντηση στον υπουργό δικαιοσύνης, αλλά και στα κόμματα της μεταπολίτευσης. «Μετά την πολιτική τι;»: ΥΓΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: