Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΝΡΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΛΕΕΙ ΕΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα, ομιλών στα σκαλοπάτια (δηλ. σε μικρή απόσταση από το… πεζοδρόμιο) των γραφείων της ΝΔ στην οδό Συγγρού, ο αρχηγός της «νέας» ΝΔ και συγκυβερνών με το ΠΑΣΟΚ στην μνημονιακή συγκυβέρνηση Παπαδήμου, δήλωνε με στόμφο «δε θέλω να ακούω για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ».

Βεβαίως, κατανοητή η προσπάθειά του να κρύψει την προσυμφωνημένη μετεκλογική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (και άλλων μνημονιακών δυνάμεων, αν υπάρχουν στη νέα βουλή…), γιατί αν βγει και το πει ευθέως θα λακίσουν τρέχοντας και οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του. Αλλά, τα ήδη συγκυβερνώντα στελέχη του, δεν κρύβονται καθόλου.

Και μάλιστα όχι όποια κι όποια στελέχη, αλλά αυτός ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της «νέας» ΝΔ, Δημ. Αβραμόπουλος, ο ποίος σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», όχι μόνο τάχθηκε υπέρ της μνημονιακής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές, αλλά ακόμα και στην περίπτωση που υπάρξει αυτοδυναμία. Δηλαδή, συγκυβέρνηση σε κάθε περίπτωση! Ιδού τι είπε ο δεύτερος τη τάξει της «νέας» ΝΔ:

«Η συνεργασία και η συνεννόηση ανάμεσα στα κόμματα κρίνεται απαραίτητη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτό το έχει δηλώσει και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είναι ο εν δυνάμει πρωθυπουργός της χώρας. Πρέπει να αντιληφθούν ότι η αυτοδυναμία είναι πολιτικός στόχος και όχι αυτοσκοπός. Είναι εργαλείο και μέσον άσκησης της εξουσίας σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα ώστε να διασφαλίζονται η πολιτική σταθερότητα, η κοινωνική ειρήνη και η προοπτική. Να σημειωθεί ότι η κατάκτηση της αυτοδυναμίας δεν αναιρεί την ανάγκη για συνεργασίες υπεύθυνες και πατριωτικές. Παράλληλα να σημειώσω με έμφαση ότι κάθε πολιτική μας κίνηση θα είναι στην κατεύθυνση της εθνικής ενότητας… Η σημερινή κυβέρνηση, πέραν των στόχων που υπηρετεί, θα αφήσει ως κληρονομιά και την αντίληψη της εθνικής συνεννόησης… Και στην περίπτωση αυτοδυναμίας η συνεργασία θα επιδιωχθεί…».

Τα συμπεράσματα δικά σας και κανένας ας μην πει πως δεν ήξερε, δεν το περίμενε κ.τ.λ.! http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: