Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ο Συριζα ξεπληρώνει τα ... γραμμάτια προς το προξενείο!

Η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ από τους κύκλους που άμεσα συνδέονται με το τουρκικό προξενείο στην Θράκη ήταν ένα θέμα το οποίο είχε απασχολήσει ευρύτατα πάρα πολλούς ανθρώπους στον πατριωτικό χώρο. Ειδικά αφού όλοι γνωρίζουν ότι η στήριξη του προξενείου δεν δίνεται με βάση ιδεολογικές γραμμές και αποκλίσεις, αλλά με μοναδικό γνώμονα τα οργανωμένα συμφέροντα αυτών που θέλουν να μετατρέψουν την Θράκη σε νέο ... Κοσσυφοπέδιο. Και όλοι γνώριζαν ότι για να πάρει υποστήριξη ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, σίγουρα κάποια στιγμή θα έπρεπε να επιστρέψει πολιτικά ή άλλου είδους ωφέλη σε αυτούς που του την έδωσαν.
Έτσι καθόλου έκπληξη δεν μας προκαλεί η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την οριστική απόρριψη από τον Αρειο Πάγο αίτησης για αναγνώριση της ... "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης".
Η οποία φυσικά ανακοίνωση στον τίτλο της δεν μιλά για την "Τουρκική Ένωση Ξάνθης" αλλά για ένα ... σωματείο στην Ξάνθη.
Και η οποία έχει ως εξής: "Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με ανησυχία το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου παρά την δικαίωσή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται άδικα και παράλογα η παραβίαση του στοιχειώδους συλλογικού δικαιώματος ελεύθερης ίδρυσης συλλόγων που προστατεύεται ρητά τόσο από το Σύνταγμα της Ελλάδας όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Μάλιστα, είναι λυπηρό από τη σκοπιά της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η αίτηση απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι δεσμευτικές!! Όμως αυτή καθαυτή η άρνηση εφαρμογής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστά από μόνη της νέα παραβίαση της ΕΣΔΑ , δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 46 της Σύμβασης, τα συμβαλλόμενα κράτη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συμμορφώνονται προς τις οριστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου επί των διαφορών στις οποίες είναι διάδικοι.
Κατά συνέπεια, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ελληνική Πολιτεία να πράξει τα δέοντα ώστε οι συμπολίτες μας της μειονότητας της Θράκης να μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα τα δικαιώματα που τους κατοχυρώνει το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση."
Ο Σύριζα λοιπόν επιτίθεται κατά της Δικαιοσύνης και μάλιστα κατά του Αρείου Πάγου, ζητώντας μάλιστα απορκάλυπτα από το κράτος να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης και να ... ανατρέψει την απόφαση του Άρειου Πάγου. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να ερμηνεύσει κανείς την προτροπή προς την ελληνική Πολιτεία "να πράξει τα δέοντα".
Είναι σαφές ότι τα γραμμάτια ξεπληρώνονται. Μόνο που αυτό γίνεται εις βάρος της σταθερότητας στην περιοχή και της πατρίδας μας γενικότερα.
http://www.elkosmos.gr/politiki/politiki/aristera/10666-2012-03-14-11-12-53.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: