Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Επιστολή για την εντιμότητα των βουλευτών έστειλε ο Πετσάλνικος

Επιστολή απέστειλε στους επάρχους της Ελλάδας ο πρόεδρος της βουλής, προκειμένου να τους ηρεμήσει, σχετικά με την υπόθεση των εμβασμάτων, προς το εξωτερικό, των εν Ελλάδι υπαλλήλων τους. Η υπόθεση αφορά, υπενθυμίζουμε, τις αποκαλύψεις για το 1.000.000 ευρώ που έβγαλε η Ντόρα Μπακογιάννη, μέσω του συζύγου της, και τα επακόλουθα με τους δεκάδες βουλευτές που είχαν βγάλει μικρότερα ποσά στο εξωτερικό. Στην επιστολή του «ξεκαθαρίζει» ότι: «Δεν υπάρχουν Έλληνες βουλευτές οποίοι έχουν βγάλει μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό, όπως προκύπτει από τον σχετικό έλεγχο που έγινε μέχρι τώρα», τονίζοντας ωστόσο ότι η περίπτωση Μπακογιάννη είναι μεμονωμένη και αφορά τον σύζυγο της.
Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει, πραγματικά, «κύριοι» και «κυρίες» του Κοινοβουλίου. Εκτός και αν πιστεύει ο Πετσάλνικος και ο κάθε Πετσάλνικος ότι τα αφεντικά των κομμάτων της μεταπολίτευσης «τρώνε κουτόχορτο».
Μάλλον, όμως, δεν το νομίζει αυτό και συνεπώς έστειλε την παραπάνω επιστολή με σκοπό να την προβάλλουν τα ελλαδικά ΜΜΕ, για να την ακούσουν οι Έλληνες πολίτες. Αυτό, όμως, που δεν υπολογίσε ο Πετσάλνικος είναι ότι ούτε οι Έλληνες «τρώνε κουτόχορτο». Τουλάχιστον όχι πλέον και τέτοιες κινήσεις, όπως η επιστολή που έστειλε, ανήκουν στο πολιτικό παρελθόν, που οι πολιτικοί πουλάγαν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: