Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟ.ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΑΣ.

Θα γίνουν όλες οι διαδικασίες για τη συνέχιση της απρόσκοπτης παροχής ρεύματος από τα κατεχόμενα για ένα χρονικό διάστημα που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Μάνθος Μαυρομάτης.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μαυρομάτης είπε πως η διάρκεια του συμβολαίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αλλά θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα.



Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι «θα υπάρξει συνέχιση της παροχής ρεύματος από τα κατεχόμενα». 


Ερωτηθείς πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο κ. Μαυρομάτης είπε πως πριν τη λήξη της παρούσας συμφωνίας, η οποία λήγει στις 31 Αυγούστου, θα υπάρξει ολοκλήρωση της νέας. 


Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο προσύμφωνο, ανέφερε ότι «έγιναν κάποιες ενέργειες προς αυτή τη κατεύθυνση, διαβουλεύσεις. Δεν υπάρχει κάτι γραπτό αλλά έγιναν οι διαβουλεύσεις και θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα».


Σε ό,τι αφορά στο ερώτημα κατά πόσον οι διαβουλεύσεις που έγιναν είναι για παροχή ρεύματος για έξι μήνες, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ είπε πως η διάρκεια δεν έχει καθοριστεί. «Εξαρτάται, μπορεί να είναι και μέχρι τόσους (6) μήνες, αναλόγως των αναγκών που υπάρχουν», πρόσθεσε.


Τέλος, σε διευκρινιστική ερώτηση για το ποιος θα αποφασίσει για τη διάρκεια του συμβολαίου, ο κ. Μαυρομάτης είπε πως θα υπάρξει διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς. 


Η ΑΗΚ παρέδωσε την Πέμπτη 11 Αυγούστου επιταγή ύψους περίπου 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ Μάνθο Μαυρομάτη για να την παραδώσει με τη σειρά του στην τουρκο"κυπριακή" εταιρεία ηλεκτρισμού έναντι του ρεύματος που είχε παραχωρηθεί. Η συμφωνία της ΑΗΚ με το ΚΕΒΕ λήγει στο τέλος Αυγούστου  

http://www.elamcy.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: