Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ

«Η Στήλη της Μνήμης» από δύο τόνους λευκού μαρμάρου, θα ανεγερθεί κατόπιν πρωτοβουλίας του Έλληνα βουλευτή της Ρωσικής Δούμας και φλογερού πατριώτη Ιβάν Σαββίδη
 Στον τόπο του μαρτυρίου του Ποντιακού Ελληνισμού, εκεί όπου χιλιάδες συμπατριώτες μας βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια της σταλινικής γενοκτονίας των ετών 1937-39, πρόκειται να αναγερθεί ένα λιτό, πλην όμως μεγαλοπρεπές μνημείο. Στο κέντρο του Μαγκαντάν, τόπο θανάτου των εξόριστων Ελλήνων θα υψωθεί η “Στήλη της μνήμης” από λευκό μάρμαρο, βάρους περίπου δύο τόνων. Η απόφαση για την ανέγερση του μνημείου πάρθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου “Ελληνικό Μαρτυρολόγιο” και έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερα από δύο εκατομμύρια ρούβλια για αυτόν τον μεγάλο σκοπό.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας , το σχέδιο «ελληνική επιχείρηση εκκαθάρισης ντιρεκτίβα Νο 50215» της τρομερής NKBD (πρόκειται για τον πρόγονο της KGB), υπογεγραμμένη από τον διευθυντή Νικολάι Γιεζόφ, στενό συνεργάτη του Στάλιν, είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν στη “μαύρη τρύπα” των γκουλάγκ τριάντα οκτώ χιλιάδες Έλληνες ποντιακής καταγωγής που ζούσαν στην σοβιετική ένωση.
Η επιχείρηση ξεκίνησε τη νύχτα της 15ης Δεκεμβρίου του 1937 ταυτόχρονα σε όλη τη σοβιετική επικράτεια. Πάνω από 20.000 συμπατριώτες μας εκτελέστηκαν εν ψυχρώ και χιλιάδες άλλοι στάλθηκαν στα στρατόπεδα της Κολιμά, όπου ελάχιστοι κατάφεραν να επιζήσουν. «Μετά από επτά δεκαετίες τα παιδιά και τα εγγόνια των αδικοχαμένων Ελλήνων Ομογενών άρχισαν να μαθαίνουν για τον τόπο και την αιτία θανάτου τους, χάρη στο “Ελληνικό Μαρτυρολόγιο”, που ερευνά όλες τις διαστάσεις των καταπιέσεων της σταλινικής εποχής κατά των Ελλήνων».
Την ίδια ώρα στο ελλαδικό κράτος απαγορεύεται ακόμη και η αναφορά σε αυτό το φρικτό έγκλημα εις βάρος του Ελληνισμού. Φυσικό και επόμενο, καθ’ ότι ΟΛΟΙ οι κυβερνητικοί παράγοντες του Μνημονίου και της Προδοσίας είναι βαμμένοι κομμουνιστές, μαοϊκοί ή τροτσκιστές, που εν μία νυκτί φόρεσαν τον μανδύα του μεγαλο-καπιταλιστή. Έτσι μπορούν υπό τις νέες διεθνείς συνθήκες να προδίδουν και να ξεπουλούν καλύτερα την Πατρίδα. Από την άλλη μεριά, το παράδειγμα των Ελλήνων που διαπρέπουν σήμερα στη Ρωσία είναι αξιέπαινο και μας δίνει θάρρος και ηθικό για τη συνέχιση του Αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: