Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Θύμα κλοπής και ο Πεταλωτής!

Τελικά οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τις αποδοκιμασίες των πολιτών στις καλοκαιρινές διακοπές τους. Ή τουλάχιστον αυτό συνέβη στην περίπτωση του κ. Πεταλωτή, ο οποίος ήλθε αντιμέτωπος με έναν διαρρήκτη, ο οποίος "μπούκαρε" στο δωμάτιο του σε ξενοδοχείο όπου διέμενε.
Αξίζει να ρίξουμε μία ματιά στην κατάθεση του υπουργού. Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν την 13η Αυγούστου περίπου στις 02.30 τα ξημερώματα μπήκαν στα δωμάτιά τους για να κοιμηθούν. Γύρω στις 03.10 ξύπνησε και είδε έναν άνθρωπο στο ημίφως με μαγιό άσπρο να είναι σκυμμένος πάνω στην κονσόλα της τηλεόρασης και να περιεργάζεται δύο - τρία τσαντάκια της κόρης του.
Αμέσως, όπως είπε, σηκώθηκε απ΄το κρεβάτι φωνάζοντας, οπότε το άγνωστο άτομο οπισθοχώρησε και πήγε να φύγει. Όταν έφτασε κοντά του έξω από το δωμάτιο γύρισε, όπως είπε, και ουρλιάζοντας σήκωσε το χέρι του για να τον κτυπήσει. Τότε είδε ότι κρατούσε κάτι χωρίς να μπορέσει να προσδιορίσει τι ήταν. Ο δράστης, όπως κατέθεσε τράπηκε σε φυγή, κατεβαίνοντας με ορμή τις σκάλες προς τον κάτω όροφο του διαμερίσματος, οπότε άκουσε θόρυβο από την πτώση του στις σκάλες και μια κραυγή πόνου. Ειδοποίησε τη ρεσεψιόν για το συμβάν και έμεινε στον πάνω όροφο, που είναι τα δωμάτια και η εξωτερική πόρτα. Τόνισε εν συνεχεία ότι ο δράστης, όπως μπόρεσε να διακρίνει, ήταν κάτω των 30 ετών, ευκίνητος, γυμνασμένος, με πόδια ποδοσφαιριστή, κοντά μαλλιά και έντονο βλέμμα, στρογγυλό πρόσωπο, ύψος γύρω στο 1,80, φωνή δυνατή και βραχνή. Ο υπουργός αναγνώρισε αργότερα ως δράστη της κλοπής έναν 27χρονο αλλοδαπό, μέρος του προσωπικού του ξενοδοχείου.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο από την κατάθεση του κ. Πεταλωτή είναι το ότι το διαμέρισμα στο οποίο έμενε στο ξενοδοχείο, ήταν ... διόροφο. Έτσι "σεμνά και ταπεινά" στις διακοπές τους οι υπουργοί της κυβέρνησης. Κατά τα άλλα, θα ήταν ίσως ένα ενδιαφέρον μάθημα για τον κ. Πεταλωτή σχετικά με την καθημερινότητα του ελληνικού λαού. Όχι ότι θα του λείψει το ipod του υπουργού, αλλά ας σκεφτεί ότι ίσως σε κάποιους άλλους θα τους έλειπε. Και ας αναλογιστεί το τι ακριβώς σημαίνει η κάθε ληστεία από τις χιλιάδες που διαπράττονται, για τον κάθε απλό Έλληνα πολίτη, από τον οποίο δεν παίρνουν ένα gadget αλλά ολόκληρο το βιός του. Αλλά αμφιβάλλουμε ιδιαιτέρως εάν θα το κατανοήσει ή εάν θα το ξεχάσει όταν επιστρέψει στην δική του καθημερινότητα, κατά την διάρκεια της οποίας είναι προστατευμένος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: