Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Οι μπολσεβίκοι δολοφονούν ξανά την Ελένη Παπαδάκη

Οι μπολσεβίκοι δολοφονούν ξανά την Ελένη Παπαδάκη
“Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα” και απλά “ταλαντούχα” η Ελένη Παπαδάκη
Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στα Δεκεμβριανά ήταν ο βάρβαρος σφαγιασμός της ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη. Την μνήμη της σπουδαίας ηθοποιού, που δολοφονήθηκε από μέλη του ΕΑΜ τον Δεκέμβριο του 1944, αποφάσισε να τιμήσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο πριν από μερικές ημέρες ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης δίνοντας το όνομά της σε θεατρική σκηνή στο ισόγειο του REX.
Το ελεγχόμενο από κομμουνιστές Σωματείο των Ελλήνων Ηθοποιών εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην απόδοση τιμής στην μεγάλη Ελληνίδα τραγωδό, η οποία δολοφονήθηκε αναμφισβήτητα με εντολή άνωθεν από τους μπολσεβίκους, οι οποίοι στην συνέχεια καταδίκασαν το έγκλημα. Μάλιστα εξέδωσαν και ανακοίνωση από την οποία και τα εξής:
Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: "Ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του Εθνικού Θεάτρου να ονομάσει μια από τις σκηνές του, που βρίσκεται στο κτήριό του στην οδό Πανεπιστημίου, σε σκηνή Ελένη Παπαδάκη. Γιατί το Εθνικό θέατρο επιλέγει, ανάμεσα στους δεκάδες μεγάλους ηθοποιούς στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου την Ελένη Παπαδάκη, που παρότι ταλαντούχα καλλιτέχνιδα αποτελεί ως τις μέρες μας μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα; Προφανώς τα κριτήρια δεν είναι καλλιτεχνικά, αλλά πολιτικά. Μέσα από τη δραματική κατάληξη της Ελένης Παπαδάκη – που αποδεδειγμένα όχι μόνο δεν είχε την έγκριση του ΕΑΜ, αλλά ήταν εντελώς έξω από τις προθέσεις και την πολιτική του- επιδιώκει να συντηρεί και να αναπαράγει μια ζοφερή, δολοφονική εικόνα για το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αντιστρέφοντας ολοσχερώς την πραγματικότητα."
Όπως διαβάσατε παραπάνω η μεγάλη ηθοποιός, η οποία είχε αποδώσει με απαράμιλλο τρόπο και συγκλονιστικό μορφές της αρχαίας Ελληνικής τραγωδίας, ήταν απλά “ταλαντούχα” για τους επίγονους αυτών που οδήγησαν την Ελένη Παπαδάκη στην σφαγή! Επιπλέον επιμένουν ότι ήταν “αμφιλεγόμενη προσωπικότητα”, που σημαίνει ότι μπορεί να είχαν και δίκιο που την έσφαξαν…
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: