Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

70 παραβιάσεις στο Αιγαίο! Θα είναι από το καλό κλίμα της συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν...

70 παραβιάσεις στο Αιγαίο! Θα είναι από το καλό κλίμα της συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν...
70 παραβιάσεις, εμπλοκές και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά... Τα τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τη Ρω, τις Οινούσσες το Φαρμακονήσι και τη νήσο Παναγιά.
Για "καλό κλίμα" είχαν μιλήσει τα παπαγαλάκια της Νέας Δημοκρατίας μετά την συνάντηση του Μητσοτάκη με τον σουλτάνο Ερντογάν στις ΗΠΑ, όμως αντί για αυτό βλέπουμε να συνεχίζονται οι προκλητικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων και όχι μόνο... Οι τούρκοι δεν μένουν στα λόγια, περνάνε και στις πράξεις για να θυμίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα στους γραικύλους των Αθηνών, ότι αμφισβητούν την Εθνική μας Κυριαρχία, διά θαλάσσης και αέρος.
Έτσι μόνο σήμερα, είχαμε 70 (!) παραβιάσεις, εμπλοκές και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά με τουρκικά F-16 να πετούν πάνω από τη Ρω, τις Οινούσσες το Φαρμακονήσι και τη νήσο Παναγιά. Συνολικά, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν 21 τουρκικά αεροσκάφη (18 F-16, ένα κατασκοπευτικό CN235 και δύο F-4) εκ των οποίων τα οκτώ ήταν οπλισμένα. H τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε 17 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας ενώ σε πέντε περιπτώσεις σημειώθηκαν και εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά αεροσκάφη.
Και γιατί να μην παρανομούν οι τούρκοι στο Αιγαίο; Εδώ είχαμε ΕΙΣΒΟΛΗ στην Κυπριακή ΑΟΖ και δεν υπήρξε αντίδραση. Και ποιος να αντιδράσει; Οι πρωτεργάτες της ελληνοτουρκικής "φιλίας" και συνεργασίας;
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: