Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Ξεσηκώνονται οι τοπικές κοινωνίες της Λέσβου κατά της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης

Ξεσηκώνονται οι τοπικές κοινωνίες της Λέσβου κατά της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης
Η οργή των τοπικών κοινωνιών στα νησιά του Αιγαίου είναι πια έκδηλη λόγω των τεράστιων προβλημάτων που έχει φέρει η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση.
Χθες κάτοικοι της Μυτιλήνης δικαιολογημένα παρεμπόδισαν το πλοίο OPENARMS της μη-κυβερνητικής οργάνωσης ΜΚΟ Proactiva να προσεγγίσει το λιμάνι της Σκάλας Συκαμιάς. Οι κάτοικοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, αφού η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακολουθεί ακριβώς την ίδια πολιτική των ανοικτών συνόρων και υπέρ της λαθρομετανάστευσης που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι άξιο προσοχής ότι η τεράστια αγανάκτηση των κατοίκων από την άκρατη λαθρομετανάστευση εκδηλώθηκε από το γεγονός ότι το πλοίο των ¨ακτιβιστών" πετροβολήθηκε από τους κατοίκους και αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει 200 μέτρα μακριά από την προκυμαία.

Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί την ίδια ανθελληνική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ στο λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα, αφού σε μικρή σχετικά απόσταση από την Συκαμιά, στην Αγιάσο, κατασκευάζει "hot spot" στις εγκαταστάσεις του  Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου -Λέσβου "Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ".
Ειδικότερα είναι εξοργιστικό ότι η κατασκευή των παραπάνω οικισμών για λαθρομετανάστες γίνονται υπό την ευθύνη της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών που έχει ως κανονική αποστολή τον σχεδιασμό, την μελέτη, την κατασκευή και την συντήρηση πάσης φύσεως αεροπορικών υποδομών.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες θα γίνει ακόμη χειρότερη με άμεσες δυσμενείς επιπτώσεις στην κοινωνία.
Μοναδική διέξοδος στην μάστιγα της λαθρομετανάστευσης και του εποικισμού παραμένει η εφαρμογή του σχετικού νομοσχεδίου της Χρυσής Αυγής: Κλείσιμο συνόρων - Βαρύτατες ποινές για δουλεμπόρους - Άμεση επιστροφή ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστών στην χώρα εισβολής, στην Τουρκία!
Θεόδωρος Γ. Κωστής
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: