Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής – Ολοι εναντίον Φάμελλου

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής – Ολοι εναντίον Φάμελλου | in.gr
Απίστευτες καταστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τα ρουσφέτια που θέλουν να περάσουν οι βουλευτές προτού κλείσει η Βουλή για τις εκλογές. Μια σειρά από πονηρές διευθετήσεις που ευτελίζουν το κοινοβούλιο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και αποχωρήσεις τη ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.
Unmute
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
Stream TypeLIVE
Remaining Time -0:00
 
Playback Rate
1
    Chapters
    • Chapters
    Subtitles
    • subtitles off
    Captions
    • captions settings
    • captions off
    Advertisement
    Ομως, μια αποστροφή του υπουργού, Σ. Φάμελλου, ότι δεν θα γίνουν δεκτές βουλευτικές τροπολογίες, προκάλεσε εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έκοβε το δρόμο στους… Μαυρογιαλούρους να περάσουν αυτά που ήθελαν.
    Ο κ. Φάμελλος είπε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για να θωρακίσουμε την λειτουργία της Βουλής αυτή την ιδιότυπη περίοδο είναι να μην γίνει αποδεκτή καμιά βουλευτική τροπολογία. Δεν υπάρχει κανένα συνταγματικό ζήτημα για τη συνέχιση της λειτουργίας της Βουλής. Αν δεν γινόταν αυτή η συνεδρίαση θα ήταν παραβίαση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Η συζήτηση των συμβάσεων ξεκίνησε πριν τις ευρωεκλογές και έπρεπε να ολοκληρωθεί πριν κλείσει η Βουλή. Αυτό που ακολουθούμε είναι απολύτως ηθικό».
    Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτικές τροπολογίες δεν έχουν έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου για το κόστος τους, ούτε περνούν από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.
    Το μπλόκο που πήγε να βάλει ο Φάμελλος έφερε έκρηξη και διαμαρτυρίες βουλευτών οι οποίοι είχαν καταθέσει ή ήθελαν να καταθέσουν τροπολογίες – ρουσφέτια.
    Πρώτος μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος ζήτησε να μην τρομοκρατείται η κυβέρνηση από τις φωνές της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν το σκάνδαλο με τη βροχή τροπολογιών της τελευταίας στιγμής.
    «Είναι τροπολογίες που λύνουν πολλά κοινωνικά ζητήματα. Γιατί πρέπει να τρομοκρατηθούμε από τις φωνές της αντιπολίτευσης; Να κάνει μία επιλογή ο κ. Φάμελος και να δει ποιες από τις τροπολογίες λύνουν πολλά κοινωνικά προβλήματα. Εμείς είμαστε το όργανο που μπορεί να το αποφασίσει αυτή είναι η έκκληση προς την κυβέρνηση για τον κ. Φάμελο».
    https://www.in.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια: