Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Ο Ρέγκλινγκ διατάζει και ο Μητσοτάκης υπακούει στις εντολές του


Έχοντας την αίσθηση του επικυρίαρχου της Χώρας, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ απειλεί ανοιχτά ότι μετά τις εκλογές, «από τον Σεπτέμβριο», θα επανέλθει δριμύτερος για να συμμορφώσει τους ανυπάκουους Έλληνες!
«Οι εφαρμοζόμενες ή θεσμοθετημένες μεταρρυθμίσεις, όπως για την αγορά εργασίας, και η μείωση των φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με την διεύρυνση της φορολογικής βάσης (σ.σ.: δηλαδή, η μείωση του αφορολόγητου) θα πρέπει να διασφαλιστούν και δεν πρέπει να αναστραφούν» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. Σε μια επίδειξη… μετριοφροσύνης, ο Ρέγκλινγκ διεκδικεί δάφνες για λογαριασμό του Μηχανισμού, ισχυριζόμενος ότι, υπό την στιβαρή του καθοδήγηση, η Ελλάδα επανήλθε στον δρόμο των επιτυχιών!
Αμέσως, μετά, βέβαια, και αφού υπενθυμίζει τις ρητές υποχρεώσεις της Χώρας προκειμένου να μην παρεκκλίνει από την γραμμή της πολυετούς λιτότητας, προτρέπει την Αθήνα να εγκαταλείψει και το αίτημα για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2,5% του ΑΕΠ από το 3,5% έως το 2022, καθώς έχει λάβει, όπως προσθέτει, «ανταλλάγματα για την ελάφρυνση του χρέους». Παρατηρεί, μάλιστα, πως σε περίπτωση που οι δικαστικές αποφάσεις δικαιώσουν όσους διεκδικούν αναδρομικά από τις μνημονιακές περικοπές, τότε θα πρέπει να κοπούν συντάξεις προκειμένου να ισοσκελιστούν οι δημοσιονομικές επιπτώσεις.
Τέλος, ο ESM καλεί την Χώρα μας να εγκαταλείψει την λογική των υπερπλεονασμάτων, ενώ επαίρεται ότι η βαριά δανειακή υποδούλωση της Ελλάδας «βελτίωσε τη δυναμική του χρέους»…
Είναι φανερό ότι οι δανειστές απευθύνονται στον επόμενο πρωθυπουργό της Χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνοντας και σ’ αυτόν ποιος πραγματικά κυβερνά αυτό τον Τόπο.
Η ανάγκη ενδυνάμωσης του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις 7 Ιουλίου είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική, στην προσπάθεια δημιουργίας ενός στιβαρού μετώπου Εθνικής και Κοινωνικής Αντίστασης στην ξένη κυριαρχία, τους κυβερνητικούς και αντιπολιτευόμενους υποτακτικούς τους του «Συνταγματικού τόξου».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: