Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ» ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΕΞ!!!

Σοβαρά ερωτήματα που χρήζουν άμεσων απαντήσεων εγείρει η «διαρροή» απόρρητου εγγράφου του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ανάρτησε σήμερα (02/08/2016), η ομάδα «Ρουβίκωνας» σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφορμή την εισβολή 15 μελών της στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη (26/07/2016).
Στο έγγραφο περιγράφονται διεξοδικά ζητήματα φύλαξης της πρεσβείας, ενώ εκφράζονται ανησυχίες σχετικά με τη φύλαξη Τούρκων διπλωματών και επιτετραμμένων στην Ελλάδα, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα στις 15 Ιουλίου.
Μάλιστα, το κείμενο αυτό κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, έχοντας την ένδειξη «απόρρητο άμεσης επίδοσης».
Το ζήτημα που προκύπτει μετά και τη δημοσίευση του συγκεκριμένου διαβαθμισμένου εγγράφου είναι το κενό ασφαλείας που δημιουργείται σε κρίσιμες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, όπως το Υπουργείο Εξωτερικών, αφού το σύστημα εμπιστευτικότητας αποδεικνύεται στην πράξη διάτρητο.
Ένα επίσης σοβαρό ερώτημα είναι πώς βρέθηκε ένα απόρρητο έγγραφο στην κατοχή του «Ρουβίκωνα»; Συνεπώς θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες εντός του συγκεκριμένου Υπουργείου, απ’ όπου, όπως όλα δείχνουν, προήλθε η συγκεκριμένη «διαρροή».
Αυτό είναι το έγγραφο που ανάρτησε ο «Ρουβίκωνας»
EGGRAFO ROYBIKONAS
http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: