Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Μνημονιακό θράσος Κατρούγκαλου: Με 384 ευρώ σύνταξη κανείς δεν είναι φτωχός...

Μνημονιακό θράσος Κατρούγκαλου: Με 384 ευρώ σύνταξη κανείς δεν είναι φτωχός...
Το μόνο πράγμα στο οποίο είναι ανταγωνίσιμη η ανικανότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και η εθελοδουλεία της απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους, αναμφίβολα είναι το θράσος που την διακατέχει, σε συνδυασμό με την απόλυτη αναλγησία απέναντι στα εξουθενωμένα λαϊκά στρώματα.
Το πιο πρόσφατο “κατόρθωμα” αυτού του είδους αποτελούν τα όσα δήλωσε ο Κατρούγκαλος. Ζήστε με 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης! Αυτή είναι... η έμμεση προτροπή του υπουργού Εργασίας προς τους μελλοντικούς συνταξιούχους, αφού σε χθεσινή συνέντευξή του τόνισε: “Στο μέλλον όλοι οι Έλληνες θα παίρνουν συντάξεις με τους ίδιους κανόνες και όλοι οι Έλληνες θα είναι προστατευμένοι από τη φτώχεια με τον θεσμό της εθνικής σύνταξης”.
Άρα, εύλογα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι με τα 384 ευρώ σύνταξης κανείς μελλοντικός συνταξιούχος δεν θα είναι πια φτωχός... Αλήθεια, αφού ο ίδιος θεωρεί ότι ένα ποσό της τάξης των 384 ευρώ μηνιαίως σε απομακρύνει από το στάδιο της φτώχειας, γιατί δεν επιχειρεί αυτός και οι υπόλοιποι... “μπρούκληδες” της κυβέρνησης να προσπαθήσουν να ζήσουν με αυτόν τον μισθό από εδώ και πέρα;
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο βαδίζει πιστά στα χνάρια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων επιβάλλοντας εξοντωτικές περικοπές στους συνταξιούχους και ωθώντας τους έτσι στην εξαθλίωση και στα όρια της επιβίωσης, αλλά πολύ χειρότερα δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο να αφήσει “αξιομνημόνευτο” έργο, το οποίο δεν θα έχει προηγούμενο στον αφανισμό (και) των συνταξιούχων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: