Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Τρίτο κόμμα με διαφορά η Χρυσή Αυγή σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για τον εμπαθή - αριστεριστή Κούλογλου

Τρίτο κόμμα με διαφορά η Χρυσή Αυγή σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για τον εμπαθή - αριστεριστή Κούλογλου
Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, όπως έχουμε πολλές φορές τονίσει, δεσμεύονται από τον χρηματοδότη τους, δηλαδή τον εντολέα της δημοσκόπησης και έτσι χαλκεύουν τα στοιχεία σύμφωνα με την θέλησή του. Όλες μαζί δεσμεύονται από τις εντολές Σταμάτη, οι οποίες ήταν σαφείς και θέλανε την Χρυσή Αυγή να περιορίζεται γύρω στο 6% ακόμα και αν αυτό απαιτεί μία αδιευκρίνιστη ψήφο στο 30%.
Στην περίπτωση του αριστεριστή και εμπαθή αντι – χρυσαυγίτη Κούλογλου αντιλαμβανόμαστε ότι το «ψαλίδι» εναντίον της Χρυσής Αυγής θα είναι το μεγαλύτερο δυνατό. Βέβαια επειδή μόνο οι νεοδημοκράτες μπορούν να πέσουν σε επίπεδο ξεφτίλας να παρουσιάζουν την Χρυσή Αυγή στο 3,8% (δημοσκόπηση της Rass – Rass – Αντώνης Σαμαράς), η δημοσκόπηση της Palmos Analysis, διατηρεί κάποια αξιοπρέπεια, εμφανίζοντας την Χρυσή Αυγή τρίτη πολιτική δύναμη, αν και με κομμένα ποσοστά.
Στην πραγματικότητα αυτό που έγινε με την δημοσκόπηση της Palmos Analysis είναι ευθέως συνδεδεμένο με την τροπολογία παράτασης των δημοσκοπήσεων. Στις 17 Δεκεμβρίου η εταιρεία παρουσίασε δημοσκόπηση στην οποία η Χρυσή Αυγή ήταν τρίτη με ποσοστό (μετά την αναγωγή) 7,2%. Ακολούθως κατατέθηκε η τροπολογία για την παράταση και αντιλήφθηκαν ότι έχουν λίγο ακόμα χρόνο για προπαγάνδα. Έτσι στις 30 Δεκεμβρίου παρουσίασαν δημοσκόπηση στην οποία το «Ποτάμι» ήταν τρίτο κόμμα!
Τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, αφού βρισκόμαστε 3 εβδομάδες πριν τις εκλογές και έσπευσαν σε άμεση διόρθωση, παρουσιάζοντας (εντός λίγων ημερών...) νέα δημοσκόπηση, που ουσιαστικά είναι τα στοιχεία της δημοσκοπήσεως της 17ης Δεκεμβρίου, παραποιημένα ελαχίστως ώστε να ξεγελούν ότι είναι νέα δημοσκόπηση. Έτσι ξαφνικά το «Ποτάμι» πέφτει 2 θέσεις και χάνει 3% σε λίγες μέρες, ενώ η Χρυσή Αυγή ξαναγίνεται τρίτη πολιτική δύναμη με 7,2% και πάλι!
Τι έχει συμβεί; Πολύ απλά έγινε μια γρήγορη διόρθωση, ώστε σιγά σιγά να προσεγγίσει η εταιρεία τα πραγματικά δεδομένα, που δείχνουν την Χρυσή Αυγή τρίτη πολιτική δύναμη με διψήφια ποσοστά. Εν είδει αρχείου σας παραθέτουμε τα ποσοστά:


http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: