Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Θα υπογράψουμε νέο μνημόνιο, αλλά δεν θα το λέμε έτσι!

Βαρουφάκης: Θα υπογράψουμε νέο μνημόνιο, αλλά δεν θα το λέμε έτσι!
Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η τελετή παράδοσης - παραλαβής ανάμεσα στο απερχόμενο υπουργό οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και τον επερχόμενο, Γιάννη Βαρουφάκη. Πέραν του προφανούς ενδιαφέροντος που δημιουργεί η τελετή παράδοσης του υπουργείου που έγινε το μήλον της έριδος ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και το ενδιαφέρον της επόμενης μέρας ΣΥΡΙΖΑ στα οικονομικά θέματα.
Ο Βαρουφάκης υπήρξε στις δηλώσεις του εξόχως διευκρινιστικός σχετικά με την πολιτική που πρόκειται να ακολουθηθεί και απάντησε ευθέως στους ίδιους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον δεν θα έχουν απορίες σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Συγκεκριμένα, μιλώντας στα πλαίσια της κοσμιοτάτης τελετής είπε ότι «στόχος μας είναι μια «συμφωνία - γέφυρα» μεταξύ των προηγούμενων προγραμμάτων και μιας νέας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, ΕΕ και ΔΝΤ.» και έσπευσε να συγκεκριμενοποιήσει λέγοντας ότι «Μιλώντας με τον κ. Ντεϊσελμπλούμ εξέφρασα το σταθερό προσανατολισμό της κυβέρνησης μας προς μια νέα συμφωνία με τους εταίρους».
Κοινώς πρόκειται να υπογραφεί ένα νέο μνημόνιο μεταξύ Ελλάδος - Ε.Ε. και ΔΝΤ, το οποίο, όπως τόνισε ο Βαρουφάκης, θα είναι μία συμφωνία - γέφυρα. Για να το πούμε πιο απλά, ο Τσίπρας  και η κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ θα υπογράψουν ένα νέο μνημόνιο με τους «εταίρους». Απλώς δεν θα το ονομάζουν «μνημόνιο» για προπαγανδιστικούς λόγους. Η συμφωνία που πρόκειται να υπογραφεί είναι προφανώς η Ενισχυμένη Προληπτική Γραμμή Στήριξης, στην οποία είχε συμφωνήσει ο Σαμαράς λίγο πριν την πτώση του.
Συμπέρασμα; Τι ΣΑΝΕΛ, τι Σαμαροβενιζέλοι! ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ  ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ! 
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: