Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Συνεχείς οι φωνές στην ψοφοδεξιά που ζητούν την άμεση παραίτηση Σαμαρά

Συνεχείς οι φωνές στην ψοφοδεξιά που ζητούν την άμεση παραίτηση Σαμαρά
Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Ν.Δ, καθώς ο ένας μετά τον άλλον πληθαίνουν τα στελέχη του κόμματος που αμφισβητούν ευθέως την παραμονή στην ηγεσία της Ν.Δ του Σαμαρά. Τη σκυτάλη πήραν οι πρώην βουλευτές του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος και Ευάγγελος Αντώναρος. Ο Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του Σαμαρά, ζήτησε τη διεξαγωγή συνεδρίου, δείχνοντας έτσι ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του προς τον αρχηγό του. Πολύ πιο άμεσος, όμως, ήταν ο πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ζήτησε ευθέως από τον Σαμαρά να παραιτηθεί: «Η Ν.Δ έχει μια μεγάλη παράδοση. Οι πρόεδροί της μετά από κάθε ήττα έθεταν τον εαυτό τους στη διάθεση των οργάνων του κόμματος. Ο Καραμανλής το 2009 θυμάστε ότι δρομολόγησε ο ίδιος με ξεκάθαρη δήλωση το θέμα της διαδοχής του». Με δεδομένο ότι ο Αντώναρος εκφράζει προς τα έξω αυτά που δεν μπορεί να πει δημοσίως ο Καραμανλής, είναι φανερό ότι ο κλοιός σφίγγει ολοένα και περισσότερο γύρω από τον αποτυχημένο και ξοφλημένο οριστικά Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών ζητάει την άμεση παραίτηση του Σαμαρά
Απανωτά εσωκομματικά χτυπήματα δέχεται ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος «παριστάνει το κορόιδο» στις συνεχείς παραινέσεις αρκετών νεοδημοκρατών να παραιτηθεί από την αρχηγική καρέκλα. Την σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος του συνδικάτου των αυτοκινητιστών και γνωστός νεοδημοκράτης Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος με δήλωσή του επιτίθεται με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς στον Σαμαρά. Τα κυριότερα σημεία της δήλωσης του Λυμπερόπουλου είναι τα εξής:
«Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών ήταν το κύκνειο άσμα μιας πολιτικής ηγεσίας που δεν σεβάστηκε ούτε τον ελληνικό λαό, ούτε τις αρχές και τις αξίες της παράταξης που εκπροσωπούσε. Ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του οδήγησαν τη Νέα Δημοκρατία στην ήττα, αλλά η αλαζονεία τους δεν τους αφήνει να το παραδεχτούν. Έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους ότι έκαναν το καθήκον τους.
Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας κράτησαν όρθια την παράταξη και περιόρισαν σε αξιοπρεπή επίπεδα την εκλογική ήττα. Αυτό που θα περίμεναν σήμερα, είναι μια δημόσια συγνώμη από τον Αντώνη Σαμαρά και ένα αντίο. Αντ αυτού άκουσαν έναν πρώην πρωθυπουργό να αποτινάσει τις ευθύνες του και να τις μοιράζει δεξιά και αριστερά.
Εμείς που με την ψήφο μας διατηρήσαμε την παράταξη σε τροχιά εξουσίας (για τις επόμενες εκλογές) θεωρήσαμε αυτονόητο ότι ο Αντώνης Σαμαράς διαθέτει την στοιχειώδη πολιτική ευθιξία και θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος. Δυστυχώς κάναμε λάθος.
Οι πρώτες πληροφορίες και οι πρώτες δηλώσεις μετά την χθεσινή αποτυχία δείχνουν έναν άνθρωπο ‘’ γαντζωμένο’’ στην καρέκλα του. Έναν άνθρωπο με ‘’ελάχιστο’’ πολιτικό ανάστημα.
Είναι σίγουρο ότι η βάση της Νέας Δημοκρατίας (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι ) θα προστατέψουμε την παράταξη από μελλοντικές αποτυχίες τις οποίες εγγυώνται ο κ. Σαμαράς και οι στενοί του συνεργάτες. Όχι σε επίδοξους σωτήρες. Όχι σε αυτούς που μας έσωσαν με τα λόγια. Θέμα ηγεσίας λοιπόν υπάρχει και πολύ σύντομα θα υπάρξουν οι ανάλογες εξελίξεις».
Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση του Λυμπερόπουλου, τόσο προς την δεδομένη ανικανότητα του Σαμαρά όσο και ως προς την απαίτησή του να παραιτηθεί από την ηγεσία της ΝΔ. Είναι προφανές ότι εντός πολύ συντόμου χρονικού διαστήματος θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα αυτό. Με δεδομένη, μάλιστα, την  απρόβλεπτη αντίδραση του Σαμαρά, ο οποίος δείχνει «στην κοσμάρα του» έχοντας χάσει κάθε αίσθηση της πραγματικότητας, προβλέπονται σκηνές απείρου κάλλους στην εσωκομματική σφαγή για την κυρίαρχη διάδοχη κατάσταση στην ΝΔ. Μόνο που ο Λυμπερόπουλος κάνει πολύ μεγάλο  λάθος στην εκτίμησή του ότι η ΝΔ βρίσκεται σε τροχιά εξουσίας για τις επόμενες εκλογές. Η κατάρρευση του συγκεκριμένου κόμματος είναι δεδομένη, καθώς τίποτα δεν δείχνει ικανό να κρατήσει συσπειρωμένους τους μέχρι πρότινος ψηφοφόρους του. Καθώς οι προσπάθειες αποκαθήλωσης του Σαμαρά δεν πρόκειται να γίνουν κάτω από οποιοδήποτε θετικό κλίμα συναίνεσης, οι ήδη ανοιχτές πληγές της ΝΔ θα αιμορραγήσουν και πάλι, με τους μέχρι πριν από λίγες ημέρες υποστηρικτές της να ψάχνουν αλλού κομματική στέγη. Έχοντας κιόλας κάτι παραπάνω από σίγουρη την ολοκληρωτική στροφή της ΝΔ προς την κεντροδεξιά, οι πατριωτικής συνείδησης οπαδοί της θα αποξενωθούν ακόμη περισσότερο από το κόμμα αυτό. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αναμφίβολα, θα αποτελέσει εκείνον τον Πολιτικό Φορέα στον οποίο θα βρουν καταφύγιο χιλιάδες άστεγοι κομματικά πλέον ψηφοφόροι (και) της ΝΔ.
Γιώργος Μάστορας
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: