Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Χ.Α. ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ ΚΑΙ “ΗΜΕΤΕΡΩΝ” ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ “ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ”-”ΕΜΦΥΛΙΟΣ” ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ- ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΝΑ “ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!”

xrisi-avgi-voulevma1

Τις πληροφορίες τις έχουμε εδώ και εβδομάδες όμως ήταν θέμα ωρών η διασταύρωση τους . Τα όσα πληροφορούμαστε από καλές και αξιόπιστες νομικές αλλά και δικαστικές πηγές αποτελούν “βόμβα” στο χώρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης και αναμένεται να δημιουργήσουν αντιδράσεις που όμως δεν είναι σίγουρο εαν αλλάξουν την τελική απόφαση για την παραπομπή των κατηγορούμενων στελεχών και βουλευτών σε δίκη στο ακροατήριο. Μια δίκη που μετατοπίζεται έξυπνα και ραδιούργα για μετά τις εκλογές ώστε η “καυτή πατάτα” να χαρακτηρίσει και να πιέσει τις κινήσεις της επόμενης κυβέρνησης, εαν αυτή δεν είναι κυβέρνηση Δεξιών αποστατών. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί καθυστερεί το επίμαχο βούλευμα και τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο Δικαστικό Συμβούλιο;
Οι πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ λένε ότι μέλη του Συμβουλίου ήταν από την πρώτη στιγμή αντίθετα στην στοιχειοθέτηση “φρούδων κατηγοριών πάνω στο θέμα της εγκληματικής οργάνωσης και στα κίνητρα της από τη στιγμή που από πουθενά μέχρι σήμερα δεν προκύπτουν καν αποχρώσες ενδείξεις για οικονομικό ή άλλο όφελος που να στηρίζει σύσταση της και εκμετάλλευση αυτής”. Στις εισηγητικές προτάσεις των συγκεκριμένων μελών αντιδρά η υπάρχουσα τρόικα δικαστών με επικεφαλής τον επικεφαλής εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο ο οποίος ήδη έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του με την πρόταση του η οποία είναι παραπεμπτική”.
Ως γνωστόν το Συμβούλιο Εφετών καθυστερεί περιέργως την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με βούλευμα που θα εκδώσει για το ποιοι από τους συνολικά 85 κατηγορούμενους θα βρεθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σε μία δίκη που παρόμοια της δεν έχει προηγηθεί στα δικαστικά χρονικά.
Οι Εφέτες που θα κρίνουν την υπόθεση θα έπρεπε ήδη να έχουν μελετήσουν τα στοιχεία, να αποφανθούν αν θα κάνουν δεκτή την εισήγηση του Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου για το πόσοι και για ποιές κατηγορίες θα καθίσουν στο εδώλιο ή αν θα κρίνουν διαφορετικά την ποινική εμπλοκή κατηγορουμένων. Γιατί δεν το έπραξαν; Τι τους εμποδίζει; Το πολιτικό κόστος ; Και ποιο είναι αυτό; Βάσει της εκτίμησης του κ. Ντογιάκου πρέπει να παραπεμφθούν οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μαζί τους άλλοι 52 συγκατηγορούμενοι τους.
Γιατί λοιπόν δεν εκδίδεται το Βούλευμα;
Μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων ως γνωστόν ανήκει ή σχετίζεται με την δράση της Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, τον έλεγχο της οποίας είχε ο βουλευτής Γιάννης Λαγός. Στην πρόταση του ο κ. Ντογιάκος αφιερώνει ειδικό κεφάλαιο υπό τον τίτλο “Τοπική Οργάνωση Νίκαιας” καθώς η εν λόγω τοπική καταλαμβάνει μεγάλη θέση στην δικογραφία για την υπόθεση με την δολοφονία Φύσσα, την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ, την επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες αλλά και με την εμπλοκή Λαγού σε επίθεση του κοινωνικού χώρου στην Ηλιούπολη.
Ο Εισαγγελικός λειτουργός που ήταν δίπλα στις ανακρίτριες που επί ένα χρόνο χειρίστηκαν την υπόθεση της παράνομης δράσης της Χρυσής Αυγής μέσα σε 700 σελίδες περιγράφει μία “εγκληματική οργάνωση” που υπό τον “μανδύα κόμματος” λειτουργεί ως μία καλά οργανωμένη στρατιωτική ομάδα για την διάπραξη παράνομων ενεργειών.
Στη συνέχεια μένει να προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία θα είναι πριν ή μετά τα Χριστούγεννα. Και όπως φάνηκε δεν ήταν ούτε πριν ούτε μετά. Γιατί; Μπορεί κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα; “Σφάζονται” δικαστές που αντιδρούν στην παραπομπή; Μαίνεται εμφύλιος; Αλληλομαχαιρώνονται;
Σημειώνεται ότι από τους 78 κατηγορουμένους, 30 έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, ενώ και οι 18 βουλευτές που εκλέχθηκαν με την Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζουν το κακούργημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε αυτή.
Στην ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται 200 μαρτυρίες, ομολογίες πρώην μελών της Χρυσής Αυγής, είτε επώνυμες είτε ως προστατευόμενων μαρτύρων και στοιχεία από τα ηλεκτρονικά αρχεία που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα γραφεία και στα σπίτια των κατηγορουμένων.
Πόσα όμως από αυτά αποδεικνύονται; Ποιοι φοβούνται μια απίστευτη δικαστική γκάφα και αντιδρούν;
Νεότερη Ενημέρωση 16:18
Με αίτηση τους στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυςής Αυγής ζητούν την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους.
Με την αίτησή τους ζητούν να αρθεί η κράτησή τους ενόψει και των βουλευτικών εκλογών και κάνουν λόγο για «σύστημα κλεπτοκρατίας» που «πολεμά την Χρυσή Αυγή».
Ειδικότερα, την αίτηση προς το συμβούλιο Εφετών υπογράφουν οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής και Ιωάννης Λαγός. Σε ανακοίνωσή του ο προφυλακισμένος Ν. Μιχαλολιάκος, μεταξύ άλλων αναφέρει:
« Την στιγμή που ο προεκλογικός αγώνας έχει ξεκινήσει, ο Αρχηγός και βουλευτές του εθνικιστικού Κόμματος της πατρίδας μας, της τρίτης πολιτικής δύναμης, βρίσκονται παράνομα στις φυλακές Κορυδαλλού. Σήμερα ο Αρχηγός και οι υπόλοιποι παράνομα κρατούμενοι βουλευτές του Κινήματος, κατέθεσαν αίτηση για άρση της προσωρινής τους κράτησης. Στο σκεπτικό της αίτησης τονίζεται ότι και μόνο η προκήρυξη των εκλογών αυτών, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την άμεση αποφυλάκισή όλων των βουλευτών. Και τούτο, διότι δεν νοείται διεξαγωγή προεκλογικής περιόδου με τον Αρχηγό και Βουλευτές του τρίτου μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος στη φυλακή! Επισημαίνεται ότι άπαντες οι αιτούντες θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις εκλογικές τους περιφέρειες».
http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: