Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Π. Ψωμιάδης: Αντεθνικές οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής


Δηλώσεις για το θέμα της πρόσκλησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και γενικότερα για τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής από την πρασινο-κοκκινο-μπλέ χουντάρα του Σαμαρά, έκανε ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Π.Ψωμιάδης,
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 ο Π. Ψωμιάδης είπε τα εξής: «Θα έκανα και εγώ το ίδιο που έκανε ο Τζιτζικώστας για το θέμα της πρόσκλησης των χρυσαυγιτών. Υπάρχουν υπερβολές στην τηλεοπτική τρομοκρατία. O στόχος τους είναι καθαρά αντεθνικός. Να μην μείνει τίποτα εθνικό και πατριωτικό στη χώρα».
Και βέβαια, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Δεν είναι από «τζάκι», έχει ξεκινήσει από το μηδέν και πέτυχε να φτάσει ψηλά με τις δικές του δυνάμεις, γιατί ήξερε να παίρνει τα μηνύματα του λαού και να τα εκφράζει. Κι αυτό έκανε και τώρα!
Εθνικισμός.net

MEGA: Σκοτώστε όλους τους Χρυσαυγίτες! Βίντεο

Το MEGάλο "δημοκρατικό" κανάλι έπαιζε ξανά και ξανά την δήλωση ενός κομμουνιστή που ζήτησε την εξολόθρευση όλων των Χρυσαυγιτών. Εννοείται όχι μόνο των στελεχών αλλά και των ψηφοφόρων. Γιατί αν εννοούσε μόνο των βουλευτών θα το επεσήμανε.

Έτσι το μεγάλο αυτό κανάλι της διαπλοκής και του μνημονίου που ανήκει εν μέρει και σε Εβραίους εφοπλιστές και επιχειρηματίες, ένας εκ των οποίων είναι προφυλακισμένος, προτρέπει στην θανάτωση όλων των Χρυσαυγιτών και των ψηφοφόρων τους.

Αυτή είναι η δημοκρατία που ευαγγελίζεται ο κύριος Σαμαράς και οι υπόλοιποι δημοκράτες του ελληνικού κυνοβουλίου!

Αυτή είναι η δημοκρατία που αρέσει στην ελληνική δικαιοσύνη;

Αν δεν επέμβει και αυτή τη φορά για να καθίσει το MEGA στο σκαμνί για προτροπή σε δολοφονία απλών πολιτών εξαιτίας των πολιτικών τους πεποιθήσεων θα σημαίνει ότι όχι μόνο ανεξάρτητη δεν είναι αλλά πλήρως ελεγχόμενη απ' τους έξωθεν μεγιστάνες που διατάζουν την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.

Εννοείτε ότι πρέπει να το προωθήσετε παντού αυτό το βίντεο μαζί με τα σχόλια σε φίλους και γνωστούς.


http://antipliroforisi.blogspot.gr

"Φούσκα" και οι πυρήνες της ΧΑ στην ΕΛΑΣ

ELAS
Ένα ένα καταρρέουν τα ψεύδη των καναλιών που οδήγησαν στις συλλήψεις βουλευτών
Στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν «'πυρήνες' ή αδιαφανείς 'φράξιες' ή παρασυνταγματικοί πόλοι στην Ελληνική Αστυνομία» καταλήγει το πόρισμα των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ που δόθηκε στη δημοσιότητα και το οποίο αφορούσε τη διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικών σε έκνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής.
Όπως ανακοίνωσε συγκεκριμένα η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. «από τα στοιχεία που αξιολογήθηκαν δεν διαπιστώνονται συγκροτημένες ομάδες εν ενεργεία αστυνομικών, που να επιδιώκουν κοινό εγκληματικό σκοπό και να τελούν μεταξύ τους σε τέτοια σχέση ώστε να αισθάνονται έναντι αλλήλων, ως ενιαία μονάδα».
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικές έρευνες σε 104 Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής και της Περιφέρειας, ειδικότερα του ιστορικού κέντρου των Αθηνών, της Δυτικής Αττικής και της περιοχής του Πειραιά, «όπου παρατηρείται αυξημένη εμπλοκή αστυνομικών σε περιστατικά ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς» και ελέγχθηκαν 319 αστυνομικοί, δύο Λιμενικοί και 12 ιδιώτες.
Συνολικά εντοπίστηκαν 142 συμβάντα που έχουν καταγραφεί ως περιστατικά ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς σε όλη την Ελλάδα. Από την ανάλυση των περιστατικών αυτών προκύπτει ότι η Αττική συγκεντρώνει ποσοστό 83%, συνεπώς μόλις το 17% σημειώθηκαν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ειδικότερα, το μεγαλύτερο ποσοστό, της τάξης του 52%, συγκεντρώνει η Αθήνα, ακολουθεί η Δυτική Αττική με ποσοστό 12%, η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά (Πειραιάς, Καμίνια, Αγ. Ιωάννης Ρέντη, Νίκαια, Δραπετσώνα, Κερατσίνι), με ποσοστό 11% και οι περιοχές της νοτιανατολικής Αττικής με 5% και της βορειανατολικής Αττικής με 3%.
Από τα καταγεγραμμένα περιστατικά ακραίας συμπεριφοράς προκύπτουν 115 περιπτώσεις εμπλοκής αστυνομικών, διαφόρων Αστυνομικών Υπηρεσιών, με υψηλότερα ποσοστά να εμφανίζουν οι Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης και διάφορα αστυνομικά τμήματα κυρίως του κέντρου.
Σε επίπεδο Αστυνομικών Διευθύνσεων ή Διευθύνσεων Αστυνομίας, μεγαλύτερο ποσοστό εμπλοκής αστυνομικών εμφανίζει η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και ακολουθούν η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, η Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, η Διεύθυνση Βορειοανατολικής και η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων.
Από τη συγκριτική ανάλυση των υποθέσεων αυτών, στο χρονικό διάστημα 2009 - Οκτώβριος 2013, παρατηρείται αλματώδης αύξηση της εμπλοκής αστυνομικών σε περιστατικά ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς με κορύφωση το έτος 2012.
http://www.elkosmos.gr

Αλέξανδρος Διάκος ο πρώτος νεκρός αξιωματικός του 1940

Ο Αλέξανδρος Διάκος, από την ιταλοκρατούμενη Χάλκη της Δωδεκανήσου, γνώρισε την αθανασία σε ηλικία 29 ετών. Είναι ο πρώτος νεκρός από τους εφέδρους αξιωματικούς κατά την αντεπίθεση της 1ης Νοεμβρίου 1940.
Αλέξανδρος Διάκος ο πρώτος νεκρός αξιωματικός του 1940

Σε 13.748 ανήλθαν συνολικώς οι Έλληνες νεκροί και οι αγνοούμενοι κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κάποιοι όμως είχαν τη θλιβερή τύχη να είναι οι πρώτοι που έπεσαν και έγιναν οι πρώτοι που έσυραν το χορό προς την τελική νίκη του Ελληνισμού.
Κατά την αντεπίθεση της 1ης Νοεμβρίου (ο διοικητής του 2ου Λόχου του 4ου Συντάγματος Πεζικού) , επετεύχθη η ανακατάληψη της Γραμμής "Γύφτισσα - Οξυά" συνελήφθησαν τρείς Ιταλοί αξιωματικοί και διακόσιοι είκοσι δύο οπλίτες, και περιήλθαν στα ελληνικά τμήματα 140 άλογα και αρκετά εφόδια, αλλά εκεί άφησε την τελευταία του πνοή και ο πρώτος 'Ελληνας αξιωματικός του πολέμου, ο Υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος.
Η αναφορά που έφθασε στα χέρια του θρυλικού συνταγματάρχη Δαβάκη αναφέρει:
«Πολλαπλάσιαι ιταλικαί δυνάμεις αντεπετέθησαν κατά των οπλιτών του λόχου… Με αδάμαστον αποφασιστικότητα και ακλόνητον θάρρος ο υπολοχαγός Διάκος Αλέξανδρος κατόρθωσε ν’ ανασυντάξη εκ τρίτου τον λόχον, να τον εμψυχώση και να τον ρίψη μετά νέας ορμής εναντίον των λυσσωδώς αμυνομένων Ιταλών. Καθ’ ον δε χρόνον διά τετάρτην φοράν ο δοκιμασθείς λόχος εκαλείτο με την λόγχην εφ’ όπλου ν’ αντιμετωπίση νέαν, θραυσθείσαν και αυτήν, αντεπίθεσιν του εχθρού διά της τελικής εφόδου του, ο δε ηρωικός διοικητής του λόχου αυτού, τεθείς επί κεφαλής, εκραύγαζε με φωνήν Άρεως: «Εμπρός, παιδιά, για μια μεγάλη Ελλάδα και μίαν ελεύθερη Δωδεκάνησο», ριπή πολυβόλου τον εφόνευσε».
Ο Αλέξανδρος Διάκος, από την ιταλοκρατούμενη Χάλκη της Δωδεκανήσου, γνώρισε την αθανασία σε ηλικία 29 ετών.
Τη διοίκηση του λόχου αναλαμβάνει ο έφεδρος ανθυπολοχαγός Ελευθέριος Ντάσκας από τον Πλάτανο Τρικάλων. Λίγες στιγμές αργότερα ακολουθεί τον Διάκο στη λεωφόρο των ηρώων.
Είναι ο πρώτος νεκρός από τους εφέδρους αξιωματικούς. Ο πρώτος όμως νεκρός Έλληνας ήταν ένας απλός στρατιώτης.
------------
Χάλκη - Το Νησί του Διάκου . Μεταξύ των μαθητών που αντιδρούσαν στις ιταλικές διαταγές και απαγορεύσεις, ήταν και ένας νέος Χαλκήτης, ο Αλέξανδρος Διάκος, φοιτητής τότε στο Γυμνάσιο της Ρόδου. Στις 25 Μαρτίου, μια χρονιά, κατέβασε την ιταλική σημαία στο Ελληνικό Γυμνάσιο και ανύψωσε την ελληνική. Οι Ιταλοί, ενοχλημένοι που δεν μπόρεσαν να σβήσουν την ελληνική φλόγα από την καρδιά του νεαρού Χαλκήτη, τον απείλησαν με φυλάκιση και εξορία.
Ο Διάκος αναγκάστηκε να φύγει από τη Ρόδο και να εγκατασταθεί στην Αθήνα, όπου εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων μαζί με άλλους Χαλκήτες, με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να πολεμήσουν και να ελευθερώσουν τη γενέτειρά τους. Στο Διάκο δόθηκε η πρώτη ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του, όταν κηρύχθηκε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος, στις 28 Οκτωβρίου του 1940. Ο υπολοχαγός Διάκος βρισκόταν τότε στην Πίνδο και ζήτησε να σταλεί πρώτος στο μέτωπο.
------------
28 η Οκτωβρίου 1940 - Αφιέρωμα

Ο πρώτος, Αλέξανδρος Διάκος, υπολοχαγός Πεζικού, Δωδεκανήσιος
Η ιστορία της θυσίας γραμμένη από τον Κώστα Τριανταφυλλίδη
πολεμικό ανταποκριτή (1940-41)
Πηγή : Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου
«.Ψηλά πάνω στο Λυκοκρέμασμα, καθώς μεσημέριαζε και ο ουρανός καθάριος πια και ολογάλανος, γελούσε σαν ανοιξιάτικος, και η φάλαγγα ξετυλιγμένη στη βουνοκορφή, συνέχιζε τη γρήγορη πορεία της, αντήχησε ακόμη ψηλότερα, στο δροσερό αέρα, ένα βουητό που ολοένα ζύγωνε και δυνάμωνε. Φτερά μετάλλινα αστράψανε στον ήλιο.
Φαντάροι, πυροβολητές και καβαλλάρηδες, με σηκωμένο το βλέμμα, κοιτούσανε περίεργοι και ανήσυχοι.
-Τι να είναι τάχα; Δικά μας ή εχθρικά;
-Έχουνε σταυρό στην ουρά. ελληνικά είναι!..
-Είναι ιταλικά βομβαρδιστικά, είπε με ήρεμη βεβαιότητα ένας μελαχρινός νέος.
Στις επωμίδες του είχε τα δυο αστέρια του υπολοχαγού και από την ανοιχτή χλαίνη του, στο χιτώνιό του επάνω, φαινότανε το σήμα με τα ανοιχτά φτερά του επίκουρου παρατηρητή.
-Καλυφθήτε όλοι γρήγορα ! Πρόσταξε.
Οι άντρες κάμανε να σκορπίσουν.
-Μη φοβάστε! Φώναξε κάποιος. Προκηρύξεις ρίχνουν.
-Καλυφθήτε! Βομβαρδίζουν! Υψώθηκε επιτακτικότερη η φωνή του υπολοχαγού.
Τα άσπρα πραματάκια που, σα φυλλαράκια χαρτί, είχαν αιωρηθή για μια στιγμή κάτω από το αεροπλάνα, χαθήκανε ξαφνικά από το μάτι. Ένας στριγγός ήχος ξέσκισε τον αέρα κι έπειτα το βουνό δονήθηκε από τις εκρήξεις. Πέρα από τη στράτα, στην απότομη πλαγιά, οι βόμβες σκάσανε, ταράζοντας τους αντίλαλους ως τη Στρούντζα και το Τάλιαρο. Μέσα στα δέντρα και στους ψηλούς θάμνους είχανε σκορπίσει τώρα αξιωματικοί και στρατιώτες. Οι καβαλλάρηδες τραβούσανε τ' άλογά τους και οι πυροβολητές τα μουλάρια τους, για να τα καλύψουν.
Στο μονοπάτι επάνω έστεκε μόνος ο υπολοχαγός, με το βλέμμα στυλωμένο στα τρία αεροπλάνα, που απομακρύνονταν προς την ανατολή. Θα ξαναγυρίζανε τάχα να ρίξουνε κι άλλες βόμβες, να πυροβολήσουν; Ή μήπως είχαν άλλη αποστολή, σπουδαιότερη αλλού; Ο νεαρός αξιωματικός δεν έλεγε να ξεκολλήσει το βλέμμα από τα τρία σημάδια, που σβήνανε τώρα, χάνονταν στον ορίζοντα. Από τα Δωδεκάνησα, από τη Χάλκη και τη Ρόδο, είχε χρειαστεί να κάμει πολύ δρόμο για να αντικρύσει πάλι τον εχθρό, το μισητό τύραννο. Δώδεκα χρόνια είχε βαστάξει η πορεία για να φτάσει ο Αλέκος Διάκος από την ηλιολουσμένη και ήμερη και σκλαβωμένη πατρίδα στην άγρια Πίνδο, που τολμούσε τώρα να την πατήσει ο Ιταλός. Από ψηλά, πάλι στα σίγουρα, ο εχθρός του έδινε το πρώτο χτύπημα. Όμως, η μεγάλη στιγμή της ανταποδόσεως δεν μπορούσε, βέβαια, να βρίσκεται μακρυά.
Και ήταν, αλήθεια, πολύ κοντά η μεγάλη αυτή στιγμή, που η μοίρα του Διάκου την ήθελε λαμπρή και δοξασμένη, στιγμή αποθεώσεως..
».Η στράτα που ανεβάζει από τη Ζούζουλη στη Τσούκα, μόλις βγει από το χωριό, χώνεται σε μια δασωμένη ρεματιά και την ακολουθεί ως μισή ώρα δρόμο, μέχρις ένα εικονοστάσι, όπου φτάνεις ύστερα από μια δύσκολη ανηφοριά. Απ΄ εκεί συνεχίζεις, σκαρφαλώνοντας σε πλαγιές και ξαναπέφτοντας μέσα σε ρεματιές ως ένα διάσελο, που το περνάς αφήνοντας αριστερά σου και σε μικρή απόσταση τη ράχη Τσούκα, για να τραβήξεις πια κατά τη Φούρκα.
Στο εικονοστάσι ο υπολοχαγός Αλέκος Διάκος, διοικητής του 2 ου λόχου του 1/4, είχε στήσει τις προφυλακές του, κρατώντας πιο πίσω, μέσα στη ρεματιά, το λόχο ολόκληρο. Το παγερό σκοτάδι εκεί μέσα έκανε και τα κόκαλα ακόμα να αναριγούν.
- Ν' ανάψουμε φωτιές, κύριε υπολοχαγέ, είχανε ρωτήσει δειλά οι φαντάροι.
Φωτιές; Οι κανονισμοί το απαγόρευαν. Σε κάθε στιγμή μπορούσε να παρουσιασθεί ο εχθρός και οι φωτιές ήταν ενδεχόμενο να προδώσουνε τις θέσεις των τμημάτων. Η ρεματιά όμως ήτανε βαθιά. Και το ρουμάνι που τη γέμιζε πυκνό ούτε ανταύγεια θ' άφηνε να περάσει. Εξάλλου, ολόκληρη νύχτα μέσα σε τέτοια παγωνιά θ' αχρήστευε το λόχο.
- Ανάψτε όσες φωτιές θέλετε, απάντησε ο Διάκος.
.Ήτανε μεσάνυχτα περασμένα. Γερμένοι γύρω από τις φωτιές οι φαντάροι κοιμόνταν. Μόνο ο ρόγχος της ρεματιάς και κάπου-κάπου μακρυά, το σκούξιμο κανενός αγριμιού ταράζανε τη σιωπή.
Καθισμένος ανάμεσα στους κοιμισμένους στρατιώτες του, κοντά σε μιαν από τις φωτιές, με το βλέμμα χαμένο στη φλόγα που τρεμόπαιζε, ο Διάκος αγρυπνούσε.. Σε λίγες ώρες, σε λίγα λεπτά ίσως, μια άλλη φωτιά θ' άναβε. Χρόνια τώρα, από μικρό παιδί, προς αυτή βάδιζε. Ποιος ξέρει, μπορεί να ήτανε και το τέρμα του ταξιδιού. Θα έπρεπε όμως να είναι ωραίο το τέρμα.
Η φλόγα μπροστά του πέταξε μια μεγάλη διπλή γλώσσα που άνοιξε σαν αυλαία. Η στυλωμένη ματιά του είδε, σαν μέσα σε κρυστάλλινη μαγική σφαίρα, το νησάκι δίπλα στη Ρόδο ν' ασπροβολάει στον ήλιο της Μεσογείου, αγκαλιασμένο από τα γαλανά νερά. Εκεί στη Χάλκη, πριν από εικοσιεννιά χρόνια είχε αρχίσει το ταξίδι. Όλα εκεί κάτω ήτανε λευκά και γαλανά. Σαν τη Σημαία - την Ελληνική Σημαία. Όλα εκεί κάτω τα είχανε κάμει οι Θεοί ελληνικά. Κι όμως, τόσα χρόνια - τόσα χρόνια! - η καταχνιά της σκλαβιάς πάσχιζε να σβήσει μέσα στις ψυχές τ' άχραντα χρώματα. Το λευκό και το γαλάζιο.
Η μνήμη λοξοδρόμησε λίγο κι αμέσως μια άλλη σημαία έκαμε να ξετυλιχθεί και να ανεμίσει ανάμεσα στις πύρινες γλώσσες που ξάφνου ξανασήκωνε η φωτιά. Ήτανε στη Ρόδο. Κι αυτός ήτανε μαθητής στο Βενετόκλειο Γυμνάσιο. Ένα πρωινό, το σχολείο είχε γεμίσει από Καραμπινιέρους, που φωνάζανε και χειρονομούσαν. Ιταλική - λέγανε - είναι η Δωδεκάνησος. Ιταλική για πάντα και τούτο έπρεπε να το νιώσουνε καλά όλοι. Και τα σχολεία ήτανε ιταλικά κι έπρεπε να σηκώσουνε την ιταλική σημαία. Αμέσως δάσκαλοι και μαθητές υποχρεωθήκανε να μαζευτούνε για να χαιρετίσουνε την έπαρση του λαβάρου που συμβόλιζε τη σκλαβιά τους.
Στην πορτοκαλιά ανταύγεια της φωτιάς τ' όμορφο πρόσωπο του Έλληνα αξιωματικού πήρε μια σκληράδα, φάνηκε ν΄ αγριεύει.
. Τη στιγμή που η τρίχρωμη μπαντιέρα υψωνόταν στο κοντάρι, κάτι ασυγκράτητο είχε ξεσπάσει μέσα του. Την οργή του την είχε φωνάξει. Τον πιάσανε αμέσως οι Ιταλοί και τον σύρανε στην καραμπινιερία.
-Μικρό παιδί είναι, άμυαλο και δεν ξέρει τι κάνει..
Τα παρακάλια αυτά των φρονίμων και των τρομαγμένων τον είχαν επαναστατήσει περισσότερο από κάθε τι άλλο. Θα προτιμούσε να μείνει χρόνια στο μπουντρούμι παρά να ιδεί δικά του αγαπημένα πρόσωπα, Έλληνες, να εξευτελίζονται για να σωθούν. Θα ερχόταν όμως η μέρα της εκδικήσεως, που θα ήταν και η μέρα του λυτρωμού. Το ήξερε - και με πόση βεβαιότητα! - από τότε. Τώρα ένιωθε πως η μέρα δεν θα μπορούσε να είναι μακρυά. Κι ας φαινόταν ο ουρανός τόσο σκοτεινός τώρα. Κι ας βάραινε τις ψυχές η αγωνία. Αυτός ένιωθε πως η μεγάλη ώρα ζύγωνε.
Τότε τον πλησίασε ένα παλικάρι.
-Λέτε να μας έρθουν απόψε οι Ιταλοί, κύριε υπολοχαγέ;
-Ποιος ξέρει Λευτέρη, αποκρίθηκε ο Διάκος.
-Μακάρι. Όσο νωρίτερα αρχίσει το πανηγύρι, τόσο το καλύτερο. Τα νεύρα σπάει αυτή η αβεβαιότητα.
-Μη στεναχωριέσαι δε θα βαστάξει πολύ.
Ο Διάκος κοίταξε συλλογισμένος το νεανικό πρόσωπο του συντρόφου του, που σκυμμένος ανασκάλευε τη φωτιά. Φαινότανε γερό παλληκάρι ο Λευτέρης Ντάσκας, έφεδρος ανθυπολοχαγός, διμοιρίτης στο 2ο λόχο του 1\4 . Θα πολεμούσε τάχα σαν αληθινό παλληκάρι1 Τούτο η μάχη μόνο θα το έδειχνε. Στη μάχη φανερώνονται οι άνδρες.
Το βλέμμα του Διάκου ξαναχάθηκε μέσα στις φλόγες. Η μια απορία είχε φέρει την άλλη: Ο ίδιος - ο Αλέκος Διάκος από τη Δωδεκάνησο - ο ίδιος τι θα έκανε τάχα όταν θ' άναβε η μάχη; Πρώτη φορά θα γνώριζε αληθινό πόλεμο. Η μεγάλη και αποφασιστική δοκιμασία ανάμεσα σε ποιους θα τον έταζε;
Δε θέλησε να βασανίσει πολλή ώρα τη σκέψη του, Ξένοιαστα έδιωξε την απορία . Ήταν η αποστολή του, δυνατότερη από κάθε τι άλλο, αίσθημα ή περίσταση, να πολεμήσει. Ήτανε το καθήκον του, που ελεύθερα αυτός, δίχως καμιά επιφύλαξη, το είχε δεχτή όταν έδινε τον όρκο, ως εύελπις πρώτα το 1930, ως αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού αργότερα το 1934. Περήφανες μέρες εκείνες! Τ' όνειρο των παιδικών χρόνων γινόταν πραγματικότητα. Θυμήθηκε πως είχε φύγει το 1929 από τη Ρόδο. Πως μέχρι την τελευταία στιγμή έτρεμε η καρδιά του μήπως οι Ιταλοί μαντέψουνε το μυστικό του και τον κρατήσουνε για πάντα αιχμάλωτο στα σκλαβωμένα νησιά. Θυμήθηκε έπειτα τη σκληρή μελέτη στην Αθήνα, για να μπει στη Σχολή. Τις εξετάσεις, την επιτυχία: Εύελπις, ανθυπολοχαγός, υπολοχαγός, επίκουρος παρατηρητής της αεροπορίας. Το χέρι του γλύστρησε κάτω από τη χλαίνη και χάιδεψε το σήμα με τ' ανοιχτά φτερά. Ήτανε και τούτο μια επιτυχία, μια τιμητική διάκριση. Τον είχανε ξεδιαλέξει ανάμεσα στους πολλούς για να του το δώσουν.
Τα βλέφαρά του είχαν αρχίσει να βαραίνουν, Οι φλόγες μπροστά του παίρνανε παράξενα σχήματα. Η νύχτα έπρεπε να είναι πολύ προχωρημένη. Τα μάτια του Διάκου σφάληξαν.
.Μια ντουφεκιά έπεσε, έπειτα μια άλλη, κι έπειτα ξέσπασε ένα βρόντημα, σαν έκρηξη χειροβομβίδας, που το ακολουθήσανε ριπές και πυκνότερο ντουφεκίδι.
Τα ξαπλωμένα κορμιά, γύρω από τις φωτιές ανακάθισαν.
Οι Ιταλοί!
Ο Διάκος ήτανε κιόλας ορθός κι έτρεχε προς τις προφυλακές, φωνάζοντας στους διμοιρίτες του να συγκεντρώσουν τους άντρες.
Στο εικονοστάσι επάνω, οι λάμψεις των πυροβολισμών ξεσχίζανε τη νύχτα. Ένας λοχίας κατατόπισε γρήγορα το Διάκο. Μέσα στο σκοτάδι και τη σιγή, βήματα και ομιλίες ακατάληπτες είχαν ακουστή πάνω στη στράτα. Στο πρόσταγμα του σκοπού καμιά απόκριση δεν είχε δοθεί. Σαν έπεσαν όμως οι πρώτες ντουφεκιές από τη δική μας πλευρά, οι νυχτερινοί επισκέπτες είχαν απαντήσει με χειροβομβίδες και αυτόματα.
Τώρα ωστόσο καμιά αντίδραση δεν εκδηλωνόταν στα πυρά του φυλακίου. Ο Διάκος πρόσταξε να σταματήσει το ντουφεκίδι. Ο Ντάσκας έφτανε κιόλας με τους άντρες του.
Αμίλητοι όλοι περίμεναν, κρατώντας την ανάσα τους, με τ' όπλο έτοιμο στο χέρι. Κάπου, μακρυά, προς το Γάβρο, ακούστηκαν ντουφεκιές και ριπές. Κι εκεί όμως τα πυρά σταματήσανε γρήγορα. Πέρασε ώρα, ο ουρανός στην ανατολή άρχισε να γαλακτώνει, δίχως τίποτα να ξαναταράξει την ησυχία των βουνών. Κανένας όμως δεν είχε ξαναγυρίσει στις φωτιές, που έσβηναν αργά μέσα στη ρεματιά.
Η Τσούκα όρθωνε τώρα τη δασωμένη ράχη της μπρος στους φαντάρους του 2 ου Λόχου του 1/4 Τάγματος. Εδώ και κάμποσα λεπτά τα πολυβόλα είχανε σωπάσει εκεί πάνω. Κάτι θα είχανε παρατηρήσει οι Αλπίνι και, ταμπουρωμένοι στις ψηλές πλαγιές, κρυμμένοι μέσα στα δέντρα και πίσω από τους βράχους, περίμεναν..
Γρήγορα σκαρφάλωναν οι φαντάροι, ακροβολισμένοι, με το Διάκο μπροστά. Αμίλητοι όλοι, μ' εκείνο το σφίξιμο στην καρδιά, που νιώθει και ο πιο γενναίος, σαν περιμένει ν' ακούσει την πρώτη σφαίρα να σφυρίζει.
Και ξαφνικά, πάνω από τους φαντάρους που προχωρούσαν, ξέσπασε, δαιμονικό, το κροτάλισμα των ιταλικών οπλοπολυβόλων και πολυβόλων. Μελίσσι φτάσανε από παντού οι ριπές, σπαράζοντας τον αέρα. Οι σφαίρες θερίζανε τα φύλλα των δέντρων και τσακίζανε μ' ένα ξερό κρότο τα κλαριά.
Δυο-τρεις φαντάροι σωριαστήκανε με βογγητά. Οι άλλοι κοντοσταθήκανε διστακτικοί, Μερικοί κάμανε να καλυφτούν.
Η φωνή του Διάκου ακούστηκε επιτακτική, άγρια:
-Μη σταματάτε παιδιά!
Ο ίδιος τάχυνε το βήμα. Δίπλα του, τρέχοντας, σκαρφάλωνε ο Λευτέρης Ντάσκας.
Οι φαντάροι ακολούθησαν.
Τα πυρά του εχθρού γίνονταν ολοένα πυκνότερα. Οι Αλπίνι προσπαθούσανε τώρα να δημιουργήσουνε αποτελεσματικότερο φραγμό ρίχνοντας χειροβομβίδες.
-Παιδιά εφ' όπλου λόγχη! Πρόσταξε ο Διάκος.
Άστραψε το Ελληνικό ατσάλι. Έλαμψε και η μορφή του Διάκου.
Ναι, αυτή τη στιγμή - αυτή τη στιγμή! - ονειρευόταν πάντα: Αυτός μπροστά και από κοντά οι στρατιώτες του, τα παλληκάρια του, με τη λόγχη στ' όπλο για την Ελλάδα!
Πρώτος ρίχτηκε μέσα στις εκρήξεις των ιταλικών χειροβομβίδων. Οι φαντάροι χυμήξανε μαζί του, πατήσανε τις ιταλικές θέσεις. Ανεβοκατεβήκανε τα όπλα με τις λόγχες. Ύστερ από λίγα λεπτά ο Διάκος έπιανε την κορφή.
Δεν πρόλαβε όμως να ξανασάνει ο Λόχος, να εγκατασταθεί πάνω στη ράχη. Με μανία οι Αλπίνι ανταποδώσανε το χτύπημα. Οι Έλληνες δεν μπορέσανε να κρατηθούνε στις θέσεις που μόλις είχανε καταλάβει.
Στα ριζά του βουνού, ο Διάκος μάζεψε τους φαντάρους του. Τα μάτια του, φλογισμένα φαίνονταν μεγαλύτερα.
-Πρέπει να το ξαναπάρουμε το ύψωμα, είπε. Δεν είναι μόνο ζήτημα φιλότιμου να μην αφήσουμε τους Ιταλούς να μας εξευτελίσουν. Αλλά στη μάχη αυτή κρίνεται ίσως η τύχη της Πατρίδας. Ο Δαβάκης δεν μπορεί να προχωρήσει αν εμείς δεν καθαρίσουμε το βουνό. Πάμε, παιδιά! Πρέπει να δείξουμε πως είμαστε αληθινοί Έλληνες!
-Πάμε, κύριε υπολοχαγέ!
Πάλι με τη λόγχη οι φαντάροι ακολούθησαν.
Η Τσούκα κυριεύτηκε για δεύτερη φορά.
Ο Διάκος βιαζότανε τώρα να στεριώσει καλά πάνω στην κορφή. Αλλά και πάλι δεν πρόλαβε. Το ιταλικό πυροβολικό από τη Φούρκα και οι όλμοι του εχθρού κάμανε για κάμποση ώρα τη ράχη της Τσούκας κόλαση, όπου κανένας δεν μπορούσε να σηκώσει το κεφάλι του. Κι αμέσως έπειτα οι Αλπίνι εξαπολύσανε νέα λυσσασμένη αντεπίθεση και ξηλώσανε και αυτή τη φορά τους φαντάρους του 1/4 από την κορφή.
Κάτω από τα πυρά των ιταλικών αυτομάτων όπλων, που χτυπούσανε καταιγιστικά τις προσβάσεις της Τσούκας, ο Διάκος ανασυγκρότησε τις διμοιρίες του και τις παρέσυρε σε τρίτη έφοδο προς την κορφή. Εκεί πάνω κατάραχα, οι φαντάροι ήρθανε στα χέρια με τους Ιταλούς. Γαντζωμένοι στα βράχια, οι Αλπίνι πολεμήσανε με άγριο πείσμα. Τη στιγμή που λυγίζανε, τους ήρθαν ενισχύσεις. Ο Διάκος και ο Ντάσκας κάνανε σα θηρία στην προσπάθειά τους να κρατηθούνε με το λόχο πάνω στην Τσούκα. Οι Ιταλοί όμως τους σπρώξανε προς τη βορειοανατολική πλαγιά του βουνού, όπου τελικά τους έριξαν.
Λαχανιασμένος, με ξαναμμένο πρόσωπο, με το χιτώνιο ξεσχισμένο, ο Αλέκος Διάκος ξαναμάζεψε για τρίτη φορά τους στρατιώτες του.
Ο ίδιος κρατούσε τώρα το μάνλιχερ ενός σκοτωμένου φαντάρου.
Όσοι από σας είστε άντρες , θάρθετε μαζί μου!
Τα ιδρωμένα πρόσωπα των φαντάρων φανερώνανε κούραση και αποκαρδίωση. Δεν είναι μικρή δουλειά να κυριέψεις τρεις φορές την ίδια θέση, τρεις φορές να τη χάσης, κάθε φορά να έχεις αφήσει εκεί κορμιά συντρόφων σου και να σου λένε αμέσως να ξαναρχίσεις .
-Να ξανασάνουμε, κύριε Υπολοχαγέ. μουρμούρισε κάποιος.
Ούτε στιγμή! Αν ξανασάνουμε εμείς, θα ξανασάνουν και οι Ιταλοί. Και τότε δεν θα την πάρουμε ποτέ την Τσούκα. Μια τελευταία προσπάθεια χρειάζεται παιδιά! Μην την αρνηθήτε..
Αναπτυχθήκανε ξανά οι φαντάροι και. Αργά, κινήσανε κατά πάνω, προς τα ιταλικά οπλοπολυβόλα, που δε λέγανε να σταματήσουνε ούτε στιγμή.
Η ώρα ήτανε δώδεκα. Ένας ολόχρυσος ήλιος μεσουρανούσε..
Η φωνή του Διάκου αντήχησε πάλι:
Εμπρός με τη λόγχη!
Μόνο ο Ντάσκας και λιγοστοί φαντάροι τον ακολούθησαν τούτη τη φορά. Ο λόχος είχε χάσει την ορμή του.
Αυτό λοιπόν θα ήτανε το τέλος, το άδοξο τέλος; Θα μένανε εκεί κουρνιασμένοι, με τους Ιταλούς νικητές από πάνω τους; Όχι! Δεν μπορούσε να γίνει αυτό.
Εμπρός παιδιά! Εμπρός! Για μιαν Ελλάδα ! Για μια μεγάλη Ελλάδα ! Για μιαν ελεύθερη Δωδεκάνησο !
Η κραυγή δεν έμοιαζε να βγαίνει από ανθρώπινα στήθια. Ήτανε κάτι αλλόκοτο.
Για μια μεγάλη Ελλάδα, για μιαν ελεύθερη Δωδεκάνησο !
Οι φαντάροι ορθώθηκαν όλοι.
Μαζί σου λεβέντη!
Η πρώτη γραμμή των Αλπίνι σαρώθηκε.
Ο Διάκος βρέθηκε κατάφατσα με ένα ιταλικό πολυβολείο.
Προσέξτε κύριε υπολοχαγέ! Φώναξε ο Ντάσκας.
Ένα κροτάλισμα ακούσθηκε. Δίπλα στο Διάκο ένας φαντάρος έπεσε.
Θέριεψε ο Διάκος. Πίσω από τις πέτρες που είχανε στήσει με τη συνηθισμένη μαστοριά τους οι Αλπίνι, φαίνονταν οι χειριστές του Φίατ. Ορθός ο Διάκος σημάδεψε με το τουφέκι κι έριξε. Έπειτα όρμησε.
Το ξερό κροτάλισμα αντήχησε πάλι..
Ο Διάκος σταμάτησε. Τ' όπλο του έφυγε από τα χέρια..
Για την Ελλάδα. για τη Δωδεκάνησο - την πάλλευκη Δωδεκάνησο μέσα στη γαλάζια θάλασσα.
Το πολυβόλο εξακολουθούσε να βάλλει. Ο Διάκος τέντωσε το ανάστημά του. Κάτι πήγε να φωνάξει - μια τελευταία ίσως προσταγή στους φαντάρους του. Από τα χείλη του όμως δε βγήκε φθόγγος. Απότομα, σα να τον είχε χτυπήσει κεραυνός, ο ήρωας σωριάστηκε άψυχο κορμί - πρώτος Έλληνας αξιωματικός που έπεφτε στη μάχη της Πίνδου, στη μάχη της Ελλάδος.
Μας φάγανε τον υπολοχαγό! Φώναξε ο Ντάσκας.
Ήταν οι τελευταίες λέξεις που πρόφερε. Καθώς ριχνόταν κατά το μέρος όπου είχε πέσει ο Διάκος, μια ριπή τον σώριασε και αυτόν νεκρό..
Η Τσούκα έμεινε τη μέρα εκείνη στα χέρια των Ιταλών. Η νίκη όμως ανήκε στο Διάκο.
Απερίσπαστα και ανενόχλητα πια από εχθρικά πυρά στο πλευρό τους - πάνω στη Τσούκα οι Αλπίνι είχανε τώρα όλη την προσοχή τους καρφωμένη στην κατεύθυνση της Ζούζουλης - τα τμήματα του δεξιού του Νότιου συγκροτήματος μες το Δαβάκη επικεφαλής, είχαν εξορμήσει από τη Μαρδίτσα και κυρίευαν την ίδια μέρα τον Προφήτη Ηλία Φούρκας και την επόμενη τη Φούρκα, αφανίζοντας τις δυνάμεις που είχε αφήσει εκεί ο Τζιρόττι. Ταυτόχρονα, στο βόρειο τομέα, Ο Μεσίρης και ο Γεωργιάδης παίρνανε, ύστερα από σκληρή μάχη, τη Λυκορράχη.
Πάνω όμως στην αιματοποτισμένη ράχη της Τσούκας, ο εχθρός είχε ιδεί, για πρώτη φορά από τη μέρα της εισβολής, να ξεσπάει έτσι εναντίον του η πολεμική μανία της οργισμένης Ελλάδος. Και. θορυβημένος από την ξαφνική αγριότητα του χτυπήματος, από ην ορμή και το πείσμα του Διάκου και των φαντάρων του, βέβαιος πως πίσω από τη δράκα αυτή των παλληκαριών έπρεπε να υπάρχουν στη Ζούζουλη μεγάλες ελληνικές δυνάμεις έτοιμες να συνεχίσουνε την επίθεση, ο Τζιρόττι χαλάρωνε για τρεις ολόκληρες ώρες την πίεσή του στο Ρωμιό, έστρεφε τα πυρά των πυροβόλων και των όλμων του προς τη Τσούκα, έστελνε ενισχύσεις εκεί έχανε πολύτιμο χρόνο.
Και, όταν τέλος οι Αλπίνι του 8 ου Συντάγματος σπάσανε την αντίσταση του Πανταζή και περάσανε το Ρωμιό και ξεχυθήκανε προς τη Σαμαρίνα και το Δίστρατο, ήτανε πια πολύ αργά γι αυτούς: οι πλαγιοφυλακές τους που σπεύσανε για να καταλάβουν τη διάβαση της Σκούρτζας, πάνω από το Δουτσικό, τη βρήκανε πιασμένη από το Δημάρατο και την πρωτοπορία της Ταξιαρχίας του, που πριν λίγα μόλις λεπτά είχανε φτάσει . Κι από τη Σκούρτζα περάσανε τις επόμενες ημέρες οι δυνάμεις που το Β΄ Σώμα μάζευε αδιάκοπα στα Γρεβενά - οι δυνάμεις που εγκλωβίσανε τον όγκο της «Τζούλια» στο Δίστρατο, ενώ ο Στανωτάς ανέβαινε με τη Μεραρχία του από το Μέτσοβο και, επάνω, από το Γράμμο ως το Σμόλικα, ο Βραχνός έκλεινε την υποχώρηση στον εχθρό και αντιμετώπιζε και τσάκιζε κάθε προσπάθεια του Πράσκα να σώση τους Αλπίνι του.
Έτσι το Β΄ Σώμα, έβλεπε τα τολμηρά όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα. Και πριν καν περάσουνε δέκα μέρες από την ώρα της θυσίας του Διάκου, ο παιάνας της μεγάλης νίκης του Έθνους ακουγόταν ως τα πέρατα του κόσμου.
Σα μυθικός ήρωας, νέος, γεμάτος υγεία και ομορφιά σκοτώθηκε ο Διάκος. Σκοτώθηκε πάνω στα ψηλά βουνά της Πίνδου, στις επάλξεις της Πατρίδας του, μεθυσμένος από την πίστη του και τον ενθουσιασμό του. Έπεσε στην κρισιμότερη ώρα της Ελλάδος, για την Ελλάδα - για τη Μεγάλη Ελλάδα που οραματίζονται όσοι από μας έχουν αντρίκια ψυχή.
Τρεις μέρες αργότερα, όταν άρχιζε πια το σάρωμα του εχθρού, κάποιο ελληνικό τμήμα, περαστικό από τη Τσούκα, βρήκε το κορμί του Αλέκου Διάκου πάνω σ' ένα στρώμα από κλαδιά και φύλλα.
Τα κουμπιά της στολής του έλειπαν. Να ήταν, τάχα, ένα βάρβαρο και ιερόσυλο πάθος που είχε σπρώξει τους Αλπίνι ν΄ απλώσουνε βέβηλο χέρι πάνω στο σκοτωμένο παλληκάρι, ή, μήπως, η επιθυμία να πάρουν ευλαβικά κάποιο ενθύμιο από το άγιο λείψανο ενός αληθινού ήρωα;
Στο μικρό κοιμητήριο της Ζούζουλης, αναπαύεται ο Αλέκος Διάκος από τη Δωδεκάνησο.
Ήταν ωραία η νίκη στην Πίνδο. Και η Δωδεκάνησος σήμερα είναι ελληνική.
http://www.asxetos.gr

ΧΑΝΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Εντάξει, έχουμε ξεφύγει τελείως... ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΧΑΝΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Εντάξει, έχουμε ξεφύγει τελείως... Να "καταπιούμε" ότι κάνουν παρέλαση, πρέπει να ανεχόμαστε και την ενδυμασία τους στην Εθνική μας Επέτειο; Σε λίγο θα βλέπουμε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και... τουρμπάνια;
http://xa-kriti.blogspot.gr

Υπό παρακολούθηση από την NSA και ο Πάπας

papas

Θύμα των παρακολουθήσεων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έπεσε και ο πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με το ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Panorama.
Σύμφωνα με προδημοσίευση ενός άρθρου του τεύχους του περιοδικού το οποίο κυκλοφορεί αύριο, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, φέρεται ότι κατέγραφε τηλεφωνήματα προς και από το Βατικανό μέχρι και τις κρίσιμες ημέρες της εκλογής του ποντίφικα.

Όπως αναφέρει το ιταλικό περιοδικό, ο πάπας Φραγκίσκος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ήδη από το 2005, όταν ήταν καθολικός αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.

Πάντως, ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι διαψεύδει το δημοσίευμα λέγοντας: «Δεν μας προκύπτει να έγιναν παρακολουθήσεις και σε κάθε περίπτωση, δεν ανησυχούμε».

Ο ιταλικός τύπος αναφέρει ότι στην αμερικανική πρεσβεία της Ρώμης υπάρχει ένα ειδικό δωμάτιο με τεχνικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται από την CIA και την NSA για τις παρακολουθήσεις.
http://www.makeleio.gr

Νομοσχέδιο της Ρωσίας θα απομακρύνει την επιμέλεια των παιδιών από ομοφυλόφιλους «γονείς»

omofilofiloi

Oι Νομοθέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα συζητήσουν το Φεβρουάριο ένα νομοσχέδιο που θα παρουσιάζει ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα χάνουν την επιμέλεια των παιδιών τους, σύμφωνα με κοινοβουλευτικά έγγραφα που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη.

Η συζήτηση κατά πάσα πιθανότητα θα συμπέσει με τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2014 στο Σότσι που έχουν ήδη αμαυρωθεί από κλήσεις μποϊκοτάζ πάνω στην αμφιλεγόμενη νέα αντι-gay νομοθεσία της Ρωσίας.

Το νομοσχέδιο, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Δούμας της Ρωσίας, αναφέρει ότι το κράτος μπορεί να αφαιρέσει από τους γονείς την επιμέλεια, εφόσον ασκούν «μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις,” ο όρος που χρησιμοποιείται στους ρωσικούς νόμους για να περιγράψει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.
http://www.makeleio.gr

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ..."ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!! " ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΙΑ!!


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής μίλησε σήμερα στην διαδικτυακή τηλεόραση του zougla.gr. Στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου “Ο άγνωστος Μ” ο Ηλίας Κασιδιάρης έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας και κυρίως για την βρώμικη σκευωρία που στήθηκε κατά της Χρυσής Αυγής που οδήγησε στις παράνομες πολιτικές διώξεις.

Παράλληλα, έγινε και μια μεγάλη αποκάλυψη: Η Χρυσή Αυγή είναι πρώτη στην δημοσκόπηση του zougla.gr και στην μεγάλη ανοιχτή δημοσκόπηση, αλλά και στο σταθμισμένο δείγμα. Να τονίσουμε πως η εν λόγω δημοσκόπηση είναι μια από τις πιο έγκυρες, καθώς ήταν η μόνη που προσέγγισε το πραγματικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής πριν τις τελευταίες εθνικές εκλογές, δίνοντας ποσοστό 6,2%.




http://ethnikismos.net

Πώς ξεφούσκωσαν οι κατηγορίες κατά της ΧΑ και τι μέλλει γενέσθαι στην υπόθεση




Το "απόλυτο ξεφούσκωμα". Μόνο με αυτή την φράση μπορεί να περιγραφεί αυτό που έχει συμβεί με την υπόθεση των διώξεων κατά του κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και των κατηγοριών περί "εγκληματικής οργάνωσης".


Ανεξάρτητοι, πολιτικά αντίπαλοι με το κόμμα μεν, αλλά σοβαροί ποινικολόγοι (Δημητρακόπουλος, Κούγιας, Καπερνάρος κλπ) δημόσια έχουν τοποθετηθεί ότι "Δεν υπάρχουν στοιχεία" και πλέον αρχίζει και τίθεται μετ'επιτάσεως το ζήτημα της παράνομης προφυλάκισης.
Ενώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι απλά δεν υπάρχει "οπλοστάσιο", αλλά χρησιμοποιήθηκε με άθλιο τρόπο η υπόθεση και απασχολήθηκαν πολύτιμοι ανθρώπινοι πόροι της ΕΛΑΣ για καθαρά πολιτικές διώξεις, την ίδια στιγμή τίθενται ερωτήματα για την ανεξαρτησία που έχει επιδείξει η Δικαιοσύνη στην υπόθεση.  
Ακόμα δεν έχει δοθεί απάντηση για το αν είναι ή όχι, ο εικονιζόμενος στην φωτογραφία - που έδωσε στην δημοσιότητα το κόμμα στην συνέντευξη Τύπου - δίπλα από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ,  Φίλιππο Πετσάλνικο, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χ.Βουρλιώτης, που εξέδωσε το περίφημο "πόρισμα", δηλαδή την εισαγγελική διάταξη διερεύνησης των "εγκληματικών πράξεων" του κόμματος βάσει ενός καταστατικού που αναζητείται, αλλά κανείς δεν το βρίσκει!
Είναι το ίδιο άτομο αυτός που ειικονίζεται με τον Φ.Πετσάλνικο ως σύμβουλος και άρα στέλεχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τον αντεισαγγελέα Χ.Βουρλιώτη;
Πρέπει να δοθεί μια απάντηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης τον Χ.Αθανασίου Γιατί αν συμβαίνει αυτό, τότε τίθεται επί άλλης βάσεως η υπόθεση και χάνει η Δικαιοσύνη το τεκμήριο της αμεροληψίας. 
Εκτός και αν θεωρούν ότι πολιτικά πρόσωπα μπορούν να στέλνουν φυλακή άλλα πολιτικά πρόσωπα.
Γιατί ένας σύμβουλος υπουργού και μάλιστα των "σκληρών" ΠΑΣΟΚικών κυβερνήσεων, ο οποίος φωτογραφίζεται με τον υπουργό σε συνέντευξη Τύπου, παραμένει εσαεί πολιτικό πρόσωπο. Όπως και κάθε άλλης κυβέρνησης βέβαια.
Από εκεί και πέρα υπάρχει το θέμα του περίφημου "οπλοστασίου". Όχι απλώς δεν έχει βρεθεί, αλλά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο (από την αρχή ήταν βέβαιο για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μέσα στο κόμμα...) ότι δεν υπάρχει "οπλοστάσιο".
Έγιναν "φιλότιμες" προσπάθειες να χρεώσουν ακόμα κα ένα ... μουσείο όπλων με άρματα και αεροσκάφη στο κόμμα των εθνικιστών, αλλά μάλλον δεν έγιναν πιστευτοί από την κοινή γνώμη ή τουλάχιστον από εκείνο το κομμμάτι της κοινής γνώμης που είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι της ΧΑ και έφταναν ή και ξεπερνούσαν, σύμφωνα με τις μετρήσεις, πριν από τα γεγονότα με την δολοφονία Φύσσα, το 20%.
Μάρτυρες δεν υπάρχουν ουσιαστικά (οι "προστατευόμενοι", έξι τον αριθμό) μάρτυρες πάσχουν σε ότι αφορά την αξιοπιστία τους σε μεγάλο βαθμό (κατάδικοι, βιαστές ανηλίκων κλπ), άρα τι απομένει; 
Πέρα από αυτό, το περασμένο Σάββατο μια μεγάλη συγκέντρωση 8.000-10.000 πολιτών υποστηρικτών του κόμματος έξω από τα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου στον Σταθμό Λαρίσης έδειξε ότι το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που επικράτησε στην αρχή ήταν βραχύβιο.
Όταν έχουν γίνει όλα αυτά σε βάρος ενός κόμματος το οποίο συγκεντρώνει την πολεμική ενός ολόκληρου κρατικού μηχανισμού και των συστημικών ΜΜΕ και καταφέρνει να συγκεντρώσει τόσο πολύ κόσμο, τότε σημαίνει ότι απλά απέτυχε η προσπάθεια υπονόμευσης της δυναμικής του.
Αλλά και στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται η ίδια εικόνα. Σταθερά τρίτο κόμμα με τα ποσοστά που χάνει να πηγαίνουν κατά κανόνα στο "Δεν ξέρω/Δεν απαντώ". Δηλαδή να μεταβάλλονται σε "κρυπτοχρυσαυγίτες".
Πόσοι έχουν το θάρρος να δηλώσουν σε κάποιον που τους παίρνει τηλέφωνο στπίτι τους ότι θα ψηφίσει ΧΑ, ειδικά αν είναι δημόσιος υπάλληλος και ο ίδιος ή μέλος της οικογένειάς του είναι π.χ. στρατιωτικός ή αστυνομικός ή γενικότερα δημόσιος υπάλληλος;
Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δημοσκοπήσεις πληρωμένες από τους ίδιους που διώκουν τους εθνικιστές.
Το κακό για τους εθνικιστές είναι ότι δεν μπορεί να αναμένουν πολιτική βοήθεια από τα συγγενή ευρωπαϊκά κόμματα.
Το κόμμα τους είχε παραμελήσεις να αναπτύξει τις σχέσεις του με ευρωπαϊκά εθνικιστικά κόμματα τα οποία έχουν αρχίσει και κυριαρχούν στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
Το Εθνικό Μετωπο της Μαρί Λεπέν, το αντίστοιχο αυστριακο, του ουγγρικό, το νορβηγικό κλπ. είναι οι συγγενείς πολιτικοί σχηματισμοί οι οποίοι θα μπορούσαν να πιέσουν και να θέσουν το ζήτημα των διώξεων σε όλα τα επίπεδα. Την έλλειψη τέτοιων συμμαχιών, την πληρώνει τώρα το κόμμα τους, ειδικά η πολιτική ηγεσία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Κι άλλη δασκάλα έψαχνε για... γαμπρό στην παρέλαση !!! (Φώτο)



Η φώτο είναι από δασκάλες για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου....και όχι από κάποια έξοδο τους σε "σκυλάδικα"..της εθνικής Αθηνών Λαμίας..





Τι σχέση τώρα έχει η Ελληνίδα Μάνα τού 1940 με αυτά τις σημερινές κυρίες, που παριστάνουν και τις δασκάλες των παιδιών μας..ένας Θεός ξέρει.

Βέβαια δεν πήγαν πίσω και οι μαθήτριες..που προφανώς θα πήραν το παράδειγμα των δασκάλων τους...




Ας θυμηθούμε λοιπόν τι θα έπρεπε να τιμήσουν οι κυρίες από τις παραπάνω φωτογραφίες..
και να ήταν κάπως πιο σεμνές..για να δείξουν ότι σέβονται μια ημέρα μνήμης για τις θυσίες και το αίμα όλων αυτών των ανθρώπων που απέδειξαν πως μια χούφτα,χωριάτες και αμόρφωτοι άνθρωποι.. μπόρεσαν να ανατρέψουν τα δεδομένα ενός παγκοσμίου πολέμου...










 eglimatikotita.g
r

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΡΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ..."Παιδιά μου, ο αγώνας σας είναι δίκαιος, απέναντι στις ορδές των ανθελλήνων, προδοτών και των φαύλων και καιροσκόπων της νέας τάξης πραγμάτων" !!




Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου που αναγνώστηκε στην μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις παράνομες πολιτικές διώξεις


ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ
Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, από το κελί της φυλακής μου σφίγγω το χέρι καθενός και καθεμιάς από εσάς και σας βροντοφωνάζω με όλη τη δύναμη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΨΥΧΗΣ μου: ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ. Ανθρωπάκια είναι μοιραία και άβουλα, που θα παραμερίσει ο παγερός και αδυσώπητος αγέρας της ιστορίας που έρχεται.
Έστησαν με χειροπέδες και μασκοφόρους ένα ολόκληρο σόου με τα αφεντικά τους των καναλιών με το βρώμικο χρήμα για να ΣΑΣ ΦΟΒΙΣΟΥΝ, αλλά τελικά δεν τους πέρασε. Ούτε εμείς σκύψαμε το κεφάλι, ούτε εσείς με τις εικόνες του φόβου που έδειξαν, μπόρεσαν να σας λυγίσουν. Σήμερα μετά από αυτήν την τεράστια επιχείρηση ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, οι χρυσαυγίτες και οι χρυσαυγίτισσες, σε ολόκληρη τη χώρα, είναι περισσότεροι δυνατοί, πιο πολύ αποφασισμένοι να συνεχίσουνε την Τίμια Μάχη για Πατρίδα - Πίστη - Ελευθερία.
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,  από το κελί της φυλακής καλώ όλους και όλες σας να συνεχίσετε τον υπέροχο και σκληρό αγώνα μας. Αγώνα για μια νέα εθνικιστική Ελλάδα, χωρίς προδότες και διεφθαρμένους. Για ένα Λαό υπερήφανο και ελεύθερο και όχι μια μάζα προσκυνημένη, μια μάζα ραγιάδων.
ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ! Είναι ένα τίποτα, είναι μια αυταπάτη, ένας γίγας μη πήλινα πόδια, ένας πύργος στην άμμο, μια θλιβερή παρέα με κάποιους κακοπληρωμένους μισθοφόρους δίπλα τους. Πολεμήστε τους και η ώρα της δικαιοσύνης, η ώρα της αμείλικτης ΝΕΜΕΣΗΣ θα έρθει.
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, εχθές ήλθε στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου βρισκόμαστε αιχμάλωτοι της ψευτοδημοκρατίας τους, μια επιστολή από το Άγιον Όρος μαζί με μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, που είναι ο δρακοφονιάς Άγιος του Έθνους, "ο των αιχμαλώτων ο ελευθερωτής!". Από την επιστολή αυτή σας παραθέτω τα παρακάτω λόγια και με αυτά τελειώνω: "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, την 15η Οκτωβρίου του σωτήριου έτους 2013: "Παιδιά μου, ο αγώνας σας είναι δίκαιος, απέναντι στις ορδές των ανθελλήνων, προδοτών και των φαύλων και καιροσκόπων της νέας τάξης πραγμάτων. Παιδιά μας, ο Κύριος, η Παναγιά μας και ο Άη Γιώργης να σας δίνουν δύναμη στον αγώνα σας για μια Ελλάδα ελεύθερη".
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
Ν. Γ. Μιχαλολιάκος  

xryshaygh.co
m

Κάτω του 3% το ΠΑΣΟΚ

Τι δείχνει η τελευταία σφυγμομέτρηση



Στην τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την πρόθεση ψήφου 


το ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνει το 3% και μένει εκτός Βουλής.


Την δημοσκόπηση την γνωρίζει τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, όσο και το Μαξίμου, που βλέπει ότι πρέπει να στραφεί και σε άλλες συμμαχίες, αφού στις επόμενες εκλογές τωρινός εταίρος
μπορεί να μην υπάρχει.


Η συγκεκριμένη είδηση πυροδοτεί πάντως εξελίξεις τόσο στα δεξιά, όσο και στα αριστερά της ΝΔ και κρατήστε το αυτό...
http://koinosparanomastis.blogspot.gr

Μαζί με τον "ΕΚ" που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου: "Οι Μπολσεβίκοι της Δεξιάς"

Freikorpssmall
Μαζί με τον "ΕΚ" που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, ένα εκπληκτικό ιστορικό ντοκουμέντο για τον ρόλο των Freikorps στην μεσοπολεμική Γερμανία, πριν την άνοδο του NSDAP, βασισμένο στο βιβλίο του πρόσφατα χαμένου Dominique Venner, από τον Δ, Μιχαλόπουλο.
Ο στρατιώτης ποιον καλείται να υπερασπιστεί; Το Κράτος; Το Έθνος; Και τι γίνεται εάν το Κράτος αποδειχτεί εχθρός του Έθνους; Πρέπει να συνεχίσει να υπηρετεί το προδοτικό Κράτος ή, αντίθετα, οφείλει να το χτυπήσει – ακριβώς για να σώσει το Έθνος;
Σε αυτά τα καίριας σημασίας ερωτήματα έδωσαν απάντηση, κατά την τραγική για τη Γερμανία περίοδο που ακολούθησε τη λήξη, το 1918, του Α΄ Παγκόσμιου πόλεμου, οι μαχητές των Ελεύθερων Σωμάτων (Freikorps). Και η απάντηση αυτή αριστοτεχνικά εξιστορείται στο έργο Baltikum του πρόωρα χαμένου Dominique Venner, Γάλλου διανοούμενου της Δεξιάς, που αυτοκτόνησε πρόσφατα, ώστε, με τον θάνατό του, να συμβάλει στην αφύπνιση της συνείδησης των θεαματικώς βαθύτατα κοιμισμένων, σήμερα, Ευρωπαίων.
Το ανά χείρας βιβλιαράκι αποτελεί περιληπτική απόδοση στα ελληνικά ακριβώς του Baltikum. Και στην απόδοση αυτή αναδύεται και η απάντηση σε ακόμη ένα καίριας σημασίας ερώτημα: Ποιοι είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι των αστών και του κόσμου τους; Οι κομμουνιστές, που τελικώς μια χαρά τα βρίσκουνε με τους τραπεζίτες και ό,τι αυτοί εκπροσωπούν, ή μήπως οι πραγματικοί ριζοσπάστες της Δεξιάς; Το τραγικό τέλος του Αδόλφου Χίτλερ, που, απορρίπτοντας την αιματηρή εμπειρία των Freikorps, επιχείρησε να συμβιβαστεί με το πλουτοκρατικό κατεστημένο, σαφώς προδικάζει την εν προκειμένω απάντηση...
http://www.elkosmos.gr

ΒΙΝΤΕΟ: ΠΑΡΕΛΑΥΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΠΙΖΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ 1940...!!! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΗΡΕΙ...


Ο ΒΛΑΚΑΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΠΡΥΣΚΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ Π@Π@ΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΝ




ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
http://www.stoxos.gr

Η ΜΥΡΤΩ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΔΙΑΝΥΣΕΙ ΜΑΚΡΥ ΔΡΟΜΟ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ... ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΜΟΞΕΙΣ...


Τη δική της μάχη για ζωή συνεχίζει να δίνει από το ειδικό κέντρο αποκατάστασης του Χάρβαρντ στη Βοστόνη η 16χρονη Μυρτώ.

«Η κατάσταση της Μυρτούς έχει σταθεροποιηθεί, αλλά ο δρόμος που πρέπει να διανύσει είναι μακρύς» λέει μιλώντας στο protothema.gr ο καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και διευθυντής του Τραυματιολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου Μασαχουσέτης, Δρ Γιώργος Βέλμαχος.

«Ευτυχώς σε αυτή τη μακρά και με αβέβαιη έκβαση διαδρομή η Μυρτώ έχει πάντοτε στο πλευρό της, μέρα και νύχτα, τη μητέρα της» προσθέτει ο καθηγητής.

Η 16χρονη συμπληρώνει πλέον πέντε μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες «διανύοντας» τον δικό της Μαραθώνιο για αποκατάσταση. Δύο είναι οι στόχοι της ομάδας των ειδικών που την παρακολουθούν: Να μπορέσει να ανακτήσει έστω μικρό τμήμα της ικανότητας για επικοινωνία καθώς και της κινητικής λειτουργίας. Κάθε ημέρα που περνά η ασθενής κάνει ένα ελάχιστο «βήμα» προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η αφαίρεση της τραχειοστομίας που έγινε τον περασμένο Αύγουστο ήταν μία από τις τόσο σημαντικές στιγμές στη δύσκολη διαδρομή της Μυρτώς. Επιπλέον, το γεγονός ότι αναπνέει μόνη της δίνει στους ειδικούς τη δυνατότητα να εξαντλήσουν ό,τι περιθώριο υπάρχει από πλευράς κινησιοθεραπείας και φυσιοθεραπείας.

Όμως, αυτό που δεν μπορούν να πολεμήσουν σε αυτή τη φάση οι γιατροί είναι οι λοιμώξεις. Οι αόρατοι παθογόνοι μικροοργανισμοί βρίσκουν εύκολο στόχο τον ταλαιπωρημένο οργανισμό της κοπέλας, προκαλώντας της δυνατές λοιμώξεις που αφενός την καταβάλλουν περισσότερο, αφετέρου την κρατούν εκτός των προγραμμάτων φυσιοθεραπείας και κινησιοθεραπείας.

Την ίδια ώρα στη Σύρο ο Πακιστανός Αχμούτ Βακάς, που κακοποίησε με τον πιο βίαιο τρόπο το άτυχο κορίτσι τον Ιούλιο του 2012 προκαλώντας της βαρύτατες εγκεφαλικές βλάβες, κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου για το αδίκημα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, καθώς είχε δώσει ψευδή στοιχεία στην αρχική του κατάθεση για να έχει επιεικέστερη αντιμετώπιση στις φυλακές.
http://www.stoxos.gr

Το ΚΚΕ απέλυσε τον Νίκο Μπογιόπουλο από τον Ριζοσπάστη γιατί αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Μπογιόπουλος απολύθηκε από τον Ριζοσπάστη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση πάρθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, επειδή εκείνος αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας
Πληροφορίες αναφέρουν πως η ΚΕ του ΚΚΕ αποφάσισε την απόλυση του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη, σε μία, καθώς φαίνεται, πρωτόγνωρη κίνηση.
Kαι λέμε πρωτόγνωρη διότι μέχρι τώρα δεν συνηθιζόταν να απολύει εργαζομένους του το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος.
Πηγές θέλουν το αιτιολογικό της απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ είναι ότι ο κ. Μπογιόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.
Οι φήμες που κυκλοφόρησαν αναφέρουν πως ο δημοσιογράφος είχε ενημερώσει τους αρμοδίους ότι δεν πρόκειται να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας και συγχρόνως πως θα παραιτούνταν του μισθού του.
Να σημειωθεί πως υπενθυμίζεται ότι βάσει του νέου καταστατικού του ΚΚΕ τα κομματικά μέλη τα οποία απασχολούνται σε αντίστοιχα κομματικά ΜΜΕ αμείβονται με τα χρήματα που λαμβάνουν τα επαγγελματικά στελέχη, δηλαδή περίπου 800 ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από τους εργαζομένους η παραίτησή τους και η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας.
Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία το γεγονός πως ο κ. Μπογιόπουλος είχε αντιταχθεί στις απολύσεις και φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν θα φύγει από τον "Ριζοσπάστη", αν και μετά τον προσυνεδριακό διάλογο είχε παραιτηθεί από τον κομματικό του μισθό, υπέρ του κόμματος.
http://news247.gr

“Τα ντοκουμέντα της σκευωρίας”: Δωρεάν DVD με την Χρυσή Αυγή που κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη

Ένα αποκαλυπτικό dvd με όλα τα ντοκουμέντα της σκευωρίας κυκλοφορεί δωρεάν με το αυριανό φύλλο της εφημερίδας Χρυσή Αυγή (Αρ. Φυλ. 848). Η συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία για τις παράνομες διώξεις κατά του Εθνικιστικού Κινήματος. Η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Νικολάου Μιχαλολιάκου πριν την άδικη προφυλάκισή του. Αποσπάσματα από δελτία ειδήσεων και από την διαδικτυακή πολιτική μας εκπομπή.

Διαδώστε "Τα ντοκουμέντα της σκευωρίας" για να μάθει κάθε Έλληνας την Αλήθεια για το άθλιο σχέδιο του συστήματος ενάντια στο μοναδικό ανεξάρτητο πολιτικό κόμμα της χώρας. Μη χάσετε την εφημερίδα Χρυσή Αυγή που κυκλοφορεί αύριο 30 Οκτωβρίου με προσφορά το dvd: "Τα ντοκουμέντα της σκευωρίας".
Κυκλοφορεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου σε όλη την Ελλάδα.

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την Ηρωίδα Γυναίκα της Πίνδου του Έπους του 40’

Η Χρυσή Αυγή τίμησε την Ηρωίδα Γυναίκα της Πίνδου του Έπους του 40’
Η Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή οργάνωσε εκδήλωση στον Πεντάλοφο Κοζάνης, όπου τιμήσαμε την Ηρωίδα Γυναίκα της Πίνδου του Έπους του 1940.
Δεκάδες συναγωνιστές από την Κοζάνη, τα Γρεβενά και την Καστοριά γιορτάσαμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και του "ΟΧΙ" στα 1.100 μέτρα υψόμετρο στον Πεντάλοφο Κοζάνης, όπου μαζί με τους κατοίκους παρακολουθήσαμε την παρέλαση των μαθητών του Πενταλόφου και στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε μια σύντομη και λιτή εκδήλωση μπροστά στο άγαλμα της Γυναίκας της Πίνδου, στην κεντρική πλατεία του χωριού.


Η συναγωνίστρια Παναγιώτα Ανδρεάδου εκφώνησε έναν σύντομο χαιρετισμό και εξιστόρησε τη δράση των ηρωικών γυναικών των παραμεθόριων χωριών της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες τους πρώτους μήνες του πολέμου κουβαλούσαν στις πλάτες τους τρόφιμα, πυρομαχικά, οβίδες, ρουχισμό και άλλο εξοπλισμό και τα ανέβαζαν στα βουνά από κακοτράχαλα μονοπάτια όπου ούτε τα μουλάρια δεν μπορούσαν να προχωρήσουν. Οι Έλληνες στρατιώτες που πολεμούσαν τους Ιταλούς και τους Αλβανούς συμμάχους τους σε όλο το μέτωπο εκείνο τον βαρύ χειμώνα, βλέποντας τα καραβάνια των γυναικών να αψηφούν το κρύο, το χιόνι και τις θύελλες για να τους ανεφοδιάσουν, έπαιρναν κουράγιο και ηθικό για να πολεμήσουν ακόμη πιο σκληρά και να πετάξουν τον εχθρό στη θάλασσα.


Ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Κοζάνης, συναγωνιστής Λορίδας Φαίδων κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Γυναίκας της Πίνδου, εκ μέρους της Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Η εκδήλωση μας έκλεισε με τον Εθνικό μας ύμνο που αντήχησε εκεί όπου 73 χρόνια πριν ακουγόταν το "ΑΕΡΑ" από τους Έλληνες στρατιώτες τρομοκρατώντας τους Ιταλούς, στις πευκόφυτες κορυφές του Σμόλικα και του Πάπιγκου ολόγυρα στον Πεντάλοφο και με τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής. Λίγες δεκάδες χιλιόμετρα παρακάτω, προς τα Ιωάννινα, βρίσκεται το Καλπάκι, στα στενά του οποίου έγιναν οι πρώτες μάχες με τους Ιταλούς.


Στη συνέχεια μοιράσαμε ενημερωτικά φυλλάδια, φέιγ βολάν και εφημερίδες της Χρυσής Αυγής στους ακρίτες κατοίκους του Πενταλόφου οι οποίοι μας υποδέχθηκαν θερμά και μας παρακινούσαν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, παρά την προσπάθεια της προδοτικής συγκυβέρνησης Αντωνάκη-Βενιζέλου και του ανεκδιήγητου Υπουργού Προ.Πο. Δένδια να φιμώσουν το Ελληνικό Εθνικιστικό Κίνημα φυλακίζοντας τον Αρχηγό μας και τους βουλευτές μας, κατηγορώντας το κίνημα μας με ψεύτικες μαρτυρίες και τρομοκρατώντας τους Έλληνες Πατριώτες οι οποίοι γύρισαν την πλάτη στη θλιβερή ξενοκίνητη Νέα Πασοκρατία.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ '40 !!!
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ !!!
ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ !!!
ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ !!!
http://www.xryshaygh.com

Βασίλης Τσιαβαλιάρης ο πρώτος νεκρός του Ελληνοϊταλικού πολέμου

Άγνωστες μορφές του Ελληνισμού: Βασίλης Τσιαβαλιάρης
Ο πρώτος νεκρός του Ελληνοϊταλικού πολέμου
Χαράματα της 28ης Οκτωβρίου στην Κηφισιά έξω από το σπίτι του εθνικού κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά εμφανίστηκε ένα μαύρο αυτοκίνητο. Ο φρουρός της πύλης ξαφνιάστηκε. Ποιος να ήταν άραγε, στις 3 τα χαράματα; Ήταν ο Ιταλός πρέσβης, ο Εμμανουέλε Γκράτσι, που ζήτησε να μιλήσει στον Μεταξά. Έτσι και έγινε, στην ολιγόλεπτη συνάντηση, ο Ιταλός αξίωσε να επιτρέψει η Ελλάδα να περάσουν τα Ιταλικά στρατεύματα μέσα από το έδαφός της. Ο Μεταξάς χωρίς δεύτερη σκέψη το αρνήθηκε και του είπε στα γαλλικά «alor c'est la guerre», που σημαίνει «λοιπόν, έχουμε πόλεμο». Ο Γκράτσι δεν μπορούσε να μεταπείσει τον Μεταξά και του είπε πως σε τρεις ώρες από εκείνη την στιγμή, δηλαδή, την έκτη πρωινή, η Ιταλία θα εισβάλει πάνοπλη. Ο Ιταλός πρέσβης αποχαιρέτισε τον κυβερνήτη και αποχώρησε.
Ο Μεταξάς συγκάλεσε αμέσως Στρατιωτικό Συμβούλιο. Γνώριζε τις προθέσεις των Ιταλών, γι' αυτό τα αποσπάσματα του στρατού μας ανέμεναν πανέτοιμα στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, με αιχμή του δόρατος το 51ο Σύνταγμα Πεζικού του Συνταγματάρχη Δαβάκη, που αποτελούνταν από Θεσσαλούς. Στο ύψωμα Καρδάρι στα ηπειρώτικα βουνά, στο φυλάκιο 21 (Γκόλιο), βρίσκονταν ο στρατιώτης Βασίλης Τσιαβαλιάρης από το χωριό Πιαλεία Τρικάλων. Ήταν 28 χρονών και είχε τρία παιδιά, τους Νικόλαο, Γεώργιο και Αλεξάνδρα, και η γυναίκα του ονομαζόταν Ελένη.
Το κρύο ήταν τσουχτερό. Κάθονταν μέσα, μιας και είχαν ενημερωθεί από την Αθήνα ότι επίκειται επίθεση. Ήταν σκοπευτής πολυβόλου του 5ου λόχου Πυρσόγιαννης του 51ου Συντάγματος. Οι εντολές ήταν ρητές, έπρεπε όλοι να ήταν σε επιφυλακή για την επίθεση. Οι Ιταλοί είχαν εισβάλει από την Αλβανία όπως είχαν κάνει 2.140 χρόνια πριν οι πρόγονοί τους οι Ρωμαίοι στην Ιλλυρία (σημερινή κεντρική και βόρεια Αλβανία) και στην Χαονία (βόρεια Ήπειρος), για να κατακτήσουν την Ελλάδα. Αυτήν την φορά όμως, στα σύνορα υπήρχαν άγρυπνοι φρουροί, οι στρατιώτες μας.
Ο Βασίλης μαζί με τους άλλους περίμενε μέσα στα σκοτάδια την επίθεση. Οι σκοποί διαδέχονταν ο ένας τον άλλον. Στο φυλάκιο ο Τσαβαλιάρης είχε πάει εθελοντικά, όταν ένας αξιωματικός ρώτησε τους οπλίτες, ποιος θέλει να πάει στα σύνορα απόψε, ήταν ο πρώτος που πετάχτηκε και ζήτησε να πάει.
Την ησυχία της νύχτας διατάρασσε πού και πού κανένα άγριο ζώο. Κάποια στιγμή έφτασε η σειρά του Τσιαβαλιάρη να μπει σκοπός. Ξαφνικά, μέσα στη σιγαλιά της νύχτας άκουσε έναν θόρυβο μπροστά του. Προέταξε το όπλο του με την ξιφολόγχη και φώναξε δυνατά: Αλτ! Τις ει; Τότε ένας όλμος έσκασε δίπλα του, πετάγοντας χώμα, πέτρες και θραύσματα. Ήταν 5 τα ξημερώματα, μία ώρα πριν από την ώρα που έλεγε το τελεσίγραφο του Ιταλού πρέσβη. Ένα θραύσμα βρήκε τον άτυχο Τσιαβαλιάρη πάνω από το μάτι, σωριάζοντάς τον στην κρύα γη της Ηπείρου. Οι στρατιώτες που ήταν κοντά, ακούγοντας την έκρηξη και τα πυκνά πυρά που έριχναν οι Ιταλοί, έτρεξαν προς την μεριά του Βασίλη. Ψάχνοντας μέσα στα σκοτάδια είδαν στο έδαφος τη σιλουέτα του που διαγραφόταν. Το αίμα είχε πλημμυρίσει το κεφάλι του και η τελευταία κουβέντα που με δυσκολία κατάφερε να ψελίσει, ήταν «πάνε τα παιδούλια μου» και να τα προσέχουν. Ξεψύχησε μέσα στα χέρια των συμπολεμιστών του Θεσσαλών. Δεν υπήρχε όμως χρόνος για δάκρυα. Οι στρατιώτες μας ανταπάντησαν με σφοδρά πυρά χτυπώντας τους Ιταλούς.
Αν και δεν πρόλαβε να πολεμήσει για την πατρίδα και την οικογένειά του που τόσο αγαπούσε, έπεσε την ώρα του καθήκοντος. Ακριβώς όπως ένας άλλος Θεσσαλός χιλιάδες χρόνια πίσω στις ακτές της Τροίας, ο Πρωτεσίλαος (ο πρώτος του λαού), σκοτώθηκε πρώτος μόλις αποβιβάστηκε από το πλοίο του στην ακτή, από ένα εχθρικό βέλος. Αλλά με τον θάνατό του έδωσε το έναυσμα στους υπόλοιπους να πολεμήσουν μέχρις εσχάτων για να εκδικηθούν τον θάνατό του.
Αίας ο Τελαμώνιος
Τ. Ο. Καβάλας

http://www.xryshaygh.com

Προδοσία προ των πυλών: «Σλαβο-αλβανική Μακεδονία» ισχυρίζονται οι σκοπιανοί πως πρότεινε η Ελλάδα

Προδοσία προ των πυλών: «Σλαβο-αλβανική Μακεδονία» ισχυρίζονται οι σκοπιανοί πως πρότεινε η Ελλάδα
Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα σκοπιανικής εφημερίδας ισχυρίζεται πως η ελληνική πλευρά έριξε στο τραπέζι των επαίσχυντων διαπραγματεύσεων με τους παραχαράκτες της ιστορικής πραγματικότητος σκοπιανούς την ονομασία «σλαβο-αλβανική Μακεδονία»!
Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται πως η πρόταση τέθηκε στον ειδικό απεσταλμένο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, κατά την τελευταία συνάντηση που είχε με τους διαπραγματευτές Ελλάδος και Σκοπίων, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι. Μάλιστα η σκοπιανική εφημερίδα επισημαίνει πως η ελληνική πλευρά απαίτησε η ονομασία να ισχύει έναντι όλων (erga omnes). Την είδηση απέφυγε να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών, του οποίου ο πολιτικός προϊστάμενος Ε. Βενιζέλος αναλώνεται σε απειλές προς όσους κατηγορούν τον ίδιο για συμμετοχή σε μια σειρά σκανδάλων και το ΠΑΣΟΚ ως εγκληματική οργάνωση.
Παραμένει άγνωστο ακόμη, αν το δημοσίευμα των σκοπιανών ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σε κάθε όμως περίπτωση, η βιασύνη της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει το ζήτημα χαρίζοντας στους απατεώνες του κρατιδίου των Σκοπίων το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας, είναι πέρα ως πέρα προδοτική και μη ανεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού. Η Χρυσή Αυγή, εκφράζει επί του συγκεκριμένου ζητήματος την αταλάντευτη θέση της, η οποία επιδοκιμάζεται από το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων: Καμία διαπραγμάτευση με τους κλέφτες της Ελληνικής Ιστορίας και του Πολιτισμού μας! Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική!
http://www.xryshaygh.com

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Επίθεση στην ιστοσελίδα της καταγγέλλει η Χρυσή Αυγή

xrisi-aygi

«Αφού μας εξαφάνισαν από όλα τα μέσα ενημέρωσης, τώρα θέλουν να σβήσουν την φωνή μας στο διαδίκτυο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή καταγγέλλοντας κύμα επιθέσεων από το εξωτερικό στην ιστοσελίδα του κόμματος.
«Από τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου σημειώνεται κύμα επιθέσεων από το εξωτερικό στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, την μοναδική ελληνική φωνή που αντιστέκεται στην ξενοκρατία. Ο συμβολισμός είναι αναπόφευκτος. Οι ξένες δυνάμεις κατοχής που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο χωρίς εθνική κυριαρχία, θέλουν να υποτάξουν την μόνη πολιτική δύναμη που πολεμά τα ανθελληνικά τους σχέδια.
Αφού μας εξαφάνισαν από όλα τα μέσα ενημέρωσης, τώρα θέλουν να σβήσουν την φωνή μας στο διαδίκτυο. Θα αποτύχουν. Ο ελληνικός λαός δεν τους πίστεψε ποτέ, ο ελληνικός λαός στηρίζει ακόμα πιο ένθερμα τον έντιμο και νόμιμο πολιτικό μας αγώνα. Οι τεχνικοί μας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και εντός των επομένων ωρών η λειτουργία της ιστοσελίδα μας θα αποκατασταθεί. Ο αγώνας μας για Ελλάδα και ελευθερία συνεχίζεται».
http://www.makeleio.gr

Γρέγος (Χρυσή Αυγή): Δεν θέλω να ανέβω στην εξέδρα των επισήμων..(Βίντεο)


Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε πριν από λίγο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη, Αντώνης Γρέγος, ο οποίος παρίσταται στην παρέλαση, παρά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί τις προηγούμενες ημέρες.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος δεν ανέβηκε τελικά στην εξέδρα των επισήμων, αλλά παρακολούθησε την παρέλαση μαζί με τους ανάπηρους πολέμου. Στη δήλωση που έκανε στη συνέχεια, υποστήριξε ότι δεν πήγε στην εξέδρα των επισήμων "γιατί δεν έχει τίποτα κοινό με αυτούς".

Δείτε το βίντεο.



http://www.eglimatikotita.gr

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ!ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΕ 3 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ!

Τα τρία μέλη της ΧΑ αντέδρασαν όταν αστυνομικοί απομάκρυναν το στεφάνι..
Σε τρεις προσαγωγές μελών της Χρυσής Αυγής στην Πιερία προχώρησε πριν από λίγο η αστυνομία.

Τα τρία μέλη της ΧΑ κατέθεσαν στεφάνι για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου αλλά η αστυνομία το έκανε στην άκρη με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη αντίδρασή τους.

http://www.eglimatikotita.gr

ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΜΑΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ


Όταν το ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ συλλαμβάνει ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ της Χ.Α. απλά και μόνο γιατί κατέθεταν στεφάνι (Πιερία-Προσαγωγές 3 μελών της ΧΑ επειδή κατέθεσαν στεφάνι), επιτρέπουν σε Ανθέλληνες να ξεφτιλίζουν την Εθνικής μας επέτειο Ανενόχλητοι).... Το Κεερφά του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή, μπήκε με το έτσι θέλω στην παρέλαση στο Γαλάτσι και παρέλασαν μαύροι στην εθνική μας επέτειο.Ο κόσμος αγανάκτησε!  Η ξεφτίλα η ίδια…!!!!!!
http://elldiktyo.blogspot.gr

ΝΕΟ ΦΟΒΕΡΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ... ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ...!!!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ. ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ...

http://www.stoxos.gr

Έβγαλαν χίλιες Ελληνικές σημαίες μπροστά στους Τούρκους!! (Φώτο)




Επεισοδιακός ήταν ο επαναληπτικός αγώνας του πρώτου γύρου του Challenge Cup ανάμεσα στην Ανόρθωση και την Φενερμπαχτσέ στο...


«Θεμιστόκλειο». Χίλιες Ελληνικές σημαίες κρατούσαν οι οπαδοί της Ανόρθωσης, που κατέκτλεισαν το γήπεδο και τις ανέμιζαν μπροστά στα μάτια των Τούρκων.

Η Ανόρθωση αποκλείστηκε, αφού έχασε με 3-1 σετ, ωστόσο ο αγώνας είχε και συνέχεια...

Υπήρξε διακοπή κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αφού για Τρίτη φορά, κροτίδα έκανε την εμφάνιση της στο γήπεδο.

Οι οπαδοί της Ανόρθωσης, σήκωσαν ένα τεράστιο πανό που απεικόνιζε το κατεχόμενο Βαρώσι, τραγουδούσαν τον Εθνικό ύμνο και σημιούργησαν πολύ καυτή ατμόσφαιρα.

Ωστόσο η κατάσταση πήγε να ξεφύγει και αν είχαν και οπαδούς οι Τούρκοι, ίσως να είχαμε άλλες ιστορίες.

Η Ανόρθωση και το το κυπριακό βόλεϊ αναμένουν πλέον την τιμωρία που θα έρθει, αφού και στο παρελθόν δημιουργήσαμε ανάλογα προβλήματα όταν αγωνισήκαμε με τούρκικη ομάδα (Απόλλων - Γαλατασαράι).








hellas-now.com

Όλοι ήθελαν να πάνε πρώτοι στο μέτωπο.Στις 06:00 της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 1940 άρχισαν να ακούγονται οι σειρήνες ..."Κηρύχθηκε πόλεμος και όλοι πανηγύριζαν!!!"



ΤΟΤΕ ηγέτες. ΤΩΡΑ ΙΚΕΤΕΣ! Οι ηρωικές αντιδράσεις των Ελλήνων μόλις οι Ιταλοί κήρυξαν τον πόλεμο. «Όλοι ήθελαν να πάνε πρώτοι στο μέτωπο»
Στις 06:00 της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 1940 άρχισαν να ακούγονται οι σειρήνες της αεράμυνας στην Ελλάδα.



Οι Αθηναίοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και όρμησαν στα παράθυρα και τους εξώστες.
Μέσα σε λίγα λεπτά, το μαντάτο είχε διαδοθεί από στόμα σε στόμα: «Οι Ιταλοί μας κήρυξαν τον πόλεμο».
Αμέσως οι δρόμοι και οι πλατείες της πρωτεύουσας πλημμύρισαν κι ένα ενθουσιασμένο πλήθος έστησε ξέφρενο πανηγύρι.

Παντού ακουγόταν: «Θα πετάξουμε τους Ιταλούς στη θάλασσα».
Στις 07:00, ο δρόμος έξω από το υπουργείο Εξωτερικών, όπου συνεδρίαζε από τις 04:00 το Πολεμικό Συμβούλιο, ήταν αδιαπέραστος από κόσμο.
Στις 07:15 εμφανίστηκε ο Μεταξάς.
Τα πλήθη ξέσπασαν σε ζητωκραυγές. «Ζήτω η Ελλάς! Κάτω οι φρατέλοι! Ζήτω ο βασιλεύς! Μπράβο, αρχηγέ!»....

Το μίσος θεριεύει και ο κόσμος, ξεσπά στα γραφεία της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Αλά Λιτόρια. Σπάζει τους υαλοπίνακες, όπως και στα γραφεία της Κάζα Ντ' Ιτάλια στην οδό Πατησίων.
Οι επιστρατευμένοι, πολλοί από αυτούς ήδη ντυμένοι στο χακί, σπεύδουν για να καταταγούν. Δε βλέπεις πουθενά πανικό και θλίψη. Δεν έχουν, ως φαίνεται, θέση στην καρδιά των Ελλήνων. Όλοι τρέχουν στο καθήκον και στη νίκη και όχι στα μαγαζιά για να μαζέψουν τρόφιμα.
Στη Σταδίου, η πρώτη ζωηρή διαδήλωση έγινε από Δωδεκανήσιους. Φόρεσαν τοπικές ενδυμασίες και έφτασαν στην ιταλική πρεσβεία, φωνάζοντας συνθήματα: «Κάτω η Ιταλία», «Νίκη ή θάνατος», «Α μπάσο, μακαρονάδες».
Στην Κωνσταντινούπολη, οι Έλληνες πολιόρκησαν το προξενείο και ζητούσαν επίμονα την αποστολή του στην Ελλάδα. Πάνω από 600 ξεκίνησαν σιδηροδρομικώς, ενώ άλλοι έψαχναν θέση στα βαπόρια που έφευγαν για τα ελληνικά λιμάνια.

Τι είδος Ελλήνων είχαμε τότε; Αυτό θα μπορούσε εντόνως να το αναρωτηθεί κανείς στις μέρες μας. Κηρύχθηκε πόλεμος και όλοι πανηγύριζαν! Έτρεχαν οι επίστρατοι με χαρά και υπερηφάνεια στα κατά τόπους φρουραρχεία για να καταταγούν. Συνοδεία τους δεν είχαν τα δάκρυα και τους κλαυθμούς των μανάδων, αλλά την ευχή τους να γυρίσουν νικητές!
http://hellenicpatriot.blogspot.gr

Η καπηλεία του «ΟΧΙ» από τους ραγιάδες του «ΝΑΙ»


Οι ανιστόρητοι κόλακες της Μέρκελ και των διεθνών τοκογλύφων ασχημονούν εις βάρος της Ελληνικής Ιστορίας, όχι μόνο επειδή είναι στην πρωτοπορία της υποταγής, αλλά και επειδή φροντίζουν να καπηλεύονται τα ιερά και τα όσια, προκειμένου να κάνουν κακομονταρισμένη πολιτική σπέκουλα. Είναι ύβρις εναντίον του μεγαλείου των Ελλήνων η επίκληση της Ιστορίας του αδούλωτου Έθνους μας από φερέφωνα του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου. Ακόμα μεγαλύτερη ύβρις είναι η συνειδητή διαστρέβλωση της Ιστορίας μας, προκειμένου να ταιριάξει στα στενά κομματικά τους συμφέροντα.
Σύμφωνα με την ιστοριογραφία που επέβαλλαν από την αρχή της μεταπολίτευσης οι δήθεν «δημοκράτες» του αντι-συνταγματικού τόξου, ο Ιωάννης Μεταξάς υπήρξε ένας δικτάτωρ που κατέλυσε την εν Ελλάδι δημοκρατία και συνεπώς οποιαδήποτε αναφορά σε αυτόν ήτο τουλάχιστον επαίσχυντη. Μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση γιατί ένα βιβλίο ιστορίας δεν ήταν αρκετά επικριτικό εναντίον του Ιωάννη Μεταξά.
Πλησιάζει, ως γνωστόν, 28η Οκτωβρίου: Η 28η Οκτωβρίου, για όσους δεν είναι χαχόλοι περιπατητές κομματικών γραφείων του αντι-συνταγματικού τόξου, είναι η επέτειος κατά την οποία ο «δικτάτωρ» Ιωάννης Μεταξάς είπε ένα υπερήφανο «ΟΧΙ» στο τελεσίγραφο που του απέδωσε ο πρέσβης της Ιταλίας, Εμμανουέλε Γκράτσι. Προς χάριν της Ιστορικής Αλήθειας, παραθέτουμε τα λόγια του ίδιου του Γκράτσι για εκείνο το βράδυ, για τα συναισθήματα που αυτός είχε αφότου άκουσε το "Allors c' est la guerre" (Επομένως έχουμε πόλεμο) από τον Ιωάννη Μεταξά:
«Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του να μην αισθάνθηκε απέχθεια για το επάγγελμα του. Αν στην μακρά σταδιοδρομία μου στην υπηρεσία του κράτους υπήρξε ποτέ μια στιγμή κατά την οποίαν εμίσησα το δικό μου, μια στιγμή κατά την οποίαν το καθήκον του αξιώματός μου,  μου φάνηκε σταυρός όχι μόνο θλιβερός, αλλά και ταπεινωτικός, η στιγμή αυτή ήταν όταν άκουσα εκείνα τα αποκαρδιωμένα λόγια του πρόφερε ο πρεσβύτης εκείνος, που είχε καταναλώσει ολόκληρη την ζωή του αγωνιζόμενος και υποφέροντας για την χώρα του και τους βασιλείς του και που, και κατά την υπέρτατη εκείνη στιγμή, προτιμούσε να διαλέξει για την πατρίδα του τον δρόμο της θυσίας και όχι τον δρόμο της ατιμώσεως. Υποκλίθηκα μπροστά του με τον βαθύτερο σεβασμό και βγήκα από το σπίτι του.»
Ας δούμε όμως το διάγγελμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με την 28η Οκτωβρίου: «Την 28η Οκτωβρίου τιμούμε την Ελλάδα που έχει αποδείξει ιστορικά πως γνωρίζει τι σημαίνει και πώς κερδίζεται η εθνική κυριαρχία και η εθνική αξιοπρέπεια. Αυτές οι επέτειοι μας διδάσκουν κάθε χρόνο, επίμονα, κάτι πολύ σημαντικό: Να είμαστε ενωμένοι, υπεύθυνοι, υπερήφανοι, αισιόδοξοι και αποφασισμένοι για να βγάλουμε, όλοι μαζί, τη χώρα μας από την μέγγενη της κρίσης. Το «ΟΧΙ» στο ναζισμό είναι τώρα πάλι πιο επίκαιρο παρά ποτέ. Και μας γεμίζει αισιοδοξία ότι η ελληνική κοινωνία έχει επιλέξει να ξεπεράσει, όχι μόνο την οικονομική κρίση, αλλά και την κρίση αξιών και συμπεριφορών που ταλανίζουν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Σ' αυτή την προσπάθεια απευθύνουμε πρόσκληση να συμμετάσχει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα». Δεν θα άξιζε κανείς να ασχοληθεί με τα λεγόμενα του εν λόγω κυρίου, όμως δεδομένου ότι λόγω επικαιρότητας και «έξωθεν» εντολών, όλες οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών θα κινηθούν στο ίδιο μήκος κύματος, ας κάνουμε έναν σχολιασμό που θα αφορά όλες τις δηλώσεις.
1) Είναι τουλάχιστον προκλητικό να κάνει δηλώσεις περί «εθνικής ανεξαρτησίας» και «εθνικής αξιοπρέπειας» ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει υπογράψει την εκχώρηση και των δύο μέσω του μνημονίου.
2) Μετά από τις ανιστόρητες δηλώσεις Βούλτεψη περί δεύτερου «Αττίλα» στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου, θα περιμέναμε οι εκπρόσωποι του αντισυνταγματικού τόξου να είναι περισσότερο φειδωλοί στις δηλώσεις τους περί ιστορίας, ώστε να αποφύγουν το να φαίνονται αμόρφωτοι. Το «ΟΧΙ» ο Ιωάννης Μεταξάς δεν το είπε στο «ναζισμό», αλλά στους Ιταλούς επίδοξους κατακτητές της Πατρίδος μας. Επιπροσθέτως αυτού ο Ιωάννης Μεταξάς χαιρετούσε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος τείνει να γίνει ποινικά κολάσιμος ως «ναζιστικός» στην Ελλάδα. Συνεπώς δεν μπορεί να σταθεί ούτε η υπόθεση για «ΟΧΙ» στον «φασισμό», αφού κατά τα λεγόμενα των «δημοκρατών, ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν «φασίστας».
3) Είναι επαίσχυντες οι εκκλήσεις «ενότητας» όταν προέρχονται από έναν πολιτικό, του οποίου η παράταξη καλλιεργεί τον διχασμό και την μισαλλοδοξία επί δεκαετίες. Επιπλέον αυτών και δεδομένου ότι η κυβέρνηση του μνημονίου δεν εξυπηρετεί ελληνικά συμφέροντα, αλλά ξένα, είναι τουλάχιστον ύποπτες οι εκκλήσεις ενότητας υπό την - μεγάλη ομολογουμένως - σκιά του Βενιζέλου. Οι Έλληνες πρέπει να ενωθούν. Αυτό είναι βέβαιο, σίγουρο και επιθυμητό. Όμως πρέπει να ενωθούν ενάντια σε αυτούς που ξεπουλούν την Πατρίδα και τον Λαό.
Τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες και όχι υποταγμένους ραγιάδες Βενιζέλους και Σαμαράδες!

http://www.xryshaygh.com

ΤΑ ΟΧΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ

Μεγάλη μέρα ξημερώνει για τον ελληνισμό. Η 28 Οκτωβρίου είναι μια ημέρα ορόσημο για ολόκληρο τον ελληνισμό,διότι αυτήν την ημέρα η ΕΛΛΑΣ είπε ένα μεγάλο ''ΟΧΙ'' απέναντι σε μια ολόκληρη αυτοκρατορία,δια στόματος ενός μεγάλου ηγέτη του εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά,ενός πραγματικού εθνάρχη που δεν δίστασε ούτε μια στιγμή να τα βάλει με μια ολόκληρη δύναμη
,όπως ήταν τότε η Ιταλία.Σε αντίθεση βέβαια με τους ''εθνάρχες'' της μεταπολίτευσης οι όποιοι πότε έλεγαν ότι ''η Κύπρος κείται μακράν'',πότε έλεγαν μέσα στην ελληνόφωνη βουλή-διότι ελληνική δεν είναι-''ευχαριστούμε τους Αμερικάνους'' και πότε κατέθεταν στεφάνια στο μαυσωλείο του σφαγέα του ελληνισμού Κεμάλ. Είναι θλιβερή και μόνο η σύγκριση του εθνάρχη Μεταξά, με αυτά τα πολιτικά ανδρείκελα που δεκαετίες τώρα κατέστρεφαν και πουλούσαν την Ελλάδα στους ξένους δυνάστες και τοκογλύφους.Είναι θλιβερό και οξύμωρο να μιλάνε και οι μπολσεβίκοι για πατριωτισμό και αντίσταση κατά την περίοδο της κατοχής, όταν οι ίδιοι μιλούσαν για ιμπεριαλιστικό και καταχτητικό πόλεμο της Ελλάδος έναντι της Ιταλίας,βλέπετε τότε ίσχυε το σύμφωνο Ρίμπεντροπ- Μολότοφ και οι εγχώριοι ελληνόφωνοι ηγέτες του ΚΚΕ έβαζαν τα συμφέροντα της μαμάς Μόσχας πάνω από τα ελληνικά. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά για το τι συνέβη εκείνη την ήμερα και συγκεκριμένα στις 3 τα ξημερώματα της 28 Οκτωβρίου στην οικία του Ιωάννη Μεταξά. Ο χωροφύλακας ξυπνάει τον πρωθυπουργό και τον ενημερώνει ότι θέλει να τον ο Γάλλος πρέσβης,καθώς μέσα στο σκοτάδι μπερδεύει τις σημαίες στο αυτοκίνητο του Γκράτσι. Ας δούμε λοιπόν όλο τον διάλογο μέσα από τα απομνημονεύματα του ίδιου του Ιταλού πρέσβη,τα οποία έρχονται σαν απάντηση στους παραχαράκτες αριστεριστές της ιστορίας. 
  «Έχω εντολή κ. πρωθυπουργέ να σας κάνω μία ανακοίνωση και του έδωσα το έγγραφο. Παρακολούθησα την συγκίνηση εις τα χέρια και εις τα μάτια του. Με σταθερή φωνή και βλέποντάς με κατάματα ο Μεταξάς μού είπε: αυτό σημαίνει πόλεμο. Του είπα ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Μου απήντησε ΟΧΙ. Του πρόσθεσα, ότι αν ο στρατηγός Παπάγος..., ο Μεταξάς με διέκοψε και μου είπε: ΟΧΙ! Έφυγα υποκλινόμενος με τον βαθύτερο σεβασμό προ του γέροντος αυτού, που προτίμησε την θυσία αντί της υποδουλώσεως».

Θεωρούμε αυτήν την περιγραφή το απόλυτο πειστήριο για το αν ο Μεταξάς είπε το ''ΟΧΙ'' ή ο λαός όπως λένε διάφοροι ψευτοπροοδευτικοί. Όντως είπε ''ΟΧΙ'' και ο ελληνικός λαός, διότι ο ελληνικός λαός ήταν αυτός που πολέμησε στα βουνά της Βορείου Ηπείρου,την οποία την απελευθέρωσε για τρίτη φορά,αλλά οι ''φίλοι'' και ''σύμμαχοι'' μας ,όπως πάντα μας πρόδωσαν,αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.Ο ελληνικός λαός όμως τότε είχε έναν Ηγέτη στο πλευρό του και όχι έναν ικέτη και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με το σήμερα.Η Ελλάδα χρειάζεται έναν Ηγέτη για να σηκωθεί από τον βούρκο και όχι έναν ικέτη και προσκυνητή τον ξένων τοκογλύφων γιατί τα ''ΟΧΙ'' θέλουν Μεταξάδες και όχι πολιτικάντηδες.

ΖΗΤΩ Η 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΖΗΤΩ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

ΖΗΤΩ Η 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


''ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ''