Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Τρίκαλα, Λάρισα, Καρδίτσα σε δραματική κατάσταση λόγω της κακοκαιρίας – Έσπασαν ποτάμια!

 

Τρίκαλα: Κατέρρευσε η παλιά γέφυρα Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη-Εκκενώθηκε η Πόρτα Παναγιά

Τα ορμητικά νερά του Πορταϊκού ποταμού παρέσυραν και τη παλιά γέφυρα του Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη Τρικάλων.

Η γέφυρα είχε μετατραπεί σε πεζοπορική διαδρομή την τελευταία 10ετία και ένωνε την Πύλη με τον οικισμό της Πόρτας Παναγιάς ο οποίος εκκενώθηκε. Δείτε και το βίντεο του trikalavoice.gr από το σημείο λίγη ώρα πριν καταρρεύσει η γέφυρα:

Κινδύνευσαν άνθρωποι στον Παραπόταμο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Trikalanews.gr κατάσταση απόλυτου κινδύνου βίωσαν οι κάτοικοι στο χωριό του Παραπόταμου, οι οποίοι ανέβηκαν στους πάνω ορόφους των σπιτιών προσπαθώντας να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά.

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Ούτρας μαζί με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού συλλόγου που πήγαν στο σημείο περιέγραψαν μία εικόνα δραματική.

Γνωστή ταβέρνα της περιοχής έχει σκεπαστεί πλήρως με νερό ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας είναι στο χωριό προσπαθώντας να γλιτώσουν τα χειρότερα και να απομακρυνθούν όσοι κάτοικοι βρεθούν σε κίνδυνο.

Τρίκαλα: Έσκασε ο Ληθαίος και στα Κουτσομύλια-Φτιάχνουν αναχώματα


Δραματικές ώρες για την πόλη των Τρικάλων η οποία χτυπιέται ανελέητα εδώ και ένα 24ωρο από την κακοκαιρία Daniel.

Όπως καταγράφει με συνεχή ρεπορτάζ του το trikalavoice.gr νωρίς το απόγευμα ο Ληθαίος υπερχείλισε στο ύψος της Αρριανού και το νερό μπήκε σε υπόγεια και ισόγεια σπίτια. Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ το ποτάμι έσκασε και στα Κουτσομύλια, από την πλευρά της οδού Σατωβριάνδου.

Εφιαλτική νύχτα στην Καρδίτσα- έσπασε ο Γαβράς- τεράστιοι όγκοι νερού από τα ορεινά στην πόλη – αγωνία και στη Λάρισα

Νύχτα τρόμου και αγωνίας για δεκάδες χιλιάδες κατοίκους σε Λάρισα, Καρδίτσα, Πλατύκαμπο, Χάλκη, Αρμένιο, Παλαμά, Υπέρεια, Ευίδριο στα Φάρσαλα και Αλμυρό καθώς ορμητικά νερά από τα ποτάμια όλου του κάμπου μπάινουν μέσα στους οικισμούς και τους κρατούν εγκλωβισμένους.

Στην Καρδίτσα ήχησε πριν από λίγη ώρα μήνυμα από το 112 που ζητά από όλους όσοι βρίσκονται σε υπόγεια ή ισόγεια να κατευθυνθούν προς ψηλότερους ορόφους γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος πλημμύρας καθώς έσπασε το ανάχωμα στο Γαβριά και τα νερά έχουν κατακλύσει το κέντρο της πόλης.

Τεράστιες ποσότητες νερού από τα ορεινά έρχονται μέσω Καλέντζη και από το νότιο τμήμα της πόλης ενώ στον Καράμπαλη έσπασε το ανάχωμα προς τον οικισμό Μαύρικα των ρομά.. Η πόλη βιώνει ξανά τον εφιάλτη του Ιανού δύο χρόνια μετά.

Άνδρες της ΕΜΑΚ με λέμβους διέσωζαν ανθρώπους από χωριά κατά μήκος του Ενιπέα, στον Κραννώνα, τους Σοφάδες, τον Αλμυρό, το Σωτήριο και το Αρμένιο, όπου οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία της Παναγίας,

Στη Χάλκη η κατάσταση είναι απελπιστική με το νερό να έχει μπει στα σπίτια ενώ σε όλους τους οικισμούς στη Θεσσαλία υπάρχει εκτεταμένη διακοπή ρεύματος.

Δραματικές στιγμές στα Τρίκαλα. Υπερχείλισε ο Ληθαίος στην Αρριανού

Εκτός ελέγχου η κατάσταση και μέσα στην πόλη των Τρικάλων καθώς λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης υπερχείλισε ο Ληθαίος ποταμός στο ύψος της γέφυρας Αρριανού.

Σπίτια, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις βρίσκονται στο έλεος του Θεού. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr στο σημείο επιχειρούν συνεργεία του Δήμου και άντρες της Πυροσβεστικής. Δείτε βίντεο από τη στιγμή που σπάνε τα αναχώματα:


Με πληροφορίες thessaliatv.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: