Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

«Σπαρτιάτες» σε κυβέρνηση: Δημιουργείτε εργατικό μεσαίωνα!

«Είναι ένα απαράδεκτο, αντιεργατικό νομοσχέδιο, που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αντίθετα τους βυθίζει όλο και πιο πολύ στην αβεβαιότητα στην απόγνωση και στον εργασιακό μεσαίωνα».

Αυτό υποστήριξε ο Βασίλης Στίγκας, πρόεδρος της ΚΟ των «Σπαρτιατών», κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του εργασιακού νομοσχεδίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «αντίθετα από την κοινοτική οδηγία που προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα στην ΕΕ, η ίδια προωθεί τις πιο ακραίες ευέλικτες μορφές εργασίας εξαπατώντας και εξουθενώνοντας επαγγελματικά και οικονομικά τους εργαζόμενους».

«Δημιουργείτε ένα εργασιακό μεσαίωνα», είπε, ενώ χαρακτήρισε «κόλπο γκρόσο, και μεγάλο ψέμα» το επιχείρημα της κυβέρνησης για μείωση της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης, υποστηρίζοντας ότι «είναι πλασματική η μείωση της ανεργίας γιατί ακόμα και μία ώρα εργασίας θα θεωρείται απασχόληση και δεν θα προσμετράτε ως άνεργος ο εργαζόμενος».

Μίλησε ακόμα για «εγκληματική, απαράδεκτη θεσμοθέτηση δυσμενέστερων όρων εργασίας για όλους τους εργαζομένους», προσθέτοντας ότι «στην πράξη η κυβέρνηση αυτό που θεσμοθετηθεί είναι η επαγγελματική και οικονομική εξουθένωση των εργαζομένων».

Ακόμα, ο κ. Στίγκας απέρριψε την αναφορά του υπουργού Εργασίας Άδωνη Γεωργιάδη ότι οι εργαζόμενοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων για απεργία, επειδή πιστεύουν ότι το νομοσχέδιο είναι υπέρ των δικαιωμάτων τους, αντιτείνοντας ότι «δεν συμμετείχαν γιατί τους έχει γονατίσει η οικονομική κρίση και τα μνημόνια» ενώ κατηγόρησε τους συνδικαλιστές ότι «είναι επαγγελματίες τεμπέληδες, κάνουν απεργίες κατά το δοκούν και όποτε θέλουν» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει υγιές συνδικαλιστικό κίνημα».

«Παίρνοντας ως παράδειγμα τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη χώρα μας, τις φονικές πλημμύρες που έχουμε σε εξέλιξη στην τραγική Θεσσαλία και βύθισαν ένα λαό στα λασπόνερα και ακόμα ο κρατικός μηχανισμός κοιμάται, ενώ ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο, αποδεικνύεται ότι τίποτα δεν μπορεί να προσφέρετε στη χώρα και πολύ περισσότερο στον ελληνικό λαό», κατέληξε ο κ. Στίγκας.


https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: