Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Εθνική τραγωδία η επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τουρκία: Μίλησε για “μειονότητες”, που είναι γέφυρες συνεννοήσεως…

 

Εθνική τραγωδία η επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τουρκία: Μίλησε για “μειονότητες”, που είναι γέφυρες συνεννοήσεως…

Λίγες μόνον ημέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν ότι οι Έλληνες έκαψαν την Σμύρνη και το ανθελληνικό ντελίριο του ΝΑΤΟ, ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του και στην διάρκεια των δηλώσεών του προέβη σε αναφορές οι οποίες δείχνουν ότι η Ελλάδα βαδίζει εις ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε άτακτη υποχώρηση. 

Αρχίζουμε από την πρώτη του δήλωση, η οποία είχε ως εξής:  

«Δεν είμαστε αιθεροβάμονες. Γνωρίζουμε ότι οι αποστάσεις που δημιουργήθηκαν σε βάθος χρόνου και τα πάθη που κληρονομήθηκαν από γενιά σε γενιά δεν διαγράφονται μονοκονδυλιά»

Είναι προφανές ότι ο Γεραπετρίτης και οι μέντορές του θέλουν να διαγράψουν “τα πάθη”, όπου “πάθη” για αυτόν είναι τέσσερις χιλιάδες χρόνια ελληνικής ιστορίας και μία γενοκτονία! Ας μάθει ότι δεν θα διαγραφούν ποτέ! Είπε και κάτι άλλο όμως το τέκνον του Σημίτη, που έκανε η Ν.Δ. υπουργό εξωτερικών, εξαιρετικά επικίνδυνο απαντώντας στην αναφορά Φιντάν για τα προβλήματα των ομογενών του (δηλαδή των Τούρκων κατά Φιντάν) της μουσουλμανικής και όχι τουρκικής μειονότητας στην Θράκη, οι οποίοι δεν είναι ομογενείς με τον Φιντάν, αλλά απλά ομόθρησκοι. Και ο Γεραπετρίτης τι είπε; Δήλωσε ότι οι μειονότητες πρέπει να είναι γέφυρες συνεννοήσεως μεταξύ των κρατών! Μόνο που η συνθήκη της Λωζάννης δεν αναγνωρίζει καμία τουρκική μειονότητα στην Θράκη που θα μπορούσε να είναι γέφυρα συνεννοήσεως… Με τον τρόπο αυτό ο Γεραπετρίτης ούτε λίγο ούτε πολύ αναγνωρίζει κατ’ ουσίαν την ύπαρξη στην πράξη “τουρκικής μειονότητας” στην Θράκη.

Δυστυχώς καμία αντίδραση δεν υπήρξε στην δήλωση αυτή Γεραπετρίτη από κανένα κόμμα και κανένα ΜΜΕ δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στην φράση αυτή.

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: