Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κασσελάκης απεκάλεσε «κρατίδιο» τα κατεχόμενα της Κύπρου... «Ο Θεός να βάλει το χέρι του» λένε από το μαρτυρικό νησί!

 

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε δημοσιογράφους μετά την ομιλία του στο Αιγάλεω, καθώς αποκάλεσε το ψευδοκράτος «κρατίδιο της Τουρκίας».

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κασσελάκης υπέπεσε σε ένα σοβαρότατο ατόπημα για ένα μείζον εθνικό ζήτημα. «Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού της Κύπρου, του κρατιδίου του δικού τους. Αντί να απαντάει επί τόπου», είπε χαρακτηριστικά. Σε εκείνο το σημείο ένας από τους δημοσιογράφους τον ρώτησε αν εννοεί το ψευδοκράτος, με τον κ. Κασσελάκη να τα «μαζεύει»: «ναι, το ψευδοκράτος».

«Όπως ο κ. Ερντογάν είχε αναγνωρίσει την μουσουλμανική μειονότητα μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα. Ένας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» πρόσθεσε στην συνέχεια.

Το ολίσθημα Κασσελάκη για το ψευδοκράτος στην Κύπρο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο νησί της Αφροδίτης. Ήδη κυπριακά ΜΜΕ έχουν αναμεταδώσει τα όσα είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ θέση για τις συγκεκριμένες δηλώσεις πήρε και ο στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Μιχάλης Σοφοκλέους.

«Τι πειράζει καλέ που δεν έχουν ιδέα; Γράφουν στο Instagram. Ειλικρινά, καλή μας τύχη κι ο Θεός να βάλει το χέρι του…», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το Sigma Live μιλάει για «ασυναρτησίες Κασσελάκη για ψευδοκράτος, ο Φιλελεύθερος της Κύπρου σχολιάζει πως ο Κασσελάκης αποκάλεσε το ψευδοκράτος «κρατίδιο», ενώ ο Ρεπόρτερ μιλάει για «ολίσθημα Κασσελάκη - Αποκάλεσε το ψευδοκράτος "κρατίδιο"».



Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης μιλώντας μπροστά στις κάμερες στο Αιγάλεω, θέλοντας να αναφερθεί τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο οποίος κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

https://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: