Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Να ασφαλίζουμε τα σπίτια μας διατάζει ο Μητσοτάκης!

 

Να ασφαλίζουμε τα σπίτια μας διατάζει ο Μητσοτάκης!

Την ίδια ώρα όπου στην Θεσσαλία εξελίσσεται μία τραγωδία και ξεσπιτώνονται οικογένειες ολόκληρες, βλέποντας ότι δεν έχουν πια ζωή στον τόπο τους, αφού όχι μόνον οι κατοικία τους, αλλά και τα κτήματά τους καταστράφηκαν από τις πλημμύρες, έρχεται το κράτος, που σε πρώτο χρόνο έταζε λαγούς με πετραχήλια, να τους εγκαταλείψει ψυχρά, όχι μόνον γιατί δίνει ψίχουλα, αλλά γιατί και κυνικά δηλώνει ότι οι πολίτες είναι υπόλογοι και υπεύθυνοι για τις φυσικές καταστροφές! Τότε στο κράτος στο οποίο πληρώνουμε φορολογία γιατί υπάρχει; Μόνο για να εισπράττει; 

«Στα ψιλά» πέρασε η προαναγγελία της υποχρεωτικής ασφάλισης για κατοικίες και επιχειρήσεις από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Πρόκειται για κάτι που ανέφερε αρχικά ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και επανέλαβε λίγα 24ωρα αργότερα και ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο θέλει να φέρει και το τέλος των αποζημιώσεων από το κράτος σε φυσικές καταστροφές, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αναγκαστεί να βάλει «βαθιά» το χέρι στην τσέπη (ασχέτως αν και συνήθως οι αποζημιώσεις είναι ψίχουλα).

Βέβαια για πολλές από τις καταστροφές που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, καθώς δεν έχει φροντίσει να βρει κάποιον τρόπο για να προστατεύσει τις περιουσίες των ανθρώπων. Μόνο το «112», το οποίο στέλνει διαρκώς μηνύματα στους πολίτες να εκκενώσουν, αφήνοντας πίσω τους όμως κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

Οι αποζημιώσεις θα τελειώσουν από την επόμενη χρονιά, όταν και θα γίνουν υποχρεωτικές οι ασφαλίσεις.

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: