Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Ο Εθνικός Κυβερνήτης της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και οι «Μητσοτάκηδες» της Ευρώπης

 

Καυχώνται τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του Μητσοτάκη, ότι οι χώρες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ είναι ενωμένες σα γροθιά στην υπόθεση της ρωσσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, για να δικαιολογήσουν την αμερικανοδουλεία του αφεντικού –και μεγάλου χορηγού!- τους. Μόνο που δεν είναι έτσι!

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην τουρκική περίπτωση, αλλά και στην εμφανέστατη διαφοροποίηση της κυβέρνησης της Ουγγαρίας από την εκστρατεία της αντιρωσσικής υστερίας.

Μια διαφοροποίηση που προκάλεσε την έκφραση δυσαρέσκειας του Πολωνού προέδρου Ντούντα – που δήλωσε λειτουργώντας προφανώς για λογαριασμό των μεγάλων υπερατλαντικών αφεντικών: «Την ώρα που πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι είναι δύσκολο να καταλάβουμε τη στάση του Βίκτορ Ορμπαν». 

Βλέπετε, ο Όρμπαν αρνείται την επιβολή κυρώσεων στον ρωσσικό ενεργειακό τομέα και διαφωνεί κάθετα με την πολωνική πρόταση για ειρηνευτική αποστολή και επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία.

«Το πρόβλημα με την ειρηνευτική αποστολή είναι ότι δεν υπάρχει ειρήνη», απάντησε ο Ορμπαν, συμπληρώνοντας ότι η χώρα του δεν έχει την επιλογή να πληρώνει ακριβότερα για το φυσικό αέριο ώστε να μην το προμηθεύεται από τη Ρωσσία: «Το αέριο έρχεται από τους αγωγούς. Δεν έχουμε την επιλογή να το αγοράζουμε ακριβότερα. Κάνουμε τα πάντα για χατίρι των Ουκρανών, βάζοντας στην άκρη το πώς φέρθηκαν στη μειονότητά μας. Αλλά δεν μπορούν να προσδοκούν να καταστραφούμε για χάρη τους».

Είναι «δύσκολο να καταλάβουν την στάση του Βίκτορ Όρμπαν», οι «πρόθυμοι» υπηρέτες των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, οι «Μητσοτάκηδες» της Ευρώπης, διότι αυτοί βάζουν τα αμερικανικά συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα των χωρών και των λαών τους, ενώ ο Όρμπαν κάνει το ακριβώς αντίθετο! Γι’ αυτό και τον αγαπάει ο λαός του και θα τον αναδείξει ξανά πρόεδρο της Ουγγαρίας στις εκλογές που γίνονται σε λίγες ημέρες!

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: