Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

«Κόλαση επί Γης» η Μαριούπολη – κλιμακώνει τις επιθέσεις η Μόσχα

 

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται οι ρωσικές δυνάμεις στο ανατολικό και νότιο τμήμα της Ουκρανίας, με στόχο τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Ντονμπάς και στο Μικολάιβ, το βασικό προπύργιο προς το λιμάνι της Οδησσού. 

Οι ρωσικές επιθέσεις κλιμακώνονται σημαντικά σε όλη την ανατολική Ουκρανία. Για «Κόλαση επί Γης» μιλούν οι περίπου 100.000 εναπομείναντες κάτοικοι της Μαριούπολης, όπου μια πρώτη συμφωνία για να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος έχει επιτευχθεί και, εφόσον τηρηθεί, η Ουκρανία ελπίζει να μπορέσει να απομακρύνει 6.000 γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους. Παράλληλα, η Μόσχα απηύθυνε νέο τελεσίγραφο στους Ουκρανούς μαχητές που παραμένουν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου χαλυβουργίας Αζοφστάλ, να παραδοθούν για να σώσουν τις ζωές τους. 

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στις πρώτες δηλώσεις μετά την έναρξη της δεύτερης φάσης της ρωσικής επιχείρησης, τόνισε ότι στόχος της Ρωσίας ήταν το Ντονμπάς, χωρίς να κάνει αναφορά στα όσα υποστήριζε στην αρχή της εισβολής, περί ουδετερότητας της Ουκρανίας. Ενώ και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έχει στείλει προσχέδιο με τις απαιτήσεις της Μόσχας στο Κίεβο, κατηγορώντας την ουκρανική πλευρά για καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις. 

Ενώ συνεχίζεται η ρωσική πολεμική επιχείρηση κατάληψης του Ντονμπάς, το Κίεβο δηλώνει ότι ο ρωσικός στρατός αντιμετωπίζει σθεναρή αντίσταση έξω από το Ίζιουμ.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: