Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έπεσαν οι μάσκες στην υπόθεση του ΚΚΕ - Ύβρεις και απειλές από τους κατήγορους της Χρυσής Αυγής

????????????????????????????????????

 
Με την κατάθεση του Ιορδάνη Πουντίδη, πρώην Προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής.
Ο Πουντίδης ήταν ουσιαστικά ο προκάτοχος του Πουλικόγιαννη στη διοίκηση του Συνδικάτου και δήλωσε ότι έχει πάει κατηγορούμενος δεκάδες φορές για περιστατικά βίας και επεισοδίων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
Ο ισχυρισμός του ότι δέχθηκε επανειλημμένα πλήγματα στα χέρια και στα πλευρά κατά την προσπάθεια να προστατεύσει το κεφάλι του, δεν επιβεβαιώθηκε από τα ιατρικά έγγραφα του «Θριάσειου» Νοσοκομείου τα οποία δεν αναφέρουν κανέναν τραυματισμό ούτε στα χέρια ούτε στα πλευρά.
Στην προσπάθειά του να υποστηρίξει ότι είδε συντρόφους του να χτυπιούνται και να τραυματίζονται από «δολοφονικά εργαλεία με μεταλλικές απολήξεις», έπεσε σε εξόφθαλμες αντιφάσεις.
Έτσι, κατέθεσε ότι ο Βαξεβάνης είχε δήθεν τρύπα στην πλάτη από ρόπαλο με καρφιά. Από τον συγκεκριμένο μάρτυρα όμως (κατέθεσε τον Νοέμβριο του 2016), δεν έχει δηλωθεί τέτοιος τραυματισμός!
Την ώρα που ο συνήγορος Βασίλειος Οπλαντζάκης υπέβαλε μία σειρά από κρίσιμες ερωτήσεις για τον βίο και την πολιτεία του ΠΑΜΕ στη Ζώνη, μέλη του ΚΚΕ που βρίσκονταν στο κοινό μαζί με άτομα που εξετάστηκαν ως πολιτικώς ενάγοντες για την υπόθεση του ΚΚΕ, άρχισαν να φωνασκούν με ύβρεις και απειλές και να καταφέρονται εναντίον των συνηγόρων υπεράσπισης διαταράσσοντας τη συνεδρίαση.
Είναι  φανερό πια ότι όλο και πιο συχνά άτομα της πολιτικής αγωγής χάνουν την ψυχραιμία τους και αντιδρούν σπασμωδικά βλέποντας ότι η πορεία των καταθέσεων δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτή που θα επιθυμούσαν.
 
Λίγο αργότερα μάλιστα και ο ίδιος ο Πουντίδης βγήκε εκτός εαυτού όταν οι συνήγοροι της υπεράσπισης παρουσίαζαν στοιχεία που αποδείκνυαν το ψευδές των ισχυρισμών του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Προέδρου για να συνετιστεί ο μάρτυρας.  
Στη συνέχεια της συνεδρίασης, ο Γεώργιος Μιχαλόλιας ρώτησε τον Πουντίδη για ποιο λόγο δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Ο μάρτυρας απάντησε «θεώρησα τον τραυματισμό μου ελαφρό και δεν υπήρχε λόγος να πάω».
Ο συνήγορος του Νικόλαου Μιχαλολιάκου Δημήτρης Παπαδέλλης έκανε ερωτήσεις σχετικά με την κατηγορία σε βάρος των Βουλευτών και ειδικότερα αν έχει να πει κάτι για εντολή της ηγεσίας του κόμματος για να χτυπήσουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν έχει να καταθέσει κάποιο πραγματικό περιστατικό και γνωρίζει απλά όσα άκουσε από τα ΜΜΕ.
Επίσης, τον ρώτησε αν όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζει να υπήρξε η οποιαδήποτε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για έκνομες πράξεις κατά του ΚΚΕ, των κομμουνιστών κλπ.
Στο σημείο εκείνο, ο Πουντίδης άρχισε να αναπτύσσει τις γνωστές θεωρίες περί «ναζιστικής ιδεολογίας», τελικά όμως απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάποιο συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό. 
Η επόμενη συνεδρίαση είναι αύριο Παρασκευή στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: