Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η κληρονομιά του “δημοκράτη” Ομπάμα: Πόλεμοι στο εξωτερικό και κοινωνική ανισότητα στο εσωτερικό

Η κληρονομιά του “δημοκράτη” Ομπάμα: Πόλεμοι στο εξωτερικό και κοινωνική ανισότητα στο εσωτερικό
Θα χρειαζόταν πολύ περισσότερος χώρος από αυτόν που μπορούμε να διαθέσουμε στην ιστοσελίδα μας για να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στην κληρονομιά του αποχωρούντος προέδρου Ομπάμα. Παρ’ όλα αυτά θα επιχειρήσουμε μια αντικειμενική εκτίμηση των πεπραγμένων του στην οκταετή του θητεία, πεπραγμένα που αφορούν τα ακόλουθα δυο στοιχεία.
Πόλεμοι
Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, ο οποίος και στις δυο περιόδους της θητείας του βρισκόταν σε διαρκή πόλεμο με κάποια χώρα, χώρα που ουδέποτε έβλαψε ή απείλησε τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Οι πόλεμοι αυτοί περιλαμβάνουν την κατοχή και τον βομβαρδισμό του Αφγανιστάν και του Ιράκ, τον βομβαρδισμό της Λιβύης, την εισβολή στην Σομαλία, τον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας και την υποστήριξη των Σαουδαράβων στον πόλεμο της Υεμένης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πενταγώνου, το 2016 οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε 138 χώρες ανά τον κόσμο, τουτέστιν στο 70% των χωρών του πλανήτη.
Οι πόλεμοι του Ομπάμα έχουν κοστίσει την ζωή σε πάνω από 1 εκατ. ανθρώπους, ενώ περίπου 3 εκατ. άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προκαλώντας την μεγαλύτερη προσφυγική καταστροφή μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα με αναρτήσεις μας ότι αυτοί οι πόλεμοι και η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση ουδόλως είναι τυχαία γεγονότα, αλλά βασίζονται ξεκάθαρα στην πολιτική του διεθνούς Σιωνισμού, τουτέστιν στην πολιτική των αφεντικών του Ομπάμα.
Κοινωνική ανισότητα
Ο Ομπάμα ανέλαβε την εξουσία το 2008 με στόχο να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα των πατρώνων του. Από την ανάληψη των καθηκόντων του τα κέρδη των ως επί το πλείστον σιωνιστικών συμφερόντων εταιριών αυξήθηκαν από 671 δισ. δολάρια το 2008 στα 1,636 τρισ. το 2016, ενώ οι περιουσίες των 400 πλουσιότερων Αμερικανών αυξήθηκαν από 1,57 τρισ. στα 2,4 τρισ. δολάρια. Όμως την ίδια περίοδο 2008-2016 η ανεργία στις ΗΠΑ αυξήθηκε, καθώς οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν ήταν θέσεις προσωρινής ή μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με μελέτη των Πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Πρίνστον. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την διάρκεια της θητείας του χρεοκόπησαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους.
Όσον αφορά δε το περίφημο πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης για μη ασφαλισμένους «Obama care», το τελικό αποτέλεσμα ήταν η μετατόπιση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης από τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος στους μεμονωμένους ασφαλισμένους, καθώς αυτοί αναγκάστηκαν να πληρώνουν εξωπραγματικές εισφορές για να λειτουργήσει  αυτό το σύστημα.
Οι «δημοκράτες» θαυμαστές του Ομπάμα, όπως η οικογένεια Μητσοτάκη, ο Τσίπρας και σχεδόν όλο το «συνταγματικό» κατεστημένο της Βουλής των Ελλήνων, μπορούν λοιπόν να είναι υπερήφανοι για την κληρονομιά που τους άφησε ο καθοδηγητής τους. Η «αλλαγή» που υποσχέθηκε ο Ομπάμα ερχόμενος στην εξουσία το 2008 προφανώς και δεν αφορούσε το φαιό της επιδερμίδας του, αλλά ουδόλως αφορούσε και την αλλαγή στην επί δεκαετίες εφαρμοζόμενη σιωνιστική πολιτική της Ουάσιγκτον στο εξωτερικό και εσωτερικό. Για δε τους Αφροαμερικανούς αποδείχθηκε περίτρανα ότι η κοινωνική ανισότητα στις ΗΠΑ δεν είναι θέμα φυλετικό, αλλιώς το πρόβλημα τους θα το είχε λύσει η θητεία Ομπάμα, αλλά η κοινωνική κατηγοριοποίηση και η επιλογή εξουσίας.
Η πραγματική κληρονομιά του Ομπάμα είναι η βαθιά κοινωνική κρίση στο εσωτερικό της χώρας του και οι αιματηροί πόλεμοι στο εξωτερικό, περιλαμβανομένης και της υποστήριξης των κανιβάλων ισλαμιστών ανά τον κόσμο.
Γ. Λιναρδής
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: