Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Όταν οι αριθμοί ξεμπροστιάζουν τους τοκογλύφους: Τέταρτοι παγκοσμίως σε ώρες εργασίας οι “τεμπέληδες” Έλληνες - Τελευταίοι οι γερμανοί!

Όταν οι αριθμοί ξεμπροστιάζουν τους τοκογλύφους: Τέταρτοι παγκοσμίως σε ώρες εργασίας οι “τεμπέληδες” Έλληνες - Τελευταίοι οι γερμανοί!
Πολλές φορές έχουμε ακούσει αμέτρητες κατηγορίες από πλευράς των πολιτικάντηδων κατά των Ελλήνων στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την επιβολή των μνημονίων, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και τα όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με την κρατούσα μνημονιακή ιδεολογία, οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και έτσι το μνημόνιο απλά αναπροσαρμόζει τους μισθούς στην πραγματικότητα. Κοινώς, επειδή είμαστε «τεμπέληδες», έρχεται το μνημόνιο να προσαρμόσει τους μισθούς στις ώρες που πραγματικά εργαζόμαστε και παράγουμε. Αυτή είναι η επιχειρούμενη ηθική νομιμοποίηση της παράνοιας του μνημονίου.
Πώς είναι, όμως, στην πραγματικότητα τα πράγματα;
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2015 οι Έλληνες είναι τέταρτοι παγκοσμίως σε εργατικότητα και πιο συγκεκριμένα εργάζονται ετησίων 2042 ώρες, με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ να κυμαίνεται στις 1766 ώρες ετησίων και την Γερμανία να βρίσκεται μόλις στις 1371.
Προς τι αυτή η παρανόηση; Προφανώς, οι πολιτικάντηδες έχοντας μονάχα κατά νου τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές και τους όσους διόρισαν όλα αυτά τα χρόνια με τις κομματικές ταυτότητες και αδιαφανείς διαδικασίες, φρόντισαν να παρουσιάσουν αυτή την εικόνα νομίζοντας ότι όλοι οι Έλληνες είναι σαν τα κομματόσκυλά τους.
Έτσι προστατεύουν τους κομματικούς στρατούς τους, διασπείροντας την απελπισία σε όλους τους υπόλοιπους, που προφανώς δεν φταίνε σε τίποτα.

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: