Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ! Βούτσης: «Δεν προέχει το οικονομικό με τις γερμανικές επανορθώσεις»

ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ! Βούτσης: «Δεν προέχει το οικονομικό με τις γερμανικές επανορθώσεις»
Δεν πρόλαβαν οι γερμανοί να δηλώσουν ότι θεωρούν το θέμα «λήξαν» και έσπευσαν οι συριζαίοι κολαούζοι τους να κάνουν επικύψεις, λέγοντας ότι τους αρκεί μία συγγνώμη και ότι δεν ενδιαφέρονται για την είσπρξη των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.
Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που τα ακούμε όλα αυτά από τους συριζαίους. «Εμείς δεν διεκδικούμε χρήματα, αλλά την ηθική αναγνώριση ενάντια στο φασισμό και την ίδια τη Γερμανία» είχε δηλώσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα, στην αρμόδια επιτροπή. Τα ίδια έχουμε ακούσει κατά καιρούς ακόμα και από τον ίδιο τον Τσίπρα.
Τώρα, όμως, υπήρξε ένα πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής και μία αντίστοιχη αντίδραση από τους γερμανούς, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν συζητάνε το θέμα να επιστρέψουν το κατοχικό δάνειο, που η τότε γερμανική κυβέρνηση είχε αναγνωρίσει και αποπλήρωνε, ούτε τις γερμανικές αποζημιώσεις για τα δεινά που επέφερε η κατοχή στον Ελληνικό Λαό.
Ως... απάντηση σε αυτή την γερμανική πρόκληση ήρθε η δήλωση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος σε συνέντευξή του σε γερμανικό μέσο (Deutsche Welle) δήλωσε ότι η κυβέρνηση συμφωνεί να ξεπουλήσει τις γερμανικές επανορθώσεις.
Συγκεκριμένα, ο Βούτσης είπε: «DW: Για τη γερμανική κυβέρνηση το θέμα των επανορθώσεων έχει ρυθμιστεί οριστικά τόσο πολιτικά, όσο και νομικά. Επίσης, απορρίπτει κάθε συζήτηση και διαπραγμάτευση γύρω από αυτό το ζήτημα. Εάν οι προσπάθειές σας δεν οδηγήσουν το Βερολίνο στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα θα μπορούσε να ακολουθήσει νομική οδό; Ποιες δυνατότητες υπάρχουν;
Ν.Β.: Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτό το ζήτημα. Μέρος του πορίσματος της διακομματικής Επιτροπή της Βουλής αποτελεί και ο οδικός χάρτης για τη διεκδίκηση. Καλό είναι όταν βρισκόμαστε στο πρώτο ή στο δεύτερο βήμα για τη διαμόρφωση μιας συναντίληψης για να λυθεί αυτό το θέμα, να μην αναφερόμαστε και στα επόμενα βήματα, τα οποία υπάρχουν είτε έτσι, είτε αλλιώς, υπό την έννοια του Διεθνούς Δικαίου. Μπορεί για τη γερμανική πλευρά να θεωρείται λήξαν το ζήτημα, πλην όμως, εάν ρωτήσετε και το γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα – και τον νυν και τον προηγούμενο– οι οποίοι έχουν επιδείξει μια ευαισθησία σε αυτά τα ζητήματα, πηγαίνοντας σε αυτό το δίκτυο των λεγόμενων «μαρτυρικών πόλεων», έρχονται σε επαφή με μια πραγματικότητα, η οποία έχει σφραγίσει και μέσω των γενεών με πάρα πολύ δραματικό τρόπο πολλά μέρη στην Ελλάδα.
Άρα, λοιπόν, το θέμα του κατοχικού δανείου είναι ένα λογιστικό ζήτημα που οι κυβερνήσεις θα δουν, γιατί και εκεί είχαν κατατεθεί οι πρώτες 2,5 δόσεις. Έτσι, υπήρχε μια αναγνώριση αυτού του θέματος. Το μείζον θέμα είναι η αποκατάσταση στο επίπεδο των ψυχών, της μνήμης και της δικαίωσής τους. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο καμία συμφωνία είτε 4+2 της επανένωσης, είτε οποιαδήποτε άλλη διεθνής συμφωνία, δεν μπορεί να το θεωρήσει ως λήξαν, εάν δεν έχει πραγματικά αποτυπωθεί σε μια κοινή τοποθέτηση.
DW: Δηλαδή, το ποσό των 270 δισ.
Ν.Β.: …και των 350 δισ. και άλλων. Είναι ποσά τα οποία αποτελούν παρακολούθημα και ένα επικουρικό εργαλείο από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές για τις ζημίες που υπήρξαν κ.λ.π.
Η οικονομική διάσταση αυτού του θέματος έρχεται δεύτερη και τρίτη σε σημαντικότητα. Θα τεθεί ή μπορεί να αντιμετωπιστεί σε ένα βαθμό, μόνο εφόσον υπάρξει μια επί της ουσίας συζήτηση πάνω στο ηθικό, στο ιστορικό και ανθρώπινο θέμα. Αυτή είναι η πληγή. Ξέρετε ότι τα χρήματα έρχονται και παρέρχονται. Βγαίνουν και διαφορετικά νομίσματα. Τώρα όλοι είμαστε στο ίδιο νόμισμα και καλά κάνουμε, όμως το άλλο ζήτημα παραμένει.»
Τι θέλει να μας πει ο Βούτσης; Η κυβέρνηση Σύριζα, δηλαδή, ανταλλάσσει τις ψυχές των νεκρών με «αντιρατσιστικές» και «αντιφασιστικές» φιέστες, για να παραβρίσκονται οι βουλευτές της; Ή μήπως, για να θυμηθούμε παλαιότερες δηλώσεις, με ένα σχετικό ίδρυμα για να διορίσουν «αντιφασιστικά» αδερφοξάδερφα και τις συζύγους τους;
Το αστείο, βεβαίως, είναι ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις που αφορούν τα εγκλήματα των κομμουνιστών, ονομάζονται "εκδηλώσεις μίσους" από τους ίδιους ανθρώπους. Το λέμε μιας και πλησιάζει και η μαύρη "επέτειος" της σφαγής στην Πηγάδα του Μελιγαλά.
Η Ιστορική Μνήμη, προφανώς σημαντικότερη από οτιδήποτε άλλο, είναι δουλειά της Ελληνικής Κυβέρνησης να διασφαλιστεί. Όσον αφορά τους γερμανούς είναι τόσο «αντιφασίστες», όσο είναι και τοκογλύφοι. Και ως γνωστόν ο τοκογλύφος πονάει μόνο στην τσέπη. Συνεπώς, να πληρώσουν, χωρίς καμία έκπτωση, αφού κι αυτοί στο παράνομο και επαχθές χρέος που φόρτωσαν, από κοινού με την εγχώρια πλουτοκρατία, στον Ελληνικό Λαό είναι εξόχως σκληροί και απαιτητικοί.
Και δεν χρειάζεται και... διπλωματία. Η προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια είναι μονόδρομος, όπως ανέφερε και ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος.

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: