Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχονται και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια - Θα καταγράφονται όλες οι μετακινήσεις μας


Ούτε στις πόλεις - φυλακές δεν θα μπορούν να μετακινούνται οι πολίτες.

Το "τζάμπα πέθανε" από ότι φαίνεται εκτός από την τηλεόραση και στις μετακινήσεις, καθώς μόλις μερικούς μήνες μετά τις αυξήσεις-φωτιά στις τιμές εισιτηρίων, έρχεται η υποχρεωτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προβεί σε καθολική υιοθέτηση του μέτρου αυτού, ξεκινώντας πιλοτικά από τα τέλη του τρέχοντος έτους και υποχρεωτικά για όλα τα μεταφορικά μέσα από τις απαρχές του 2017. Εξάλλου ήδη σε πολλά ΜΜΜ της πρωτεύουσας έχουν τοποθετηθεί τα πρώτα ειδικά ακυρωτικά μηχανήματα, προκειμένου να είναι έτοιμα για χρήση στους αμέσως επόμενους μήνες.

Το μέτρο αυτό στοχεύει στην μείωση της "χασούρας" για τις εταιρίες μαζικών μεταφορικών μέσων του λεκανοπεδίου Αττικής, με τους ιθύνοντές του να κάνουν λόγω για "δικαιότερη" χρήση των ΜΜΜ.

Με το νέο σύστημα κομίστρου θα υποστηρίζονται δύο τύποι ηλεκτρονικών εισιτηρίων, που θα έχουν μορφή πιστωτικών καρτών και των οποίων η επικύρωση θα γίνεται εξ αποστάσεως χωρίς ο επιβάτης να χρειάζεται να εισαγάγει την κάρτα του στο μηχάνημα.

Τα πάντα ηλεκτρονικά δηλαδή και στην μεταφορά των πολιτών, με στόχο την υπό 24ωρου βάση καταγραφή όλων των μετακινήσεων μέσα στις πόλεις. Η αρχή πρόκειται τους αμέσους επόμενους μήνες να γίνει με την πρωτεύουσα, όπου σε μετρό, λεωφορεία, ηλεκτρικό και Τραμ κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί χωρίς το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: