Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Κάτοικος Κύπρου ταυτοποιήθηκε ως μέλος της ISIS με συμμετοχή σε εκτελέσεις

Κάτοικος Κύπρου ταυτοποιήθηκε ως μέλος της ISIS με συμμετοχή σε εκτελέσεις
Ανατριχίλα προκαλούν οι πληροφορίες περί ύπαρξης ενός δικτύου τζιχαντιστών, οι οποίοι δρουν ή/και διαβιούν στην Κύπρο, με την τελευταία περίπτωση να αφορά Σύρο υπήκοο, ο οποίος έμενε στην Λεμεσό με την οικογένειά του. 
Τις πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Livenews.com.cy, κάνουν λόγο για τουλάχιστον ένα άτομο, το οποίο έχει συλληφθεί και ανακρίνεται σε ευρωπαϊκή χώρα, ενώ η οικογένειά του, η οποία διαβιεί στην Λεμεσό, ανακρίθηκε από τις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας.
Σε κάθε περίπτωση όμως, πλέον γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η Κύπρος αποτελεί γεωγραφικά τοποθεσία "ήπιας" δραστηριοποίησης του "Ισλαμικού Κράτους" και ενδεχομένως της "Αλ Νούσρα", είτε με τις μεταφορές εκατοντάδων διπλοκάμπινων από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα, είτε με την είσοδο εθελοντών που οδεύουν προς αυτές τις οργανώσεις, μέσω κυπριακών αεροδρομίων και πάλι διαμέσω κατεχομένων και μετά με ψαρόβαρκες στην εμπόλεμη Συρία.
Παράλληλα, πρόσφυγες που βρίσκονται στην Λάρνακα κατονόμασαν ως μέλη τζιχαντιστικών οργανώσεων κάποιους από τους πρόσφυγες που εξώκυλαν με το σκάφος τους στα ανοιχτά των Βρετανικών Βάσεων και πλέον βρίσκονται υπό την εποπτεία των Βρετανών, μέχρι να αποφασιστεί η τύχη τους.
Ωστόσο, το τελευταίο περιστατικό, εφόσον ευσταθούν οι πληροφορίες, προσδίδει προφανώς μια άλλη διάσταση, καθώς το γεγονός ότι διαμένει μόνιμα στην χώρα, προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το αν υφίσταται κάποιο μόνιμο δίκτυο παροχής πληροφοριών και λοιπών έκνομων δραστηριοτήτων τζιχαντιστών στο νησί.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω 45χρονος ο οποίος έχει συλληφθεί σε ευρωπαϊκή χώρα είναι μέλος του "Ισλαμικού κράτους", ενώ θεωρείται ότι είναι υπόλογος και για εγκλήματα πολέμου, σύμφωνα με τις Αμερικανικές Αρχές, με συμμετοχή σε ομαδικές δολοφονίες, οι οποίες έχουν προβληθεί στο διαδίκτυο και στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.
Ο 45χρονος φέρεται να άφησε την οικογένειά του πίσω στην Λεμεσό και εγκαταλείποντας την Κύπρο, μετέβη στις 8 Σεπτεμβρίου στην Συρία. Ωστόσο, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι κάποια στιγμή το άτομο αυτό επιβιβάστηκε σε βάρκα μαζί με την μητέρα και τον πατέρα του φτάνοντας πρώτα στην Κωνσταντινούπολη και εν συνεχεία μετέβη σε ευρωπαϊκή χώρα.
Εν συνεχεία όμως, συμμετείχε σε επεισόδια μεταξύ προσφύγων με τις αστυνομικές Αρχές της ευρωπαϊκής αυτής χώρας, με τον 45χρονο να πρωτοστατεί στις συμπλοκές, οπότε και συνελήφθη από την αστυνομία στις 16 Σεπτεμβρίου.
Εμφανίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες που αναδημοσιεύουμε:


Εν συνεχεία οι κυπριακές Αρχές τέθηκαν σε επιφυλακή, με πρώτο μέλημα τον εντοπισμό της οικογενείας του στην Λεμεσό, προκειμένου να δώσουν τα μέλη της κατάθεση. Μάλιστα, η σύζυγος του κλήθηκε προχθές στα γραφεία της αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού, όπου έδωσε πολύωρη κατάθεση στα μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Τρομοκρατίας.
Ο 45χρονος φέρεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, να παρίστανε μάλιστα τον ψαρά μαθαίνοντας τις ακτές της Κύπρου.
Παράλληλα, άτομα τα οποία σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τον 45χρονο έχουν τεθεί υπό στενή παρακολούθηση, καθότι εκφράζονται όλο και περισσότερο φόβοι ότι πυρήνες που ανήκουν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις της Συρίας κυρίως έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους στην Κύπρο, μέχρι στιγμής με αρκετά αφανή τρόπο.
''Ησυχία, τάξη και ασφάλεια'' κατά τ' άλλα στην παρακμάζουσα Κυπριακή Δημοκρατία και κάποιοι εξακολουθούν να παριστάνουν τους ανήξερους, αδημονώντας πως και πως να καταλύσουν και το τελευταίο προπύργιο του Ελληνισμού στο νησί μας για να συμβιώσουν ''ειρηνικά'' και να συνεργαστούν με τους χρηματοδότες των ισλαμιστών τερατοδολοφόνων και δη γενοκτόνους του Έθνους μας.
Η Κύπρος εξακολουθεί να εποικίζεται από τους τούρκους, με ισλαμιστές τρομοκράτες, κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερο, με εμάς ως κράτος να μην πράττουμε απολύτως τίποτα για να το αποτρέψουμε εξ αρχής. Ξύπνα επιτέλους λαέ! Εσύ τους ψήφισες, να τα κατορθώματά τους τώρα...
ΕΛΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: