Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΜΑΝΤΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΕΠΝΙΞΑΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ-ΠΑΝΩ ΑΠΟ 120 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑTACLAN ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΜΗΡΙΑ-ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΕΚΡΩΝ(ΑΝΩ ΤΩΝ 160)ΣΤΗΝ ΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ-

parisi-nekroi7

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Bataclan: Πάνω απο εκατόν εικοσι νεκροί και 4 τρομοκράτες σκοτώθηκαν μετά την φριχτή ομηρία στο θέατρο Μπατακλάν στο Παρίσι. Ο αριθμός αυτός ήταν ανοιχτός μέχρι το ξημέρωμα του Σαββάτου μετά την ωμή επίθεση μαζικού θανάτου κομάντο των Ισλαμοφασιστών του Isis στο Παρίσι.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που αναφέρει το AFP, εκατό άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Bataclan. Σύμφωνα με τις πηγές, τρεις ύποπτοι τρομοκράτες σκοτώθηκαν. Φρανσουά Ολάντ, Manuel Valls, Bernard Cazeneuve, Υπουργό Εσωτερικών, και Christiane Taubira, ο υπουργός δικαιοσύνης, να πάει εκεί.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
-Τουλάχιστον 140-160 άνθρωποι έχασαν το βράδυ της Παρασκευής τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν έπειτα από πολλαπλές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα ακούγονται πυροβολισμοί σε διάφορα κεντρικά σημεία.
Μπαράζ τουλάχιστον πέντε επιθέσεων με εκρήξεις και πυροβολισμούς συγκλόνισαν την πόλη και ο Γάλλος Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι από την επίθεση στο Μπατακλάν υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί, ενώ η εφημερίδα Le Figaro τονίζει πως αυτόπτης μάρτυρας είδε δύο άνδρες να εισβάλουν οπλισμένοι στo θέατρο και ντυμένοι με πολιτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) οι αρχές απομάκρυναν πολίτες και από την Place de la Concorde και τους μετέφεραν στο Saint Martin.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, ωστόσο, πολλοί μιλούν ήδη για τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον πέντε και πως ένας από αυτούς σκοτώθηκε από πυρά των αστυνομικών.
01:57: Κλειστό και το γαλλικό αεροδρόμιο Ορλι, εξαιτίας των επιθέσεων.
01:50: Νεκροί δύο δράστες μετά από έφοδο της γαλλικής Αστυνομίας στο θέατρο Bataclan.
Πληροφορίες ότι τερματίστηκε η ομηρία στο θέατρο Bataclan
Το γαλλικό ΒFMTV αναφέρει ότι δύο δράστες έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο θέατρο του Bataclan από όπου απελευθερώθηκαν περίπου 100 όμηροι.
Reuters: Εκρήξεις έξω από το θέατρο Bataclan
Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει πως υπήρξαν πέντε εκρήξεις έξω από το θέατρο Bataclan και υποστηρίζει πως ενδεχομένως οι δράστες είχαν παγιδεύσει με βόμβες διάφορα σημεία.
Άνοιξαν όλα τα νοσοκομεία στη ΓαλλίαΔεκάδες είναι οι τραυματίες και για αυτό με εντολή του γαλλικού υπουργείου Υγείας, άνοιξαν όλα τα νοσοκομεία στο Παρίσι Αυτόπτης μάρτυρας από το θέατρο Bataclan Δηλώνει πως οι δράστες πυροβολούσαν συνέχεια και ο κόσμος προσπαθούσε να κρυφτεί. Δύο αστυνομικοί μπήκαν στην είσοδο και προσπαθούσαν να βγάλουν τους τραυματίες έξω. Ζήτησαν από τον κόσμο να πέσει κάτω. Κατάσταση εθνικής ανάγκης στην Γαλλια – Κλείνουν τα σύνορα  Ο τελευταίος απολογισμός από το μακελειό στο Παρίσι Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πολλαπλές, σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις σε χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ δεκάδες άνθρωποι, από 60 ως 100 σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, κρατούνται όμηροι σε συναυλιακό χώρο. e1e2e3e4e5 eikones

Η γαλλική αστυνομία σε επιχείρηση για την σύλληψη των τρομοκρατών, κάνει ελέγχους σε υπόπτους.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πληροφορίες πως οι τρομοκράτες έκαναν επίθεση αυτοκτονίας με υγραέριο και καρφιά


Alert-Παρίσι: Nα παραμείνουν όλοι στα σπίτια τους ζήτησαν οι αστυνομικές αρχές

Μεγάλη κινητοποίηση – Και κομάντος έξω από το θέατρο του Μπατακλάν – Πηγές προσκείμενες στον Γάλλο Πρόεδρο μιλούν και για επικείμενη επιβολή στρατιωτικού νόμου – Εκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Ολάντ Ο Αλέξης Τσίπρας για το μακελειό στο Παρίσι Τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την στήριξή του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον γαλλικό λαό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμα του προς τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. “Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζω τη στήριξη μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον Γαλλικό λαό”, είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Kαι ο Στρατός στους δρόμους στο Παρίσι! Με τους νεκρούς από την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση να πληθαίνουν οι Αρχές έδωσαν αντολή να βγουν στους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας στρατιωτικές δυνάμεις με τους πρώτους κομάντος να παίρνουν θέση έξω από το θέατρο του Μπατακλάν όπου κρατούνται όμηροι 100 άνθρωποι. Την ίδια στιγμή οι Αρχές εκκένωσαν την Πλατεία Δημοκρατίας και απομακρύνουν τον κόσμο από συγκεκριμένες περιοχές της πόλης που κρίνονται επίφοβες να δεχτούν τρομοκρατικό χτύπημα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται από πηγές που πρόσκεινται στον Φρανσουά Ολάντ, λένε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος είναι έτοιμος να κηρύξει στρατιωτικό νόμο. Στο μεταξύ η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων τρομοκρατών, αφού φοβούνται πως τα χτυπήματα δεν θα σταματήσουν εδώ. Είναι μια πολυ δύσκολη νύχτα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη ολόκληρη σχολιάζουν τα διεθνή δίκτυα.  
Προηγούμενη ενημέρωση: Πυροβολισμοί στο εμπορικό κέντρο στο Les Halles -Επίθεση σε εστιατόριο, σε μπαρ και στο Stade de France την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία – Οι αρχές απομάκρυναν τον Ολάντ από το Στάδιο – Πληροφορίες ότι βρέθηκαν δυο διαμελισμένα πτώματα στο Στάδιο Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει λεπτό το λεπτό δραματικά. Ενώ αρχικά οι πληροφορίες μιλούσαν για 4 νεκρούς και 7 τραυματίες, όσο περνά η ώρα ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων ανεβαίνει. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 42 νεκρούς. Ο Ολάντ διέταξε να παρέμβει ο στρατός για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Οι δράστες αναφέρεται ότι έχουν κρυφτεί στο θέατρο Bataclan και έχουν μαζί τους 100 ομήρους. Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι επιθέσεις μοιάζουν να ήταν συντονισμένες. «Αυτή μοιάζει σαφώς να είναι μια συντονισμένη σειρά επιθέσεων», ανέφερε ένα πρόσωπο ενήμερο για τις εν εξελίξει αποτιμήσεις της κατάστασης που κάνουν στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση περί απειλής για επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Προηγούμενη ενημέρωση: Επίθεση με καλάσνικοφ έγινε απόψε στο εστιατόριο «Le Petit Cambodge», στην οδό 18 Αλιμπέρτ στο 10ο διαμέρισμα στο Παρίσι! Οπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ υπάρχουν 18 νεκροί και αρκετοί τραυματίες. Πανικός επικρατεί αυτή την ώρα στο Παρίσι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες έπειτα από επίθεση με καλάσνικοφ σε εστιατόριο στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης. Η επίθεση έγινε σε εστιατόριο κοντά στο στάδιο «Σταντ Ντε Φρανς», όπου διεξάγεται ο φιλικός αγώνας Γαλλία – Γερμανία και τον οποίο παρακολουθεί ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που απομακρύνθηκε άμεσα!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει το δικό του μήνυμα στο λαό του Παρισιού

ΣΟΚαρισμένος και ο Ντέιβιντ Κάμερον – “Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε”


P1P2P3 Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ xartis
http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: