Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Και η ζωή στην μνημονιακή Ελλάδα συνεχίζεται… Έρχονται 10.000 νέες απολύσεις

15115 APOLYSEISΑπό την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην χώρα μας το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που έχουμε εισπράξει, περίπου το 80%, έχουν χορηγηθεί στις τράπεζες για την λεγόμενη ανακεφαλαιοποίηση τους και όμως η κυβέρνηση συμφώνησε με τους «Θεσμούς», όπως χαριτωμένα μετονόμασε τους τοκογλύφους, να απολυθούν από τις ελληνικές τράπεζες 10.000 υπάλληλοι από τους 42.000 περίπου που εργάζονται σήμερα, ήτοι το 25% του εργατικού τους δυναμικού. Το σχέδιο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες είχε αποφασιστεί από το 1ο μνημόνιο αλλά είχε μείνει ανεκτέλεστο, θα εφαρμοστεί σε βάθος 2 ετών με σταδιακό κλείσιμο υποκαταστημάτων και πώληση των ακινήτων των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό.
Ήδη οι ελληνικές τράπεζες πωλούν τις θυγατρικές τους στις γειτονικές χώρες και έτσι δεν έχουν κέρδη, όλα δηλαδή γίνονται για το κέρδος των τραπεζιτών. Παρόλα αυτά εδώ και πολλές ημέρες γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων για τα «κόκκινα δάνεια» και όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάποιοι συμπατριώτες μας πρέπει να χάσουν τα σπίτια τους για να ανακάμψουν οι τράπεζες και να σωθεί το τραπεζικό μας σύστημα.
Οι πράξεις τους όμως αποδεικνύουν ότι ψεύδονται, οι απολύσεις δεν συνιστούν ανάκαμψη για τον λαό παρά μόνον για τους τραπεζίτες και για τους ξένους οικονομικούς οίκους οι οποίοι θέλουν να «βάλουν στο χέρι» την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων και να την πωλούν μετά αυτοί σε όποιον διαθέτει μετρητά Έλληνα ή ξένο. Παραμένει λοιπόν επίκαιρο όσο ποτέ το σύνθημα του Ελεύθερου Κόσμου: «Κανένα σπίτι στα χέρια πρώην Κνίτη».
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: