Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Για το «συνταγματικό τόξο» η Κύπρος είναι πάντοτε μακριά…

Για το «συνταγματικό τόξο» η Κύπρος είναι πάντοτε μακριά…
Η σύγχρονη ιστορία του «Ελληνικού» κράτους αποτελεί μια συνεχή παραχώρηση των Εθνικών μας δικαιωμάτων. Ειδικά η Κύπρος βρίσκεται πολύ ψηλά στην λίστα παραχωρήσεων των διαφόρων ελληνόφωνων κυβερνήσεων. Όταν οι Έλληνες στην Κύπρο είχαν εξεγερθεί κατά την περίοδο 1955-59, με τον επικό αγώνα της ΕΟΚΑ για την Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα, η κυβέρνηση Καραμανλή (του «Εθνάρχη») όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει έμπρακτα αυτόν τον αγώνα, αλλά απεναντίας έβαλε τις αστυνομικές δυνάμεις της κρατικής καταστολής να ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τους Έλληνες που διαδήλωναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις εναντίον των δολοφονιών που διέπρατταν οι άγγλοι αποικιοκράτες σε βάρος των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Πολύ χειρότερα, με την επαίσχυντη συνθήκη Ζυρίχης-Λονδίνου το 1959 έθαψε το όνειρο της Ένωσης.
Το 1974 ο ίδιος άνθρωπος είπε ότι «Κύπρος είναι μακριά», προσπαθώντας να δικαιολογήσει το πώς από το 2% που είχαν καταλάβει οι τούρκοι επί στρατιωτικού καθεστώτος έφταναν επί διακυβέρνησης του «Εθνάρχη» να κατέχουν το 38%. Όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης ουδέποτε το κράτος των Αθηνών συμπαραστάθηκε όπως πραγματικά θα άρμοζε, στους Αδελφούς Κυπρίους. Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά διαβάζοντας την «σκληρή ανακοίνωση» που έβγαλε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος για τη νέα τουρκική πρόκληση: «Καλούμε την Τουρκία να ανακρούσει πρύμναν, όχι μόνο όσον αφορά το πλοίο, αλλά και η εξωτερική της πολιτική να κινηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας».
Τους… έσκισε στην «σκληρότητα» τους τούρκους ο «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ, γι΄ αυτό άλλωστε αποθρασύνονται συνέχεια. Ας μην ξεχνάμε, όμως, την συνεχή υποχωρητικότητα του «ελληνικού» κράτους, το οποίο επί διακυβέρνησης Σημίτη έχει αναγνωρίσει και «νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο»! Η πολιτική των κυβερνήσεων του «συνταγματικού τόξου» οδήγησε στα Ίμια, την ύπαρξη γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, την ενίσχυση της επιχείρησης «Κοσοβοποίησης» της Δυτικής Θράκης.
Τώρα, με μια νέα τουρκική πρόκληση στο προσκήνιο, το κράτος των προσκυνημένων και των δειλών ετοιμάζεται και πάλι για μια νέα υποχώρηση, η οποία θα δείξει και πάλι την εσκεμμένη ανικανότητα του απέναντι στην τουρκική απειλή. Για τους χειριστές του «συνταγματικού τόξου» η Κύπρος θα είναι πάντοτε μακριά…
Γιώργος Μάστορας
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: