Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Λάμπρος Φουντούλης: “Αν η Ε.Ε. θέλει εχθρότητα με τη Ρωσία, θα μας βρει απέναντί της” ΒΙΝΤΕΟ

Λάμπρος Φουντούλης: “Αν η Ε.Ε. θέλει εχθρότητα με τη Ρωσία, θα μας βρει απέναντί της” ΒΙΝΤΕΟ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Ολομέλεια του Στρασβούργου στις 22 Οκτωβρίου 2014, ενέκρινε τη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά της στις αρχές του Νοεμβρίου. Οι προκλήσεις που έχει να αναλάβει για την επόμενη πενταετία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολλές, υπό το φάσμα της οικονομικής κρίσης των χωρών του Νότου, της τεράστιας ανεργίας και των ραγδαίων γεωπολιτικών εξελίξεων, του πολέμου και της ανθρωπιστικής κρίσης στα σύνορα της Γηραιάς Ηπείρου. Το zougla.gr παρακολούθησε τις εργασίες της Ολομέλειας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές, σχετικά με τις προτεραιότητες της ατζέντας τους μέχρι το 2019, καθώς και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο στην εσωτερική πολιτική σκηνή, όσο και στα έδρανα των Βρυξελλών και του Στρασβούργου.
Στα πλαίσια αυτά ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Λάμπρος Φουντούλης έκανε δηλώσεις στο zougla.gr για τις θέσεις και τις προτάσεις του Εθνικιστικού Κινήματος, τις παράνομες πολιτικές διώξεις, την σχέση της Ε.Ε. με την Ρωσία και την αναποτελεσματικότητα των κονδυλίων που δίνει η Ε.Ε.

Ο Λάμπρος Φουντούλης, πατέρας του θύματος της δολοφονικής επίθεσης Γιώργου Φουντούλη, τον Νοέμβριο του 2013 έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και της 29χρονης κόρης του που πάσχει από σύνδρομο down, συμμετέχει σε Επιτροπές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα θύματα ένοπλης βίας. Πρόκειται για τομείς στους οποίους η Ε.Ε. δίνει ιδιαίτερη έμφαση, όμως όπως τονίζει «στην Ελλάδα τα κονδύλια αυτά τα παίρνουν τα λαμόγια και για αυτό υπάρχει πολύ μικρή αποτελεσματικότητα».
Μέλος της Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας Ε.Ε.-Ρωσίας, ο συνταξιούχος στα ΕΛΤΑ ευρωβουλευτής θα αγωνιστεί ώστε να βελτιωθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία, καθώς «είναι προς το συμφέρον μας, αφού σε εμπορικά και ενεργειακά θέματα, έχουμε πολλά κοινά. Αν η Ε.Ε. θέλει εχθρότητα με τη Ρωσία, θα μας βρει απέναντι», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ερωτώμενος για την αντιμετώπιση του ίδιου και του κόμματός του από τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές, ο Λάμπρος Φουντούλης ξεκαθαρίζει: «Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με όλους τους ευρωβουλευτές, εκτός από τους Έλληνες και κυρίως τους αριστερούς, που μας κατηγορούν για Ναζί. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τον ναζισμό και τον φασισμό – είμαστε Έλληνες εθνικιστές και θα αγωνιστούμε και για τις κατοχικές αποζημιώσεις».
Επισημαίνοντας ότι οι φυλακίσεις στελεχών και της ηγεσίας κόμματος της Χρυσής Αυγής έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι «θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και όχι των τραπεζιτών. Θα δώσουμε έμφαση στη σωστή χρήση των κονδυλίων που δίνονται στη χώρα μας και χάνονται».
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: