Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Το ΕΣΡ καλεί σε απολογία τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ για την παράνομη φίμωση κατά της Χρυσής Αυγής

Το ΕΣΡ καλεί σε απολογία τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ για την παράνομη φίμωση κατά της Χρυσής Αυγής
Την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Συναγωνιστή Αρτέμη Ματθαιόπουλο και εκπρόσωπο του Νομικού Τμήματος και του Γραφείου Τύπου εξέθεσε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με σαφήνεια και με ντοκουμέντα την πρωτοφανή φίμωση που υφίσταται η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας από το σύνολο των ΜΜΕ.
Στην συνέχεια ακολούθησαν μεθοδευμένες θεσμικές κινήσεις από το Γραφείο Τύπου του κόμματος, ώστε να σταματήσει αυτός ο παράνομος αποκλεισμός που πλήττει πάνω από όλα την Δημοκρατία, την πολυφωνία και την Λαϊκή κυριαρχία, αφού αποσιωπάται η φωνή της Χρυσής Αυγής που εκφράζει πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες.
Παρόλες όμως τις συστηματικές ενέργειες όλα τα ιδιωτικά κανάλια και η κρατική τηλεόραση τήρησαν την γνωστή τους στάση απέναντι στην Χρυσή Αυγή, δηλαδή την πλήρης αποσιώπηση των πολιτικών μας θέσεων και δραστηριοτήτων. Απαύγασμα αυτής της φίμωσης ήταν η μη προβολή του μηνύματος του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Μιχαλολιάκου για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο και τις δηλώσεις Νταβούτογλου.
Μετά και από αυτήν την άνευ προηγουμένου προκλητική στάση των καναλιών ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή προχώρησε σε νέα καταγγελία προς το ΕΣΡ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Nέριτ, StarChannel, Alpha, Mega, ANT1 και ΣΚΑΪ, απόσπασμα της οποίας παραθέτουμε:
"Το διήμερο 22 - 23 Οκτωβρίου πρώτο θέμα στην ειδησεογραφία πανελληνίως ήταν οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο και η παραβίαση των χωρικών της υδάτων και της ΑΟΖ. Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 17:03 ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής έστειλε σχετικό μήνυμα για τις τουρκικές προκλήσεις. Το εν λόγω μήνυμα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής και στην συνέχεια εστάλη σε όλους τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και στους τηλεοπτικούς σταθμούς και δημοσιεύτηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 17:25.
Την επόμενη μέρα, 23 Οκτωβρίου αφού πρώτα ενημερώθηκαν τηλεφωνικά όλοι οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος έκανε σχετική δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής, πλαισιωμένος από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου. Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί κάλυψαν την δήλωση.
Στις 14:28 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής και στην συνέχεια εστάλη σε όλους τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Στις 14:48 δημοσιεύτηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και αξίζει να σημειωθεί πως αντιπροσωπεία βουλευτών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον κ. Ματθαιόπουλο ενημέρωσε σχετικά όλους τους εκπροσώπους Τύπου στην αίθουσα των Κοινοβουλευτικών συντακτών στην Βουλή. Παράλληλα, το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 18:00 ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος επανέλαβε από το Βήμα της Βουλής το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου.
Παρά την οργανωμένη και μεθοδική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής κανένα Δελτίο ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών Nέριτ, StarChannel, Alpha, Mega, ANT1 και ΣΚΑΪ  - ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ - δεν έκανε καμία αναφορά ή προβολή της παραπάνω πολιτικής δραστηριότητας του Κόμματος και του Αρχηγού για ένα μείζον Εθνικό ζήτημα και καμία άλλη αναφορά σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ή θέση του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, όπως καταγράφηκε στις τελευταίες ευρωεκλογές."

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ως όφειλε κάλεσε τις διοικήσεις των εν λόγω τηλεοπτικών σταθμών για τις απαραίτητες εξηγήσεις. Αναρωτιόμαστε τι δικαιολογία μπορούν να προβάλλουν για την συνεχιζόμενη εξόφθαλμη και πρωτοφανή φίμωση κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας.
Σε συνέχεια των μεθοδευμένων θεσμικών μας ενεργειών απεστάλη σήμερα αίτημα - καταγγελία προς όλα τα ΜΜΕ με το οποίο: "Η Χρυσή Αυγή ενημερώνει τις διοικήσεις όλων των ΜΜΕ ότι προέβη σε καταγγελία στο ΕΣΡ για την μη προβολή των πολιτικών της θέσεων και των εκπροσώπων της σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων καθώς και σε ειδησεογραφικά κείμενα όλων των έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων. Υπενθυμίζουμε την προ πολλού εκφρασθείσα απαίτησή μας να τυγχάνουμε της προβολής που αντιστοιχεί στο εκλογικό μας ποσοστό, μέσω του οποίου εκφράζεται η Λαϊκή κυριαρχία".
Ενημερώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως η Χρυσή Αυγή δεν θα παραμείνει με σταυρωμένα χέρια και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαφυλάξει την δημοκρατική πολυφωνία σε όλα τα επίπεδα.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: