Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Όλα στο σφυρί: Διαφήμιση του ΤΑΙΠΕΔ σε ολλανδική εφημερίδα για πώληση παραλίας της Κρήτης

Σε μια χώρα όπου στο βωμό της "οικονομικής κρίσης" έχει ξεπουληθεί η εθνική υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών και ουσιαστικά η εθνική κυριαρχία της χώρας, ένα ακόμα ξεπούλημα δεν αποτελεί καινούργιο γεγονός. Και όμως, φαίνεται πως η ανάγκη κάποιων για επαίσχυντο κέρδος και άνομο πλούτο δεν έχει τέλος. Πωλούνται λοιπόν και τέσσερις από τις πιο δημοφιλείς και ελκυστικές παραλίες της Κρήτης.
Πιο συγκεκριμένα, η παραλία Καρτερού στο νομό Ηρακλείου, η έκταση της Αμμούτσας στα Χανιά, η παραλία Καλού Χωριού Λασιθίου, καθώς και η Μεγάλη Παραλία στην Ιεράπετρα αποτελούν τις περιοχές-φιλέτα που επιθυμεί διακαώς να ξεπουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Η παραλία Καρτερού μάλιστα βρίσκεται εντός Αρχαιολογικής Ζώνης (στην Αμνισό, ιστορική πόλη της μινωικής Κνωσού), κάτι το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να απασχολεί τους ιθύνοντες.
Φυσικά, η αντίδραση και η οργή των κατοίκων ήταν άμεση, αφού ο κάθε Έλληνας συνειδητοποιεί πως πρόκειται για μια ακόμη πράξη υπονόμευσης της εδαφικής κυριότητας και αμφισβήτησης της εθνικής αξιοπρέπειας. Οι πολίτες, ιδιαίτερα στο νομό Ηρακλείου, έχουν ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε να αποφευχθεί αυτός ο ντροπιαστικός πλειστηριασμός.
Δυστυχώς φαίνεται πως ο τόπος μας έχει γίνει αντικείμενο χλευασμού και του ξένου Τύπου, όπου σε άρθρο ολλανδικής εφημερίδας γίνεται διαφήμιση μιας ακόμη παραλίας που ξεπουλάει το ΤΑΙΠΕΔ, αυτή την φορά στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής. Οι φράσεις που χρησιμοποιούνται φανερώνουν την έκπτωση-εθνική, κοινωνική, οικονομική- που επικρατεί στη χώρα μας: Γιατί μόνο στις διακοπές, αφού μπορείς να τα αγοράσεις για πάντα;

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: