Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Μυστικές Υπηρεσίες: Ουκρανία και χώρες της Βαλκανικής παρείχαν όπλα στους τζιχαντιστές

Από το 2013, οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, είχαν οργανώσει την αποστολή όπλων σε Ισλαμιστές τρομοκράτες που τώρα συνιστούν το «Ισλαμικό Κράτος», εναντίον του οποίου, σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές.
Δηλαδή, οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς τους Ισλαμιστές που τις είχαν  σύμμαχό τους, στον πόλεμο κατά του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ και χάρη σε αυτήν την ενίσχυση, επιτεύχθηκε η στρατιωτική υπεροχή τους, όχι μόνο στη Συρία, αλλά γενικά στη Μέση Ανατολή.

Βουλγαρική πηγή αναφέρει ότι «οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι υπεύθυνες για την επιλεκτική προμήθεια όπλων από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης,  τη διοργάνωση κυκλώματος μεταφοράς εμβασμάτων και τη διαμετακόμιση και παράδοση στη Μέση Ανατολή «ανθρωπιστικών αγαθών», δηλαδή, στην ουσία,  θανατηφόρων όπλων. 

«Από την αρχή του 2013,η αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων διεξάγεται μέσω της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας», σύμφωνα με την πηγή που δεν θέλει να αποκαλύψει όνομα.

Η πηγή ανέφερε ότι – συγκεκριμένα- η Βουλγαρία παρέδωσε στους Ισλαμιστές τεθωρακισμένα οχήματα, μικρά όπλα, χειροβομβίδες, σφαίρες και φυσίγγια.
Οι αποστολές αυτές από τη Βουλγαρία έγιναν και επί κυβέρνησης Μπόικο Μπορίσοφ (δεξιός συνασπισμός), αλλά και της πρόσφατης του Πλάμεν Ορεσάρσκι (αριστερός συνασπισμός).

Από την Κροατία εστάλησαν  συστήματα πυροβόλων όπλων, τανκς και από τη Ρουμανία και Ουκρανία, ατομικά όπλα και οχήματα μάχης για το πεζικό.

Οι αποστολές γινόντουσαν από εταιρείες φαντάσματα που ιδρύονταν για μια δύο αποστολές. Οι συμβάσεις που παρουσίαζαν για την αποστολή ήταν από διάφορους οργανισμούς και ως αποδέκτες φαίνονταν διάφορες χώρες.

Μέρος, επίσης,  των αμερικανικών όπλων που είχαν χορηγηθεί στο Ιράκ (όπως το ανέφεραν και αμερικανικά δημοσιογραφικά κέντρα) έπεσαν τελικά στα χέρια των εξτρεμιστών, μετά τις αποτυχίες του ιρακινού στρατού.

«Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η γιγάντωση της ισλαμικής τρομοκρατίας έγινε από «διεθνείς χορηγήσεις» μέσω του καναλιού που λέγεται ‘Ιορδανία’ για την ένοπλη αντιπολίτευση στη Συρία.

Εξαιτίας αυτών των παραγόντων, στα χέρια των σκυλιών του «Ισλαμικού Κράτους» βρέθηκε ένα μεγάλο ποσοστό όπλων, πυραύλων, μέσων επικοινωνίας και όργανα που χρησιμοποιούν στην επικοινωνία τους οι δυτικοί.

Το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε» που αργότερα μετονομάσθηκε σε «Ισλαμικό Κράτος» είναι η κορυφαία οργάνωση στη Μέση Ανατολή που αντιπροσωπεύει το Σουνιτικό Ισλάμ.

Ιδρύθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 2006.  Μέχρι πρόσφατα οι τζιχαντιστές πολεμούσαν στη Συρία, αλλά από αυτήν την άνοιξη ξεκίνησαν μια επίθεση στο δυτικό και βόρειο τμήμα του Ιράκ, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα κοιτάσματα πετρελαίου. Ενώθηκαν με τους Ιρακινούς Σουνίτες στρατιωτικούς του πρώην προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν και με άλλες μικρότερες τρομοκρατικές οργανώσεις καθώς και με ανατρεπτικές ομάδες.

--
               

Δεν υπάρχουν σχόλια: