Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Kontra news: Συνεχίζουν το ίδιο λάθος με την Χρυσή Αυγή

Kontra news: Συνεχίζουν το ίδιο λάθος με την Χρυσή Αυγή
Η αποκαλυπτική εφημερίδα "Kontra news" με άρθρο της καταδεικνύει την πολιτική δίωξη και τις "νομικές ακροβασίες" που έγιναν σε βάρος της Χρυσής Αυγής.
Αν κάποιο συμπέρασμα μπορεί να βγει από την τραυματική εμπειρία στο Κοινοβούλιο, είναι πως το πανικόβλητο και κατώτερο των περιστάσεων, σύστημα εξουσίας, αδυνατεί να απαγκιστρωθεί από το πρωταρχικό του λάθος. Γιατί μόνο τα "τηλεκατευθυνόμενα" φερέφωνα δεν κατανοούν πλέον ότι η επιλογή - διότι περί επιλογής πρόκειται - να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή εν συνόλω ως "εγκληματική οργάνωση" ήταν ένα ΛΑΘΟΣ που δεν διορθώνεται καν, με την τυχόν, στο μέτρο του δυνατού, επίσπευση της ανακριτικής διαδικασίας, ώστε να οδηγηθεί η υπόθεση στο ακροατήριο.
Μάλλον θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα καθώς, η σε δημόσια θέα, διερεύνηση των κατηγοριών, θα πολλαπλασιάσει φαινόμενα και συμπεριφορές, όπως τις ζήσαμε προχθές, επιπλέον δε θα αποδείξει, χωρίς την παρεμβολή επιλεκτικών διαρροών, αυτό και που πολλοί πλέον βουλευτές της πλειοψηφίας συνομολογούν ακόμη και δημόσια: Την ανεπάρκεια δηλαδή των στοιχείων.
Θα συμβεί, δηλαδή, τηρουμένων των αναλογιών ότι και με την υπόθεση Κοσκωτά. Η μετάθεση δηλαδή της διερεύνησης ευθυνών σε ποινικό επίπεδο εξαλείφει τη φυσιολογική αναζήτηση τους στο αυθεντικό πολιτικό επίπεδο, μετατρέποντας ταυτόχρονα τους διωκόμενους σε "θύματα".
Τον ατελέσφορο και προβληματικό χαρακτήρα της όλης διαδικασίας αποδεικνύει, άλλωστε, η αντιφατική στάση της ίδιας της δικαστικής αρχής, που ενώ χαρακτήριζε συλλήβδην τη Χρυσή Αυγή ως "εγκληματική οργάνωση"΄, ταυτόχρονα την έκρινε ικανή να συμμετάσχει ως νομίμως λειτουργών κόμμα στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: