Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Στρατιώτης Πεζικού Βασίλης Ραχούτης: Ένας αφανής Ήρωας!!!


Ο 19χρονος στρατιώτης Βασίλης Ραχούτης, είναι ο σύγχρονος ήρωας της Φθιώτιδας! Έχασε την ζωή του στις 26-09-2000, όταν πνίγηκε παλεύοντας με τα κύματα στην θάλασσα της Πάρου, προσπαθώντας να σώσει όσους περισσότερους συνανθρώπους του μπορούσε, στο ναυάγιο του πλοίου «Εξπρές Σάμινα». Έκανε αυτό που είχε μάθει πολύ καλά στα λίγα χρόνια που πρόλαβε να ζήσει, να βοηθά τους συνανθρώπους του!
Ο πατέρας του Δημήτρης, συνταξιούχος πυροσβέστης στο επάγγελμα, τηλεφωνικά τον παρακαλούσε να εγκαταλείψει το πλοίο και να σωθεί. Εκείνος όμως δεν το έκανε! Δεν μπορούσε να εγκαταλείψει αβοήθητους τους συνανθρώπους του.
"Είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τον πατέρα αυτού του ήρωα όταν υπηρετούσα στο τέλος της θητείας μου σε μονάδα της Λαμίας. Είχε έρθει να επισκεφτεί εμάς τους στρατιώτες και να τους κεράσει για την ψυχή του γιου του...
Τα συναισθήματα πάλευαν επάνω του για το ποιο θα κυριαρχήσει! Έβλεπες πόνο, υπερηφάνεια, αγάπη και οργή...
Πόνο για το χαμένο του παιδί, υπερηφάνεια που το παιδί του έβγαλε ασπροπρόσωπο όχι μόνον εκείνον, άλλα όλη την Ελλάδα αφού κέρδισε με το φέρσιμο του μία θέση στο πάνθεον της αθανασίας των Ελλήνων Ηρώων, αγάπη για όλους εμάς που στα πρόσωπα μας έβλεπε δικά του παιδιά και οργή για την ατιμωρησία και τις ευθύνες των υπευθύνων...
Σήμερα στις 11 το πρωί θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση για τον Στρατιώτη Ραχούτη Βασίλειο, στον χώρο της προτομής του, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Καμένων Βούρλων.
Ο Βασίλης Ραχούτης μαζί με άλλους 19 συναδέλφους του, έδωσε τον υπερπάντων αγώνα για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Εκείνος όμως πλήρωσε ως τίμημα να χάσει τη ζωή του. Πνίγηκε παλεύοντας με τα μανιασμένα κύματα, προσπαθώντας να σώσει ένα μωρό, αφού πρώτα είχε σώσει την μητέρα. Στην μνήμη του υπάρχει η προτομή του στα Καμμένα Βούρλα και έχει ανοιχτεί και ομάδα στο Facebook".
Σήμερα Κυριακή 22 Ιουνίου και ώρα 11.00 θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση για τον Στρατιώτη Ραχούτη Βασίλειο, στον χώρο της προτομής του, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Καμένων Βούρλων.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: