Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος είναι ο ρόλος Μητσοτάκη στην υπόθεση “Καβάλα Όιλ” και πετρέλαια Βορείου Αιγαίου;;; Βίντεο!!



Συζητήθηκε σήμερα ένα φλέγον ζήτημα στη βουλή, σχετικό με το ελληνικό πετρέλαιο του βορείου Αιγαίου. Ένα τουλάχιστον ύποπτο σχέδιο νόμου κατετέθη προς ψήφιση, με προφανή σκοπό την εκποίηση ενός εθνικής σημασίας ενεργειακού κοιτάσματος.

Η Χρυσή Αυγή ασφαλώς και αντιτάχθηκε στα παραπάνω σχέδια. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες με εκπροσώπους των εργαζομένων στην "Καβάλα Όιλ" τους ρωτήσαμε, ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από τις εν λόγω ενέργειες. Μας είπαν πως δεν έχουν καταφέρει να μάθουν κάθε λεπτομέρεια, ξέρουν όμως ότι χειριστής της υπόθεσης στη βουλή είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κρατήσαμε αυτή την πληροφορία και σήμερα - ω του θαύματος - είδαμε τον εν λόγω βουλευτή (ο οποίος σπανίως εμφανίζεται στις συνεδριάσεις της ολομέλειας), όχι μόνο να παρίσταται, αλλά να είναι και υπερκινητικός. Παρήλασε μάλιστα από τα έδρανα και μίλησε με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Σύριζα. Στο σχετικό ερώτημα που έθεσε εν συνεχεία ο συναγωνιστής Παππάς, δε λάβαμε καμία απάντηση. Στο ζήτημα θα επανέλθουμε.




O Μητσοτάκης τα μασάει τα λόγια του για τις καταγγελίες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



xryshaygh


ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.



Τη στιγμή που η υπογεννητικότητα καλπάζει, οι Ελληνίδες αναγκάζονται σε εκτρώσεις γιατί δεν αντέχουν το κόστος του τοκετού και της ανατροφής του παιδιού και η κυβέρνηση φορολογεί τα τέκνα σαν να πρόκειται για πολυτελή σκάφη (αυτά δεν τα φορολογεί) κόβει τώρα και το επίδομα τοκετού.

Πρόκειται για αποφάσεις που μόνο ως «εθνική γενοκτονία» μπορούν να χαρακτηριστούν σε μία χώρα στην οποία το ελληνικό γένος συρρικνώνεται και λαθρομετανάστες αυξάνονται. Σε αυτούς η κυβέρνηση σπεύδει να παράσχει ασφαλιστική κάλυψη. Μιλάμε πλέον για «αλλοίωση» του ελληνικού πληθυσμού.

Την κατάργηση του επιδόματος τοκετού ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στο πλαίσιο της περιστολής της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ. Λές και έχει πλέον απομείνει τίποτε ως δαπάνη. Οι ασθενείς φέρνουν τις γάζες και τα αναλώσιμα από το σπίτι τους, όπως και χαρτί για να τυπώσουν τις εξετάσεις υγείας τους.

Τι είπε ο κ. Σαλμάς; Ότι καταργείται το επίδομα τοκετού γιατί το κόστος εκτοξεύθηκε το 2012 στα 19 εκατ. ευρώ καθώς δόθηκε σε όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως ενώ ο νόμος όριζε ότι το επίδομα λαμβάνουν όσες δεν γεννούν σε δημόσιο νοσοκομείο. «Αφού ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τα νοσήλια στα ιδιωτικά και δημόσια μαιευτήρια, δεν μπορεί να δίνει και επίδομα», δικαιολογήθηκε ο κ. Σαλμάς.

Μειώνονται επίσης, για να μην καταρρεύσει ο ήδη διαλυμένος ΕΟΠΥΥ οι συνεδρίες για τους νεφροπαθείς και γίνονται 10 από 12 που ήταν ανά ασθενή και η αποζημίωση κάθε συνεδρίας από 20 σε 15ευρώ. Επειδή δε διαπιστώθηκε μεγάλη δαπάνη για γυαλιά οράσεως (το 2012 δαπανήθηκαν 73 εκατ. Ευρώ) μειώνεται η αποζημίωση στα 100 από 150 ευρώ που ήταν και διπλασιάζεται ο χρόνος αναμονής

Ανακοστολογούνται οι διαγνωστικές εξετάσεις και μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Υγείας ισχυρίζεται πώς επήλθε μείωση στις δαπάνες. Έτσι η μαγνητική τομογραφία που κόστιζε 240 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ το 2012 φέτος η τιμή της καθορίστηκε σε 135 ευρώ. Αναλόγως, η αξονική τομογραφία κόστιζε 71 ευρώ και τώρα κοστίζει από 40 ευρώ. Το 2012 η συνολική δαπάνη για τις απεικονιστικές εξετάσεις ήταν 307 εκατ. ευρώ και το 2013 προβλέπεται ότι θα είναι από 215 έως 265 εκατ. ευρώ.

Κατά τα άλλα ο κ. Σαλμάς, αφού μίλησε για εξοικονόμηση 1,1 δις ευρώ, έκανε λόγο για ενθαρρυντικά στοιχεία όσον αφορά στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ και για εξορθολογιστικές ενέργειες, οι οποίες στοχεύουν στο νοικοκύρεμα του Οργανισμού. Μήπως να μας πεθάνουν όλους για να μην πληρώνουν καθόλου δαπάνες;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν απαντούν στις ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής...!! Το κράτος στεγάζει την τρομοκρατία;;



Η τακτική των Υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά να μην προσέρχονται για να απαντήσουν στις ερωτήσεις που τους είναι δύσκολες, έχει γίνει μόνιμη κατάσταση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το τελευταίο κρούσμα είναι αυτό της ερώτησης του συναγωνιστή Ιωάννη Λαγού. Ο συναγωνιστής Λαγός είχε ερωτήσει τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την φιέστα της τρομοκρατικής οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Όπως γράφαμε "Η ερώτηση επρόκειτο να συζητηθεί την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013, αλλά κανένας υπουργός ή υφυπουργός είτε από το ένα υπουργείο είτε από το άλλο δεν τόλμησε να προσέλθει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να απαντήσει στην ερώτηση του συναγωνιστή Λαγού".

Επειδή το θέμα είναι ενδεικτικό της καταστάσεως που επικρατεί στην Παιδεία, ο συναγωνιστής Λαγός επανέφερε την ερώτηση κατόπιν επικοινωνίας με τον υπουργό Παιδείας στις 12-2-2013. Η ερώτηση επρόκειτο να συζητηθεί στις 20-2-2013 αλλά και πάλι ο Υπουργός δεν εμφανίστηκε. Δεν έχουν τι να απαντήσουν οι υπουργοί της συγκυβέρνησης ή μήπως φοβούνται τα... καλόπαιδα;

xryshaygh

Ο Κασιδιάρης ξεφτιλίζει Βενιζέλο και Σαμαρά!!! Βίντεο φωτιά!!



ΜΙΣΘΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΟΡΕΓΕΤΑΙ ΠΑΛΙ Η... ΕΚΦΩΝΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΜΕ 300 ΕΥΡΩ!


damanaki-lefta
Ούτε βαλτή να ήταν... Ακάθεκτη συνεχίζει τις δηλώσεις περί ενδεχόμενης νέας μείωσης του κατώτατου μισθού η Μαρία Δαμανάκη , παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσει το κουτί της Πανδώρας που άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα ο Γ. Μέργος, το έργο του οποίου συνέχισε η κ. Δαμανάκη.
Με νέες τις δηλώσεις στον Βήμα 99,5, η επίτροπος στην Ε.Ε επανέλαβε ότι "δεν είπα τίποτα παράλογο, τίποτα καινούργιο. Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ζήτημα παραμένει ανοιχτό στο πλαίσιο των ενεργειών της για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων".
Υπενθυμίζεται ότι η θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε από τις δηλώσεις Μέργου και Δαμανάκη είχαν αναγκάσει τον πρωθυπουργό να προβεί σε προσωπική παρέμβαση με συνέντευξη στη Real, στην οποία απέκλειε το ενδεχόμενο νέας μείωσης του κατώτατου μισθού.
http://www.makeleio.gr

8 στους 10 Έλληνες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους!


8 στους 10 Έλληνες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους!
Μετά τα δραματικά στοιχεία της Eurostat για την εκτόξευση των ορίων της φτώχειας στο 31%, έρευνες έρχονται να προσθέσουν στοιχεία στην εξαθλίωση που βιώνουν οι Έλληνες από την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων που επέβαλαν ΔΝΤ και Ε.Ε. Σύμφωνα με στοιχεία της Public Issue 8 στα 10 νοικοκυριά που έχουν δάνειο (84%) δηλώνουν δυσκολία ή αδυναμία να αποπληρώσουν τη δόση του δανείου τους. Συγκεκριμένα τα στοιχεία για το 2012, καταδεικνύουν ότι τα 4 στα 10 νοικοκυριά στην Ελλάδα (41%) έχουν λάβει κάποιο δάνειο από τράπεζα, ενώ η προβολή του ποσοστού αυτού στον πληθυσμό των νοικοκυριών της χώρας αντιστοιχεί περίπου σε 1,5 εκατ. νοικοκυριά. Τα δάνεια αυτά, κυρίως αφορούν σε στεγαστικά δάνεια (25%) και ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά τα καταναλωτικά (10%), τα δάνεια για αγορά αυτοκινήτου (4%), τα επαγγελματικά (4%) και τα επισκευαστικά (3%).
Όσον αφορά στο ζήτημα της κανονικής εξυπηρέτησης των δανείων, σχεδόν 3 στα 4 νοικοκυριά (78%) αναφέρουν ότι πληρώνουν με δυσκολία τις μηνιαίες δόσεις, ενώ ένα επιπλέον ποσοστό 6% εμφανίζει πλήρη αδυναμία αποπληρωμής. Το συνολικό ποσοστό, που αγγίζει το 84%, είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με το παρελθόν: ήταν 60% το 2009 και 65% το 2008. Η δυσκολία εξυπηρέτησης των δανείων ανέρχεται στο 86% στα στεγαστικά, σε 86% στα καταναλωτικά, στο 79% στα δάνεια αγοράς αυτοκινήτου, στο 90% στα επαγγελματικά και στο 82% στα επισκευαστικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2011 (άρα το 2012 τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα), το ποσοστό των Ελλήνων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού έφτασε στο 31% από 27,7% το 2010 ή σε απόλυτους αριθμούς στα 3,4 εκατομμύρια, την ώρα που ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 22,5%!
Η πολιτική του μνημονίου έχει βυθίσει την Ελλάδα σε σκληρή φτώχεια. Η ανέχεια είναι μια καθημερινότητα δυστυχώς για μεγάλο ποσοστό Ελλήνων πολιτών. Τα (απο)κόμματα που κυβερνούν την χώρα, πάντα υπάκουα στις επιταγές των διεθνών και εγχώριων τοκογλύφων, αφήνουν την Ελλάδα έρμαιο της οικονομικής αφαίμαξης.
http://www.xryshaygh.com

Επιστολή παραιτήσεως πρώην βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ.


Η πρώην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ.

Προς τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη,
Με ευθύνη, αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια, σας ανακοινώνουμε την αποχώρησή μας από τον ΛΑ.Ο.Σ. Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί και τους προσδιορίζουμε ως εξής:
1) Δεν δυνάμεθα πλέον να παρακολουθήσουμε τις εξωφρενικές ανακολουθίες σας! Με πρόσφατη δήλωσή σας χαιρετίζετε την νίκη του Αναν-στασιάδη στη Κύπρο έναντι της Αριστεράς! Εσείς δεν πλέκατε το εγκώμιο υπέρ του «αριστερού» Χριστόφια; Ξεχάσατε ότι ο Αναστασιάδης ήταν υπέρμαχος του σχεδίου Ανάν; Ότι είναι υπέρμαχος του κυπριακού μνημονίου υποταγής στην Τρόικα; Με την ίδια λογική αύριο θα σέρνεστε έξω από τον προθάλαμο κάθε διεφθαρμένης μνημονιακής εξουσίας.
2) Μετά από 8 μήνες, αφότου έγιναν οι εκλογές, παρόλες τις αλλεπάλληλες και αγωνιώδεις εκκλήσεις μας, δεν συνεδρίασε εξ αιτίας σας κανένα από τα συλλογικά όργανα του κόμματος. Ούτε η επιβεβλημένη, κατά τα πολιτικά ειωθότα, Κεντρική Επιτροπή, ούτε η Εκτελεστική Γραμματεία, ούτε καν η πρώην κοινοβουλευτική ομάδα... Φυσικά ουδέποτε έγινε δεκτή η εισήγηση για προκήρυξη Συνεδρίου Θέσεων. Είναι απλό, η λήψη συλλογικών αποφάσεων είναι απαραίτητη για την συλλογική αποτελεσματικότητα στην δράση. Όταν τα συλλογικά όργανα είναι παροπλισμένα κάθε κόμμα αυτοδιαλύεται. Η προσπάθεια μας να ξαναζωντανέψει ο εσωκομματικός χώρος με την δραστηριοποίηση του Πολιτικού Συμβουλίου, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες που επιδείξαμε, δεν αποδίδει πλέον λόγω του αρνητικού πολιτικού πλαισίου που επιβάλλει η ακυρωτική παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων του προεδρικού περιβάλλοντος.
3) Η συντριπτική εκλογική απόρριψη του προσώπου σας και των πολιτικών σας παλινωδιών από το εκλογικό σώμα αντιμετωπίστηκε με εγωιστική τυφλότητα, ενώ θα έπρεπε να σας προβληματίσει, έτσι ώστε να διατυπώσετε τουλάχιστον ένα γενναίο, ολόψυχο συγγνώμη προς τον ελληνικό λαό και τον πατριωτικό κόσμο. Όμως, για κάθε σύγχρονο κόμμα είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να γίνει απολογισμός, εκτίμηση των αιτίων της ήττας, ειλικρινής ανάληψη των ευθυνών, αναγνώριση των λαθών και χάραξη της νέας πορείας με νέο προγραμματισμό και σχέδιο δράσης!
4) Θα θυμάστε, βεβαίως, και την σχεδόν ομόφωνη αντίδραση της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, που εναντιώθηκε με σφοδρότητα στην επέλαση των Μνημονίων και στην συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Περιέργως, αγνοήσατε επιδεικτικά το προαναφερόμενο γεγονός και ακολουθήσατε την νεοφιλελεύθερη λογική των Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη, χωρίς μάλιστα να αναλάβετε και την ευθύνη των επιλογών σας. Φτάσατε, μάλιστα, στο σημείο να τα βάζετε με τον ελληνικό λαό, γιατί δεν εμπιστεύεται, και ορθά, τους τροφίμους της Λέσχης Bilderberg ή της Τριμερούς.
5) Ξεκαθαρίσαμε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα αποδεχθούμε την επανανομιμοποίηση της ΝΔ, ως κόμματος που θα μετονομαστεί σε Ευρωπαϊκό Συναγερμό, με πτέρυγες όλους τους κλεπτοκράτες του συστήματος ούτε οιαδήποτε τεχνητή μεταμόρφωσή της. Έτσι, η λογική «μας ακούει ο Γ. Παπανδρέου» και «μας συγχαίρει ο Πάγκαλος» είναι για εμάς απαράδεκτη και αμαυρώνει το καθαρό πατριωτικό συναίσθημα του λαού μας. Αντιθέτως, η ενότητα και η συνεργασία των πατριωτικών δυνάμεων είναι μονόδρομος για την επιβίωση των Ελλήνων και την διάσωση της εθνικής και ατομικής τους περιουσίας. Εξάλλου, σας υπενθυμίζουμε την ομόθυμη βούληση των συμμετεχόντων στο Πολιτικό Συμβούλιο, βάσει της οποίας: «Η θεωρία της συγκρότησης μετώπου από όλα τα αστικά κόμματα είναι η φύρδην-μίγδην ένωση υπό την απειλή των ψευδών διλημμάτων. Μέσα σε αυτά θα κρυφτούν όλοι οι ένοχοι διαχειριστές του συστήματος. Επιμένουμε πέρα από τις ταμπέλες του παρελθόντος σε μια Δημοκρατική, Πατριωτική Συμπαράταξη, για την ανασύσταση του έθνους-κράτους των Ελλήνων».
6) Αρνούμαστε να αποδεχτούμε, λόγω της δικής σας αναξιοπιστίας, την απομόνωση, περιχαράκωση και κοινωνική περιθωριοποίηση του κόμματος. Από την πλευρά σας, έκδηλη είναι η άρνηση συμπαράστασης στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την ανάλγητη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης. Για παράδειγμα, ανεπίτρεπτη είναι η προσωπική σας απουσία από τους χώρους των αγωνιζομένων αγροτών, ενώ ιδιαίτερα προσβλητική για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι η φράση σας «θα τους στείλω για βρούβες», αν και όλοι συνομολογούν την ανάγκη εξορθολογισμού του δημοσίου τομέα της χώρας. Με όλα αυτά η απαξίωση του κόμματος γιγαντώθηκε ανεπανόρθωτα. Επισημαίνουμε, μάλιστα, ότι παρά τις παροτρύνσεις μας η εκφορά της πολιτικής γραμμής του ΛΑ.Ο.Σ. συνεχίστηκε με λάθος τρόπο, με γρίφους ήξεις-αφήξεις και με δελτία τύπου που επαναλαμβάνουν την παλαιά αποτυχημένη συνταγή του χρονογραφήματος.
7) Δεν θέσαμε ποτέ ζήτημα ηγεσίας, καθότι είναι γνωστό πως κανείς μας δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες. Η αγωνία μας ήταν και είναι πάντα εθνική και πατριωτική.
Θεωρούμε, δυστυχώς, ότι δεν υπάρχει ίαση σε ένα κόμμα που, 13 χρόνια από την ίδρυση του, ακόμη διορίζει τις Νομαρχιακές Επιτροπές στην βάση του. Ο πολιτικός βοναπαρτισμός έχει τα όρια του. Δεν μπορούμε να αγωνιζόμαστε μάταια για αλλαγή νοοτροπίας, δίχως καμία προοπτική να εισακουσθούμε.
Και ενώ εμείς επισημαίνουμε την εσωκομματική κατάσταση, ο ελληνικός λαός υποφέρει και είναι στα όρια αντοχής και επιβίωσης. Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν κατόρθωσε δυστυχώς να είναι σήμερα η ασπίδα του. Δεν βλέπει τον πολιτικό του ηγέτη να είναι ζωντανά δίπλα του, καθημερινά, στη γειτονιά και στο χώρο που βιώνει τα βάσανα του. Σας το προτείναμε και από φόβο μην σας αποδοκιμάσουν, το απορρίψατε. Οι διαβουλεύσεις, για να διευρυνθούν οι πολιτικές συμμαχίες των πατριωτικών δυνάμεων, διεμβολίζονται μέχρι σήμερα από απροθυμία και ηγετικές εγωιστικές ασυμφωνίες. Εμείς δεν ευθυνόμαστε για αυτή την κατάληξη.
Επειδή έχουμε αποφασίσει να μην γίνουμε άλλοθι του συστήματος και επειδή δεν εισακουστήκαμε στο να γίνει σημαία μας το μέτωπο πολιτικής ηθικής και η τιμωρία των επίορκων πολιτικών, θα προχωρήσουμε αυτόνομα στην προώθηση αυτής της αναγκαιότητας. Δίχως κάθαρση δεν αναδεικνύεται εθνική ηγεσία!
Για μας δεν είναι κακός μόνο ο Σαμαράς, δεν είναι υπόλογος μόνο ο Βενιζέλος, δεν είναι εθνοαποδομητής μόνο ο Κουβέλης, είναι όλος ο ηγετικός κύκλος των μιζοκομμάτων. Δεν συζητούμε μαζί τους, δεν έχουμε καμία πολιτική συγγένεια με τα συμφέροντα που υπηρετούν. Δεν είμαστε με το σύστημα και δεν έχουμε, ούτε θα αποκτήσουμε, εταιρική σχέση μαζί του.
Θα πορευτούμε δυναμικά και δεν θα αποποιηθούμε των ιστορικών μας ευθυνών. Για μας δεν υπάρχει Αριστερά, δεν υπάρχει Δεξιά! Υπάρχει μόνο η Ελλάδα! Πιστοί στις αρχές μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την ενότητα και την συμπαράταξη των δημοκρατικών πατριωτικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων. Η συγκρότηση ενός Πατριωτικού Κέντρου για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό επείγει όσο ποτέ άλλοτε.
Σας ευχόμαστε καλή τύχη.
Κανελλόπουλος Γιώργος, πρώην πρόεδρος Πολιτικού Συμβουλίου
Παπανδρέου-Παπαδάκη Ουρανία, πρώην βουλευτής
Σαρατσιώτης Δημήτρης, πρώην πρόεδρος Ιδρύματος «Ίων Δραγούμης»
Ροντούλης Αστέριος, Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής, πρώην βουλευτής
Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος, πρώην βουλευτής

ΥΓ. ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ (26-2-2013) ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΤΟ 7,2% ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 2009 ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ 1,5% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ.

ΝΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ κ.ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΡΑΝΤΗ.

Βολές Αμβρόσιου κατά της άκρας αριστεράς


322
Με ανάρτηση στο προσωπικό ιστολόγιό του-«Ξεροκαταπίνουν» στην Αρχιεπισκοπή όπου πια κυριαρχούν οι «προοδευτικοί», αλλά μούγκα στη στρούγκα...
Τι έγραψε ο σεβασμιότατος: «Η δεξιά ιδεολογία, θεωρητικά τουλάχιστον, σέβεται το Θεό, ενώ η αριστερή ιδεολογία εχθρεύεται το Θεό! Ο κ. Τσίπρας άλλωστε δεν το έκρυψε: Θα πάει και με το Διάβολο, μας είπε πρόσφατα! Σας ερωτώ λοιπόν: Προσεγγίζοντας εσείς μεν τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δε του ΣΥΡΙΖΑ τον Διάβολο, σε τίνος τα χωράφια έχετε προσεγγίσει; Οπωσδήποτε όχι του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού! Αδελφοί μου εν Χριστώ, συνέλθετε! Τις κοινωνία Χριστού προς Βελίαρ; Με σεβασμό προς το πρόσωπό Σας, σας παραπέμπω στα λόγια του Απ. Παύλου: "Μη γίνεσθε ετεροζυγούντες απίστοις! Τις γαρ μετοχή δικαιοσύνη και ανομία; τις δε κοινωνία φωτί προς σκότος; τις δε συμφώνησις Χριστώ προς Βελίαλ; ή τις μερίς πιστώ μετά απίστου;" (Β΄Κορινθ. 6, 14-15). Σκεφθήτε το'! Γράφοντας όλα αυτά ενδεχομένως να ισχυρισθείτε, ότι ανήκω στη Χρυσή Αυγή. Σας δηλώνω ευθαρσώς και δημοσίως: ΟΧΙ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ! Είμαι Α-πολίτικος! Είμαι Α-κομμάτιστος! Ανήκω στην Εκκλησία μας ολόκληρος και ολοκληρωτικά! Όποιος σέβεται την Εκκλησία, τον δέχομαι, τον αγαπώ, τον προστατεύω! Όποιος όμως μάχεται και αντιμάχεται την Εκκλησία τον τοποθετώ απέναντί μου, όποιος κι αν είναι, όπου κι αν ανήκει! Στη Δεξιά, στο Κέντρο, στην Αριστερά, στην Άκρα Αριστερά!».
http://www.elkosmos.gr

Η ηρωική γαλλίδα βουλευτής: Η Κωνσταντινούπολη ανήκει στην Ευρώπη... Χωρίς τους τούρκους!!!



Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ!Η ηρωΐδα Valerie Boyer, παρά τις απειλές που δέχεται η ίδια και η οικογένεια της, τόλμησε.

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος_Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το γαλλικό κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας. Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Valerie Boyer σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (που έχει επανέλθει στην επικαιρότητα με γερμανική πρωτοβουλία), ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκιά δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη και όχι η Ιστανμπούλ και εδώ οι Τούρκοι έγιναν… Τούρκοι, ανήκει στην Ευρώπη.

Η θαρραλέα βουλευτίνα του γαλλικού κοινοβουλίου, χωρίς κανένα δισταγμό, καταδίκασε για άλλη μια φορά την Τουρκία σαν μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εκείνο όμως που εξόργισε πραγματικά τους Τούρκους, ήταν οι δηλώσεις της ότι δεν μπορεί μια χώρα που βαρύνεται για τα εγκλήματα της αρμενικής γενοκτονίας, αλλά και της εισβολής στην Κύπρο το 1974, να διεκδικεί μια θέση στην Ευρώπη. Για όλα αυτά, όπως τόνισε η Valerie Boyer, θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της εισδοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα συνεχίσει και τις προσπάθειες της για να αναγνωριστούν τα μεγάλα εγκλήματα της Τουρκίας στις γενοκτονίες των αρχών του εικοστού αιώνα.

Η Valerie Boyer αποκάλυψε ότι για όλο αυτόν τον αγώνα της έχει δεχτεί και αυτή και η οικογένεια της απειλές κατά της ζωής της, ενώ συχνά δέχεται μηνύματα στα τουρκικά που την απειλούν με φρικτές τιμωρίες για τον αγώνα της υπέρ της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας. Παρ’ όλα αυτά, η θαρραλέα Γαλλίδα δήλωσε πως δεν την φοβίζουν όλες αυτές οι απειλές αλλά αντίθετα την πεισμώνουν για να συνεχίσει τον αγώνα της. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θέλει να πάει στην Τουρκία για να ακούσει και την άλλη άποψη, απάντησε ότι έχει πάει στο παρελθόν στην Τουρκία αλλά τώρα δεν έχει καμία τέτοια επιθυμία καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να πάει σε μια χώρα από όπου έχουν εξαπολυθεί απειλές κατά της ζωής της και κατά της ζωής των μελών της οικογένεια της.

Η θαρραλέα αυτή γαλλίδα βουλευτής, που βάζει τα «γυαλιά» σε πολλούς Έλληνες συναδέλφους της που φοβούνται ακόμα και τη σκιά τους μην τυχόν και ενοχλήσουν την Τουρκία, έχει αρχίσει και μια νέα εκστρατεία κατά της χορήγησης της γαλλικής υπηκοότητας σε Τούρκους μετανάστες που ζουν στην Γαλλία. Όπως ανέφερε, αυτό θα είναι ένα επικίνδυνο βήμα για την αλλοίωση της σύνθεσης της γαλλικής κοινωνίας, ενώ κατηγόρησε του Τούρκους της Γαλλίας ότι συμπεριφέρονται όχι σαν να θέλουν να αφομοιωθούν στην χώρα που τώρα ζουν και δουλεύουν, αλλά σαν να θέλουν να επιβάλλουν αυτοί τα δικά τους πολιτιστικά και θρησκευτικά πρότυπα στην χώρα που τους φιλοξενεί, (τι μας θυμίζει αυτό .

Ας πάρουν μερικά μαθήματα οι δικοί μας βου(ο)λευτές από την Valerie Boyer, που δεν διστάζει να αναφέρει Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ, αδιαφορώντας ακόμα και για τις τουρκικές απειλές κατά της ίδιας της ζωής της.

greeknation

ΚΑΥΣΤΙΚΟ TWEET ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ...ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ...


kasidiaris gelio 600 375 -1520156785
Με ένα πολύ καυστικό...τιτίβισμα σχολίασε ο Ηλίας Κασιδιάρης το φραστικό ολίσθημα του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Κεμμένου να παραφράσει τους υδρογονάθρακες και να τους αναφέρει τρείς φορές ώς...υδατάνθρακες!!! Ο εκπρόσωπος τύπου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗ tweet-αρε..
"Ο Καμμένος μπερδεύει την ΑΟΖ με τις μακαρονάδες... "
http://www.makeleio.gr

Άτακτη υποχώρηση Ρουπακιώτη - Επιτυχία της Χρυσής Αυγής - ΒΙΝΤΕΟ


Μια ακόμα ήττα υπέστη η συγκυβέρνηση του μνημονίου και δη ο Δημαρίτης υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.
Στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά καταψηφίστηκαν τα ύπουλα άρθρα 62,63 και 83 που άνοιγαν την κερκόπορτα για νομιμοποίηση της ανθελληνικής "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης" και δεν θα έρθουν στην Ολομέλεια. Η προσπάθεια του Ρουπακιώτη να καταστήσει την Ελλάδα και επισήμως προτεκτοράτο των ξένων δυνάμεων έπεσε στο κενό, παρά τις προσπάθειες αναδίπλωσης του υπουργού Δικαιοσύνης. Η Χρυσή Αυγή κατήγγειλε στην αρμόδια επιτροπή τα συγκεκριμένα άρθρα, η ψήφιση των οποίων θα αποτελούσε εθνικό έγκλημα.
Από την άλλη πέρασαν τον περίφημο "αντιρατσιστικό νόμο" (κατά Ελλήνων), σύμφωνα με τον οποίο αν ένας Έλληνας πολίτης "βάλει τις φωνές" σε κάποιον - για παράδειγμα - τούρκο υπήκοο, θα οδηγείται στη φυλακή, χωρίς δικαίωμα αναστολής της ποινής. Μετά την κατακραυγή και τις καταγγελίες εκ μέρους της Χρυσής Αυγής και με τον φόβο να μη χαρακτηριστεί και επισήμως σταλινική η συγκυβέρνηση, δίνεται η δυνατότητα εξαγοράς των εν λόγω ποινών. Αυτό που δεν απαντήθηκε ποτέ είναι γιατί η εν λόγω νομοθεσία δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ μέχρι τώρα για τα άπειρα ρατσιστικά εγκλήματα που διαπράττουν οι λαθρομετανάστες κατά των Ελλήνων.
http://www.xryshaygh.com

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Τουρκία: "Οι Έλληνες έχουν καταλάβει νησιά του Αιγαίου"


Του Λ.Λιγουριώτη - Κλιμακώνονται σε τέτοιο σημείο οι καταθέσεις ερωτήσεων στην τουρκική Βουλή για νησιά που δήθεν ...έχει καταλάβει η Ελλάδα, που πλέον δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά κατά πόσον είναι ''τυχαίο'' ή μέρος ευρύτερου - και υπερκομματικού - τουρκικού σχεδίου!
Η νέα πρόκληση ήρθε με επερώτηση της Τουρκάλας βουλευτή του αντιπολιτευόμενου CHP προς τον κ. Νταβούτογλου περί δήθεν παρουσίας ελληνικού στρατού και ύψωση ελληνικής σημαίας σε ελληνικά νησιά. Μάλιστα μπλέκει και το θέμα της οικονομικής κρίσης με ένα περίεργο σκεπτικό.


Όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.Denizhaber.com.tr η βουλευτής Προύσας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει:

"Σε ορισμένες αξιολογήσεις που έλαβαν χώρα σε ορισμένα μέσα του Τύπου τον τελευταίο καιρό αναφέρθηκε πως η Ελλάδα έβαλε στρατιώτες και ύψωσε σημαία σε ορισμένα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες εντός των συνόρων της Τουρκίας βάσει της Συνθήκης της Λαζάνης και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.
Είναι απολύτως γνωστά τα σύνορα μεταξύ της χώρας μας και της Ελλάδας, αναφορικά με τα νησιά, τις νησίδες και τις βραχονησίδες των οποίων το καθεστώς είναι ασαφές στο Αιγαίο; Για τα θέματα αυτά βiώνεται κάποια διαφορά υπό την πολιτική και νομική έννοια;
Ποιο είναι το καθεστώς βάσει της Συνθήκης της Λαζάνης και των Συμφωνιών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας , αναφορικά με το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι , τους Φούρνους , το «Νεργκιζτσίκ» , την Καλόλιμνο , το «Κετσί» , το «Σκαστζιλάρ» , το «Κοτσμαπαμπα» και το «Αρντατζικ» ;
Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί ότι στα εν λόγω νησιά , νησίδες και βραχονησίδες η Ελλάδα έβαλε στρατό και ύψωσε ελληνική σημαία; Στην περίπτωση που στους εν λόγω τόπους ακόμα και αν είναι ασαφές το καθεστώς είναι νόμιμο η Ελλάδα να τοποθετεί στρατό και να υψώνει σημαία;
Έναντι μιας τέτοιας κατάστασης, ποιες πολιτικές εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται;
Μπορεί να τεθεί θέμα κάποιας οικονομικής δραστηριότητας της Ελλάδας πάνω σε αυτά τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που είναι ασαφές το καθεστώς τους, τώρα που βρίσκεται σε αναζήτηση λύσης όπως πώληση και ενοικίαση των νησιών λόγω της οικονομικής κρίσης ;"



onalert

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ!


Θα φέρουν “ανάπτυξη” αυτοί που εκβίαζαν κάθε Ελληνική επιχείρηση με πρόσχημα το “Greek Exit”;

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών συναντήθηκαν με εκπροσώπους πολυεθνικών, υπό τον μανδύα της “ανάπτυξης” και των “επενδύσεων”, προκειμένου να τους διαβεβαιώσουν ότι η απειλή του Grexit δεν υφίσταται.

Μεταξύ των παρευρισκομένων, υπήρχαν οι γνωστές πολυεθνικές προμηθεύτριες εταιρείες των Ελληνικών καταστημάτων λιανικής και S/M, οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν “επενδύσει” ούτε Ευρώ στην Ελλάδα, αλλά όλα τα προϊόντα τους παράγονται στο εξωτερικό, σε χώρες με χαμηλό εργατικό κόστος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα προϊόντα τους πωλούνται ακόμα και στις διπλάσιες τιμές σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης!

Δηλαδή, αυτοί που έχουν κερδίσει εκατομμύρια στις πλάτες των Ελλήνων καταναλωτών, συνθλίβοντας με αθέμιτο ανταγωνισμό τους Έλληνες παραγωγούς, παρουσιάζονται ως “επενδυτές” που θα φέρουν την ανάπτυξη! Υπάρχει όμως κάτι πολύ χειρότερο, που αποδεικνύει ποιοί ακριβώς θησαύρισαν από την απειλή του Grexit, πέραν βεβαίως των παγκόσμιων τοκογλύφων…

Οι ίδιες πολυεθνικές, όλο αυτό το διάστημα, παραβιάζοντας ακόμα και την κοινοτικη οδηγία που κάνει λόγο για πίστωση 30 ημερών στους πελάτες – λιανεμπόρους, εκβίαζαν για αποπληρωμή εντός ολίγων ημερών “διότι η χώρα μπορεί να βγει από το Ευρώ από μέρα σε μέρα”! Με αυτόν τον τρόπο υποχρέωναν τις Ελληνικές επιχειρήσεις να τους αποπληρώνουν προμήθειες διμήνου (τόσο μένει στα ράφια κάθε παραγγελία), μέσα σε 4 -7 ημέρες, στερώντας την ρευστότητα απο την υπόλοιπη αγορά!

Το αποτέλεσμα αυτού του εκβιασμού ήταν να καθυστερούν οι πληρωμές στους Έλληνες προμηθευτές – παραγωγούς που υποχρεώνονταν σε πολύμηνη παροχή πίστωσης, οδηγώντας εκατοντάδες Ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις σε λουκέτο. Εδώ γίνεται ξεκάθαρο ποιούς ακριβώς εξυπηρετούσαν οι φήμες περί εξόδου από το Ευρώ, ποιοί θησαύριζαν από υποθέσεις τύπου “τορναδόρου”, ποιοί έκαναν πλιάτσικό πάνω στο δράμα και την εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας.

Αυτοί που έβγαλαν ντε φάκτο την Ελλάδα από την Ευρώπη καταστρατηγώντας τις κοινοτικές οδηγίες, θησαύρισαν από τα εκβιαστικά διλήμματα.

Εννοείται ότι οι αλυσίδες ξένης ιδιοκτησίας, κυρίως οι Γερμανικές, έμεναν αλώβητες αφού εφάρμοζαν τις κεντρικές συμφωνίες με τους πολυεθνικους προμηθευτές, εις βάρος των Ελλήνων καταναλωτών και επιτηδευματιών.

Κολοσσοί όπως η Unilever, η P&G, η Nestle, η Friesland, η Colgate, η Reckitt Benckiser και άλλοι, μόνον ως αρχάγγελοι της ανάπτυξης δεν μπορούν να παρουσιαστούν. Στην δυσκολότερη στιγμή της νεώτερης Ελλάδας, απέδειξαν περίτρανα ότι η λύση για την έξοδο από την κρίση βασίζεται στα Ελληνικά χέρια αλλά κυρίως στην συνειδητοποίηση του Έλληνα καταναλωτή. Κάθε Ευρώ που φεύγει εκτός χωρας, δεν ξανάρχεται πίσω και η άγνοια πλέον δεν συγχωρείται.

Μόνο Ελληνικά προϊόντα λοιπόν, απο Ελληνικές επιχειρήσεις. Και ας στερηθούμε λίγη χημεία made in Bangladesh, δεν θα πάθουμε τίποτα. Άλλοι στερήθηκαν την ίδια τους την ζωή για να έχουμε σήμερα εμείς δικαίωμα επιλογής.

http://olympia.gr

Αν είναι δυνατόν!! Για απαράδεκτη παρέμβαση του Α/ΓΕΕΘΑ μιλάει ο Βενιζέλος!!



...και ο Κουβέλης για ''μεσαιωνικό σκοταδισμό ΄΄!! Διαβάστε ποιούς ψηφίζουμε.. τους πολιτικούς αλήτες και τους αγύρτες που κατέστρεψαν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τους Έλληνες .

Το παράδοξο όλων να τολμάει να μιλάει ο Βενιζέλος για απαράδεκτη παρέμαβση του Α/ΓΕΕΘΑ !!! Απαράδεκτο όμως είναι να μιλάει ο άνθρωπος που δεν σεβάστηκε ποτέ κανέναν θεσμό ..Να μιλάει ο άνθρωπος που πρέπει να εξαφανιστεί απο την Ελλάδα !

Αντιδράσεις από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση προκαλεί η τροπολογία που κατέθεσαν το βράδυ της Δευτέρας 84 βουλευτές της ΝΔ για το κριτήριο του γένους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Για «μεσαιωνικό σκοταδισμό» κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ το ΠΑΣΟΚ μιλάει για «θεσμικά απαράδεκτη παρέμβαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ».

Οι 84 βουλευτές της ΝΔ προτείνουν μόνο Ελληνες κατά το γένος και την ιθαγένεια να εισάγονται στις στρατιωτικές και στις αστυνομικές σχολές.

«Ηρθε η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές. Επιβάλλεται να είναι Έλληνες το γένος», έγραψε στο Twitter ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, προτείνοντας κι εκείνος την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «η κατάργηση της πρόσθετης προϋπόθεσης του ελληνικού γένους και όχι απλώς της ελληνικής ιθαγένειας για την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, έγινε μετά από επίμονες γραπτές παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη ότι η προηγούμενη νομοθετική πρόβλεψη ήταν κατάφωρα αντισυνταγματική».(Καλά αυτός δεν μας έλεγε οτι ειναι απόφαση των αθρωπίνων δικαιωμάτων και οδηγία της Ε.Ε ; )

Η μόνη εξαίρεση σε σχέση με το γένος που προβλέπει και επιτρέπει το Σύνταγμά μας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι αυτή που αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ακόμη ότι: «Όταν λοιπόν κάποιος μπορεί να εκλεγεί Πρωθυπουργός ή να διοριστεί Υπουργός Εθνικής Άμυνας, είναι αδιανόητο να του λες ότι δεν μπορεί να εισαχθεί σε παραγωγική σχολή Αξιωματικών ή Υπαξιωματικών. Επίσης όταν καλείται να υπηρετήσει τη θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις ως κληρωτός, δεν μπορείς να μην του επιτρέπεις να καταστεί βαθμοφόρος των Ενόπλων Δυνάμεων από παραγωγική σχολή. Στο πλαίσιο αυτό είναι θεσμικά απαράδεκτη η συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη σχετική δημόσια συζήτηση και μάλιστα μέσω twitter».

Η ΔΗΜΑΡ μιλάει για «μεσαιωνικό σκοταδισμό που αποπνέει η προτεινόμενη τροπολογία από βουλευτές της Ν.Δ., που συνεπικουρούνται από τους συναδέλφους τους της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Κριτήριο για ένα σύγχρονο κράτος και ένα σύγχρονο στράτευμα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, δεν μπορεί να είναι άλλο από την ιδιότητα του πολίτη με βάση την ιθαγένεια. ...Ποιά Ιθαγένεια εννοεί ο `μπαραμπαΦώτης αυτήν που μοιράζουν στο Σύνταγμα σε όλους τους λαθρομετανάστες ;Καμαρώστε τον Μπάρμπα που θέλει να γίνει και Πρόεδρος της Δημοκρατίας

veteranos.gr

Μιχαλολιάκος: "Οι αγρότες θα σώσουν την Ελλάδα!!" Για άλλη μια φορά είπε αλήθειες που δεν ακούγονται από κανέναν...



xryshaygh

Ενοχος για υπεξαίρεση ο Β.Παπαγεωργόπουλος - O πρώτος "γαλάζιος" που πάει φυλακή...!!



O πρώτος "γαλάζιος" μτά από μια στρατιά "πράσινων" κορυφαίων πολιτικών στελεχών που έχουν οδηγηθεί στις φυλακές θα είναι ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος...

ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για την υπεξαίρεση 18. 000.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Σύμφωνα με την απόφαση ο δήμαρχος γνώριζε για την υπεξαίρεση ενώ ηθικός αυτουργός της υπεξαίρεσης ήταν ο στενότερος του συνεργάτης Μιχάλης Λεμούσιας ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση «αναζήτησε μία πηγή χρημάτων με πρόσχημα την οικονομική ενίσχυση τη δημοτική της παράταξης Παπαγεωργόπουλου».

«Εστησαν μηχανή υπεξαίρεσης. Εφταναν στα χέρια του χρήματα αλλά δεν ήθελε να γνωρίζει την προέλευσή τους» είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου ο οποίος ανακοίνωσε την ενοχή του Παπαγεωργόπουλου για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση δια παραλείψεως.

Ο στενότερος συνεργάτης του Παπαγεωργόπουλου κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση. «Η διοίκηση του γενικού γραμματέα βρίθει παρατυπιών και παρανομιών» είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου αναφερόμενος σε καθεστώς αδιαφάνειας κατά τη διάρκεια της διοίκησης Παπαγεωψργόπουλου. «Τρία τουλάχιστον οικονομικά σκάνδαλα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου» είπε χαρακτηριστικά.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να αποφασιστεί το ύψος της ποινής που θα επιβληθεί στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο επίσης πρότεινε την ενοχή του Π. Σαξώνη για την υπεξαίρεση του ποσού των 17.962.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης, κατηγορείται για πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Την ενοχή και των δύο πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας, Θωμά Γκόλα και Γεώργιο Γκαϊτατζή πρότεινε το δικαστήριο με την κατηγορία της παροχής διευκολύνσεως στον Σαξώνη για την παράνομη δραστηριότητα της υπεξαίρεσης.

Ένοχος κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και «δεξί χέρι» του Β. Παπαγεωργόπουλου, Μ. Λεμούσιας. Οι συνήγοροι του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ζήτησαν από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στον πελάτη τους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και να ληφθεί υπόψη η συνολική προσωπικότητα του κατηγορούμενου.

«Επέδειξε λαμπρή διαδρομή στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αφετηρία τα μαθητικά του χρόνια. Κράτησε τη σημαία της πατρίδας του σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες και ήταν βουλευτής επί 17 χρόνια. Αν δεν το δικαιούται αυτός ο άνθρωπος, ποιος το δικαιούται;» είπε η συνήγορος του Β.Παπαγεωργόπουλου Αλέκα Τσάκου - Μαύρου. Το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς ζητήθηκε και για τον Μιχάλη Λεμούσια.

defencenet

12,3% δίνει η MARC στην Χρυσή Αυγή!! - Προεκλογικά έδινε μόλις 4%...



Μετά τη δημοσκόπηση της ALCO, άλλη μία βγήκε στο φως της δημοσιότητας, πιστοποιώντας και αυτή με την σειρά της την συνεχιζόμενη άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Ο λόγος για την εταιρεία Marc, η οποία διεξήγαγε δημοσκόπηση σε δείγμα 1.600 ατόμων για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Σύμφωνα μ’ αυτή, στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 28,3% και ακολουθούν η ΝΔ με 28%, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 12,3% το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,6% για το κάθε κόμμα, το ΚΚΕ με 5,5% και τέλος η ΔΗΜΑΡ με 5,4%.

Άλλη μια δημοσκόπηση, λοιπόν, στοιχειοθετεί την όλο και αυξανόμενη εκλογική επιρροή του Κινήματος, με την αντίστοιχη κοινωνική επιρροή να βρίσκεται σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα. Με δεδομένο ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (μαζί με το ΚΚΕ για να είμαστε ακριβείς) είναι το κόμμα με την μεγαλύτερη συσπείρωση (η ALCO την προσδιορίζει στο εντυπωσιακό νούμερο του 86%), αυτό σημαίνει ότι εκμηδενίζεται το ενδεχόμενο της διαρροής ψήφων προς άλλα κόμματα.

Αντιθέτως, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αντλεί ψηφοφόρους από την δεξαμενή των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσο κι αν οι δημοσκοπήσεις δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση τον απόλυτο κριτή των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων, είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι το μόνο κόμμα το οποίο συνεχώς αυξάνει την δυναμική του και ιδιαίτερα σε κατηγορίες όπως η Νεολαία, οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι αποτελούμε ένα Κίνημα Αυθεντικά Λαϊκό και Γνήσια Επαναστατικό. Και γι’ αυτό, άλλωστε, το σύστημα της προδοσίας, της διαφθοράς και της παρακμής μας πολεμά συνεχώς με τους γνωστούς βρώμικους και ανέντιμους τρόπους.

Να τονίσουμε πως η εν λόγω εταιρεία πριν τις εκλογές του Ιουνίου έδινε στην Χρυσή Αυγή 4% ως πρόθεση και 4,8% ως εκτίμηση ψήφου και τελικά πήραμε 7%. Κάνοντας λοιπόν την αναγωγή της αλήθειας το πραγματικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής δεν είναι 12,3% αλλά 17,9%!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

xryshaygh

Καμμένος: "Οι υδατάνθρακες είναι Ελληνικοί!!" Επικό βίντεο!!



Ο Καμμένος μιλά για την ΑΟΖ με το μυαλό στις μακαρονάδες. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προσπάθησε να αναλύσει το ζήτημα της ΑΟΖ και της ενέργειας, ενώ είχε το νου του στις μακαρονάδες.


Έτσι, αντί για υδρογονάνθρακες, δηλαδή πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αναφέρθηκε σε υδατάνθρακες, δηλαδή στο βασικό συστατικό στοιχείο των ζυμαρικών. Το κορυφαίο στιγμιότυπο από το ρεσιτάλ Καμμένου είναι όταν οι "καμμένοι" της κοινοβουλευτικής του ομάδας, αντί να σκάσουν στα γέλια, ξεσπούν σε χειροκροτήματα.





ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ!!!


Antonis-Samaras5
Την ώρα που οι Έλληνες πεινάνε την ώρα που η κατοχική κυβέρνηση ψαλιδίζει μισθούς και συντάξεις την ώρα που η ανεργία μαστίζει την εργατιά ο Μεσσήνιος με τα δικά μας χρήματα εξακολουθεί να διορίζει στην...αυλή του αυξάνοντας κι άλλο τον κο0μματικό του στρατό...Δείτε τον τελευταίο διορισμό με την υπογραφή του φαρδιά πλατιά στην γραμματεία του και...χαρείτε για την πρωθυπουργάρα μας...
samarasdiorismos
http://www.makeleio.gr

ΤΟ ΣΔΟΕ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!


karatzaferis
Στο μικροσκόπιο των «Ράμπο» του ΣΔΟΕ έχει μπει ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Όπως προκύπτει από έγγραφο-ντοκουμέντο το οποίο αποκαλύπτει το...
leaks.gr, η εταιρεία ΣΙΤΥ ΠΡΕΣ ΕΠΕ, την οποία σύστησε το 2000, προκειμένου να εκδώσει περιοδικά και εφημερίδες και της οποίας εταίρος εμφανίζεται σήμερα ο γιος του Γιάννης, έλαβε το 2009 εικονικά τιμολόγια αξίας 109.640 ευρώ!
Η έφοδος των «Ράμπο» στη ΣΙΤΥ ΠΡΕΣ
Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το 2009 έπειτα από επιχείρηση των «Ράμπο» του ΣΔΟΕ σε διαφημιστική εταιρεία. Κατά τον έλεγχο διαπίστωσαν να έχουν κοπεί τιμολόγια προς τη ΣΙΤΥ ΠΡΕΣ.
Το επόμενο βήμα ήταν να κάνουν έφοδο στα γραφεία της ΣΙΤΥ ΠΡΕΣ στην οδό Πραξιτέλους 58 στην Καλλιθέα, όπου παρέλαβαν 20 πλαστά εικονικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών και δελτίων αποστολής. Σήμερα, στην ίδια διεύθυνση δηλώνει έδρα ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΡΤ (πρώην Τηλεάστυ), όπου παρουσιάζει καθημερινή εκπομπή ο κ. Καρατζαφέρης.
Η αξία των φορολογικών στοιχείων ανέρχεται σε 109.640 ευρώ. Σύμφωνα με φοροτεχνικούς με τους οποίους επικοινωνήσαμε, με τον τρόπο αυτό η εταιρεία εξέπεσε του φόρου προστιθέμενης αξίας επί του συγκεκριμένου ποσού, καταχωρώντας τη συγκεκριμένη δαπάνη στα έξοδα της επιχείρησης. Ο ΦΠΑ το 2009 για τις ΕΠΕ ήταν 19%. Στο ποσό των 109.640 ευρώ αντιστοιχεί ΦΠΑ 20.831,60 ευρώ, ποσό που ερευνάται αν η ΣΙΤΥ ΠΡΕΣ εξόφλησε ή πλήρωσε μέρος αυτού στον εκδότη των τιμολογίων. Ακόμη η εταιρεία μείωσε τα φορολογικά της κέρδη κατά το ποσό αυτό, μη αποδίδοντας φόρο εισοδήματος, που το 2009 ήταν 25% για τις ΕΠΕ.
Επομένως δεν πλήρωσε στο κράτος άλλα 27.410 ευρώ ως φόρο εισοδήματος, αλλά και το 80% ως προκαταβολή για την επόμενη χρονιά, που αντιστοιχεί σε 21.928 ευρώ. Συνολικά δεν απέδωσε φόρους συνολικού ύψους 70.169,60 ευρώ.
petraskandalou

Πανικός στον ΔΟΛ! Πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ η “διάπλαση των παίδων” της Χρυσής Αυγής



Το ότι ο ΔΟΛ έχει ξεκινήσει μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής το έχει καταλάβει και ο πλέον αδαής ή ανενημέρωτος περί των θεμάτων της επικαιρότητας. Ο λόγος που έχει εξαπολυθεί αυτή η επιχείρηση παραπληροφόρησης και προπαγάνδας είναι προφανής. Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ χαμηλή και οι περισσότερες διαρροές της είναι προς την Χρυσή Αυγή. Έτσι ο πατήρ του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Ανδρέα Ψυχάρη, ανέλαβε εργολαβικά την υπεράσπιση του μνημονίου και της κυβέρνησης του μνημονίου που καταρρέει, προς τέρψιν όλων των Ελλήνων.
Είδαμε τις προάλλες το αυτοδιαψευδούμενο «ρεπορτάζ» της ναυαρχίδας του μνημονίου και του ΔΟΛ, εφημερίδας «Τα Νέα» περί Χρυσαυγιτών στα σχολεία. Ένα ρεπορτάζ που διαψεύδεται από τις ίδιες τις μαρτυρίες που επικαλείται. Τώρα έχουμε ένα νέο κρούσμα με αφορμή την πανέμορφη εκδήλωση της Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής για τους μικρούς μας φίλους. Ο τίτλος της εφημερίδος παίρνει μια εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια της διδασκαλίας της Ελληνικής Ιστορίας στα παιδιά και μιλά για «Κατηχητικό του Μίσους», ενώ φτάνει στο σημείο να μιλάει για τα ηρωικά πρότυπα που προσπαθεί να ενσταλάξει στα παιδιά η Χρυσή Αυγή.
Απόσπασμα από το άρθρο που δημοσιεύουν ΤΑ ΝΕΑ με δυνατότητα σχολιασμού εδώ.
Οι ερωτήσεις που πηγάζουν αυθόρμητα από το «ρεπορτάζ», το οποίο ψευδώς παρουσιάζεται ως «αποκάλυψη», ενώ πρόκειται για εκδήλωση που προέβαλε η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, είναι οι εξής:
1) Εφόσον την εφημερίδα και τον αρθρογράφο, Γιάννη Παπαδόπουλο (που είχε αναλάβει εργολαβικά την κίνηση του ΠΑΣΟΚ εναντίον της Χρυσής Αυγής), τους πειράζουν τα «ηρωικά πρότυπα» που αναφέρουν στο ρεπορτάζ, τότε μάλλον τους αρέσει περισσότερο ως πρότυπο ο γάλλος ηθοποιός με τις ψηλοτάκουνες γόβες που προβάλλουν ως «ευείδη», δηλαδή καλαίσθητο, λίγες σελίδες πιο κάτω στο συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας. Επίσης οι πορνοδιαφημίσεις στο τέλος της εφημερίδας μάλλον αποτελούν καλύτερο πρότυπο, σύμφωνα με την λογική της διοίκησης και του αρθρογράφου. Και έτσι είναι, αφού από αυτές δεν χάνει ψήφους ο Σαμαράς και η τρόικα.
2) Σχετικώς με την ερώτηση του Συναγωνιστή Ματθαιόπουλου για πολιτική προπαγάνδα σε σχολείο της Νέας Φιλαδελφείας, τι ακριβώς έχουν να πουν; Σε εκείνη την περίπτωση τα παιδιά ήταν να γίνουν δέκτες πολιτικής προπαγάνδας, ασχέτως της βούλησης των ίδιων ή των γονέων τους. Γιατί δεν το κατήγγειλε η εφημερίδα «Τα Νέα»; Προφανώς επειδή από εκεί δεν χάνει ψήφους η ΝΔ και το μνημόνιο.
Ας μην κόπτονται εκεί στο τμήμα διαφήμισης του Μνημονίου για την Χρυσή Αυγή, ούτε να απεργάζονται σχέδια ανάσχεσης της. Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά και οι ίδιοι έχουν μηδενική επιρροή, αφού ο Λαός τους έχει κατατάξει εκεί που τους πρέπει, δηλαδή στην πλήρη ανυποληψία. Είμαστε το αύριο και είσαστε το χθες!
Μαθήματα Ιστορίας από την Χρυσή Αυγή η απάντηση σε Σύριζα, Πασόκ και Δημάρ
http://www.xryshaygh.com

Σαν σήμερα το 1943 περνά στην αιωνιότητα ο Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς






Σαν σήμερα, στις 27 Φεβρουαρίου του 1943, φεύγει ο Μεγάλος Έλληνας Ποιητής Κωστής Παλαμάς. Γεννηθείς στις 13 Ιανουαρίου του 1859 στην Πάτρα με καταγωγή από το Μεσολόγγι αποτέλεσε, μέχρι την στιγμή του θανάτου του, την ζωντανή και ωδική φωνή του Έθνους και του οράματος του, της Μεγάλης Ιδέας. Πλαισίωσε με τα ποιήματα του, την αυθεντία του και την ομορφιά των έργων του τον Αγώνα ενός ολόκληρου Λαού σε μια εποχή πολύ σημαντική, που περιέλαβε δύο παγκόσμιους πολέμους, δύο βαλκανικούς πολέμους και την Μικρασιατική Καταστροφή.
Συνέγραψε, μεταξύ άλλων, τον Ολυμπιακό Ύμνο, το 1896, αγνοώντας προφανώς την κατάντια στην οποία θα ρίξουν τους αγώνες οι σύγχρονοι «αθάνατοι», μετατρέποντας τους σε ένα πανηγύρι καταναλωτισμού και διαφήμισης που καμμία σχέση δεν έχει με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη των προγόνων μας, που ύμνησε ο Παλαμάς μέσα στον Ύμνο που συνέγραψε.
Όμως, πραγματικά, δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κάποιος για αυτόν τον Μεγάλο Έλληνα, για αυτόν τον Φλογερό Πατριώτη, για αυτόν τον Εθνικιστή. Τα πολλά λόγια θα τον αδικήσουν σίγουρα, οπότε ας περάσουμε να δούμε μερικά σημεία από τα έργα του, τα οποία θα πουν την ιστορία με μεγαλύτερη ακρίβεια και πολύ μεγαλύτερο λυρισμό και ομορφιά.
Ολυμπιακός Ύμνος
Αρχαίο Πνεύμα αθάνατο, αγνέ πατέρα
του ωραίου, του μεγάλου και τ' αληθινού
Κατέβα, φανερώσου κι άστραψε εδώ πέρα
στη δόξα της δικής σου γης και τ' ουρανού
Στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι
Στων ευγενών αγώνων λάμψε την ορμή
Και με το αμάραντο στεφάνωσε κλωνάρι
και σιδερένιο πλάσε και άξιο το κορμί
και σιδερένιο πλάσε και άξιο το κορμί
Κάμποι, βουνά και θάλασσες φέγγουνε μαζί σου
σαν ένας λευκοπόρφυρος μέγας ναός
Και τρέχει στο ναό εδώ προσκυνητής σου
Και τρέχει στο ναό εδώ προσκυνητής σου
Αρχαίο Πνεύμα αθάνατο, κάθε λαός, κάθε λαός
Αρχαίο Πνεύμα αθάνατο, κάθε λαός
Οι Λύκοι
Βοσκοί, στὴ μάντρα τῆς Πολιτείας οἱ λύκοι! Οἱ λύκοι!
Στὰ ὅπλα, Ἀκρῖτες! Μακριὰ καὶ οἱ φαῦλοι καὶ οἱ περιττοί,
καλαμαρᾶδες καὶ δημοκόποι καὶ μπολσεβίκοι,
γιὰ λόγους ἄδειους ἢ γιὰ τοῦ ὀλέθρου τὰ ἔργα βαλτοί.
(Ἀπ᾿ τῆς μαυρίλας τῆς ἀραχνίλας τὴν ἀποθήκη
σὲ σκονισμένα γυαλιὰ κλεισμένο, παλιὸ κρασί,
τῶν ἑκατό σου χρονῶν ἀνοίγω τὸ ἀρχοντιλίκι
στοῦ ἡλιοῦ τὸ φέγγος, τί σὲ προσμένουν οἱ δυνατοὶ
ξανὰ σὰν πάντα καὶ γιὰ τὴ μάχη καὶ γιὰ τὴ νίκη
νὰ τοὺς φτερώσεις τὸ πάτημά τους ὅπου πατεῖ.
Σ᾿ ἐμὲ -κελλάρης λυράρης εἶμαι,- σ᾿ ἐμένα ἀνήκει
νὰ τὸ κεράσω στὰ νέα ποτήρια τὸ ἀρχαῖο πιοτί).
Βοσκοὶ καὶ σκύλοι, λῶβα καὶ ψώρα. Τ᾿ ἀρνιά; Μουζίκοι.
Ὁ λαός; Ὄνομα. Σκλάβος πλέμπας δούλα κ᾿ ἡ ὀργή,
Δίκη ἀπὸ πάνω θεία τῶν ἀστόχαστων καταδίκη
καὶ λογαριάζει καὶ ξεπλερώνει ὅσο ἂν ἀργεῖ.
Τραγουδημένη κλεφτουριά, Γένος, ἀρματολίκι,
τὰ ξεγραμμένα καὶ τὰ τριμμένα ψέματα, ἀχνοί,
Ἰδέα βυζάχτρα τῶν τετρακόσιων χρόνων, ἡ φρίκη
τώρα, τὸ μάθημα τῶν Ἑλλήνων ὡς χτές, ἐσὺ
τοῦ ραγιᾶ μάνα βιβλικό, πλάσμα ὀρφικό, Εὐρυδίκη,
τοῦ πανελλήνιου μεγαλονείρου χρυσοπηγή,
μᾶς τὸν καθρέφτιζες μέσ᾿ στῆς Πόλης τὸ βασιλίκι
τὸν ξυπνημένο Μαρμαρωμένο, κυνηγητὴ
τοῦ Ἰσλάμ. Ἡ Θρᾴκη προικιό του, ὢ δόξα! Καὶ ἀπανωπροίκι
μιὰ Ἑλλάδα πάλε στὴν τουρκεμένην Ἀνατολή,
τῆς Ἰωνίας γλυκοξημέρωμα.... Οἱ λύκοι! Οἱ λύκοι!
κ᾿ οἱ βοσκοὶ ἀνάξιοι, λύκοι καὶ οἱ σκύλοι κ᾿ οἱ ἀντρεῖοι δειλοί.
Στῆς Πολιτείας τὴ μάντρα οἱ λύκοι! Παντοῦ εἶναι λύκοι!
Ξανὰ στὰ Τάρταρα ἴσκιος, τοῦ ψάλτη λατρεία κ᾿ ἐσύ.
Ψόφια ὅλη ἡ στάνη. Φέρτε νὰ πιοῦμε, κούφιο νταηλίκι,
γιὰ τὸ ἀποκάρωμα ποὺ μᾶς πρέπει, κι ὅποιο κρασί.
Ο Γκρεμιστής
Ἀκοῦστε. Ἐγὼ εἶμαι ὁ γκρεμιστής, γιατί εἶμ᾿ ἐγὼ κι ὁ κτίστης,
ὁ διαλεχτὸς τῆς ἄρνησης κι ὁ ἀκριβογιὸς τῆς πίστης.
Καὶ θέλει καὶ τὸ γκρέμισμα νοῦ καὶ καρδιὰ καὶ χέρι.
Στοῦ μίσους τὰ μεσάνυχτα τρέμει ἑνὸς πόθου ἀστέρι.
Κι ἂν εἶμαι τῆς νυχτιᾶς βλαστός, τοῦ χαλασμοῦ πατέρας,
πάντα κοιτάζω πρὸς τὸ φῶς τὸ ἀπόμακρο τῆς μέρας.
ἐγὼ ὁ σεισμὸς ὁ ἀλύπητος, ἐγὼ κι ὁ ἀνοιχτομάτης·
τοῦ μακρεμένου ἀγναντευτής, κι ὁ κλέφτης κι ὁ ἀπελάτης
καὶ μὲ τὸ καριοφίλι μου καὶ μὲ τ᾿ ἀπελατίκι
τὴν πολιτεία τὴν κάνω ἐρμιά, γῆ χέρσα τὸ χωράφι.
Κάλλιο φυτρῶστε, ἀγκριαγκαθιές, καὶ κάλλιο οὐρλιάστε, λύκοι,
κάλλιο φουσκῶστε, πόταμοι καὶ κάλλιο ἀνοῖχτε τάφοι,
καί, δυναμίτη, βρόντηξε καὶ σιγοστάλαξε αἷμα,
παρὰ σὲ πύργους ἄρχοντας καὶ σὲ ναοὺς τὸ Ψέμα.
Τῶν πρωτογέννητων καιρῶν ἡ πλάση μὲ τ᾿ ἀγρίμια
ξανάρχεται. Καλῶς νὰ ῾ρθῆ. Γκρεμίζω τὴν ἀσκήμια.
Εἶμ᾿ ἕνα ἀνήμπορο παιδὶ ποὺ σκλαβωμένο τό ῾χει
τὸ δείλιασμα κι ὅλο ρωτᾷ καὶ μήτε ναὶ μήτε ὄχι
δὲν τοῦ ἀποκρίνεται κανείς, καὶ πάει κι ὅλο προσμένει
τὸ λόγο ποὺ δὲν ἔρχεται, καὶ μία ντροπὴ τὸ δένει
Μὰ τὸ τσεκοῦρι μοναχὰ στὸ χέρι σὰν κρατήσω,
καὶ τὸ τσεκοῦρι μου ψυχὴ μ᾿ ἕνα θυμὸ περίσσο.
Τάχα ποιὸς μάγος, ποιὸ στοιχειὸ τοῦ δούλεψε τ᾿ ἀτσάλι
καὶ νιώθω φλόγα τὴν καρδιὰ καὶ βράχο τὸ κεφάλι,
καὶ θέλω νὰ τραβήξω ἐμπρὸς καὶ πλατωσιὲς ν᾿ ἀνοίξω,
καὶ μ᾿ ἕνα Ναὶ νὰ τιναχτῶ, μ᾿ ἕνα Ὄχι νὰ βροντήξω;
Καβάλα στὸ νοητάκι μου, δὲν τρέμω σας ὅποιοι εἶστε
γκρικάω, βγαίνει ἀπὸ μέσα του μιὰ προσταγή: Γκρεμίστε!
Ουράνια
Ἥλιε, ἐσύ, πηγὴ ἀστείρευτη
κάθε ζωῆς, εἰκόνα
τοῦ ὡραίου ὑπερτέλεια
καὶ τοῦ Ἀπείρου κορῶνα.
Πρὶν ἀρχίσουν τὸ διάβα τους
τῶν θεῶν οἱ λεγεῶνες,
πρῶτο θεὸ σὲ ἀγνάντεψαν
καὶ μοναχὸν οἱ αἰῶνες.
Καὶ πάλι θεὸς ὕστατος
σὲ νεκρικὴ λαμπάδα
τοῦ τελευταίου θρησκεύματος
θὰ φέξης τὴν κρυάδα.
Ἡ γῆ μας γῆ ἄφθαρτων
ἀερικῶν καὶ εἰδώλων,
πασίχαρος καὶ ὑπέρτατος
θεός μας εἶν᾿ ὁ Ἀπόλλων.
Στὰ ἐντάφια λευκὰ σάβανα
γυρτὸς ὁ Ἐσταυρωμένος
εἶν᾿ ὁλόμορφος Ἀδωνις
ροδοπεριχυμένος.
Ἡ ἀρχαία ψυχὴ ζῆ μέσα μας
ἀθέλητα κρυμμένη,
ὁ Μέγας Πᾶν δὲν πέθανεν,
ὄχι, ὁ Πᾶν δὲν πεθαίνει!
...
Μίαν αὐγὴ χειμωνιάτικη
ποῦ φοροῦσε κορῶνα
τὴν καταχνιά, σὰν ὅραμα
εἶδα τὸν Παρθενώνα.
Μαγικὸ μισοδιάφανο
τὸν ἔζωνε μαγνάδι
στὸν ἥλιο ἀγνάντια, κ᾿ ἔλεγεν:
- Ἐγὼ εἶμαι τὸ σημάδι
τοῦ ὡραίου ποὺ δείχνει ἀπόμακρα
στὴν πλατωσιὰ τοῦ Ἀπείρου
καὶ τ᾿ ἄσπρο στέρεο μάρμαρο
σὰν τὸν ἀχνό τοῦ ὀνείρου.
Θαῦμα θαυμάτων μέσα μου
σαλεύει, ἐνῶ κοιμᾶται...
Ἀδέλφια μου, νὰ πλάσουμε
νέαν θρησκείαν ἐλᾶτε!
Ἀσάλευτη, πανύψηλην
ἀλήθεια, ἕνα παλάτι
τῶν ὅλων γιὰ ὅλους! Ἄφραστη
θρησκεία ποὺ νἄχει κάτι
πλέον βαθὺ ἀπ᾿ τὸν Ἔρωτα,
πιὸ μέγα ἀπ᾿ τὴ Θυσία,
καὶ κάτι πλέον ἀπέραντο
κι ἀπ᾿ τὴν Ἀθανασία!
Το τραγούδι του Σταυρού
Κ᾿ ἔγυρ᾿ Ἐκεῖνος τὸ ἄχραντο κεφάλι καὶ ξεψύχησε
στὸ μαῦρο τὸ κορμί μου ἀπάνου·
ἄστρα γινήκαν τὰ καρφιὰ τοῦ μαρτυρίου του, ἄστραψα
Κι ἀπὸ τὰ χιόνια πιὸ λευκὸς τὰ αἰώνια τοῦ Λιβάνου.
Οἱ καταφρονεμένοι μ᾿ ἀγκαλιάσανε
και σὰ βουνὰ καὶ σὰ Θαβὼρ ὑψώθηκαν ἐμπρός μου·
οἱ δυνατοὶ τοῦ κόσμου μὲ κατάτρεξαν
γονάτισα στὸν ἤσκιό μου τοὺς δυνατοὺς τοῦ κόσμου.
Τὸν κόσμο ἂν ἐμαρμάρωσα, τὸν κόσμο τὸν ἀνάστησα,
στὰ πόδια μου ἄγγελοι οἱ Καιροί, γύρω μου σκλάβες οἱ Ὧρες.
Δείχνω μία μυστικὴ Χαναὰν στὰ γαλανὰ ὑπερκόσμια·
μὰ ἐδῶ πατρίδες πάναγνες εἴσαστ᾿ ἐσεῖς, τρεῖς Χῶρες!
Ὢ πρώτη ἐσύ, Ἱερουσαλήμ! τοῦ βασιλιᾶ προφήτη σου
μικρὴ εἶν᾿ ἡ ἅρπα γιὰ νὰ εἰπῇ τὴ νέα μεγαλωσύνη.
Τοῦ Σολομῶντα σου ὁ ναὸς μ᾿ ἀντίκρυσε, καὶ ράγισε·
καινούργια δόξα ντύθηκαν τῆς Ἰουδαίας οἱ κρίνοι.
Κ᾿ ὕστερα ὑψώθηκα σ᾿ ἐσένα, ὦ Πόλη, ἑφτάλοφο ὅραμα,
κ᾿ ἔγινα φῶς τῶν οὐρανῶν, τὸ θᾶμα τοῦ Ἰορδάνη,
τοὺς Κωνσταντίνους φώτισα καὶ τοὺς Ἡράκλειους δόξασα,
και τρικυμίες δὲν ἔσβησαν ἐμέ, μηδὲ Σουλτάνοι.
Καὶ ὕστερα, ταξιδευτής, ἦρθα σ᾿ ἐσένα, ἀσύγκριτη,
Ἀθήνα, τῶν ὡραίων πηγή, τῶν ἐθνικῶν κορῶνα,
τὸν ἄγνωστο ἔφερα Θεό, καί, ἀπόκοτος, ἀψήφησα
τὴν πολεμόχαρη Παλλάδα μέσ᾿ τὸν Παρθενώνα.
Καὶ γνώρισα τοὺς ἱλαροὺς θεοὺς καὶ στεφανώθηκα
τὴν ἀγριλιὰ τῆς Ἀττικῆς, τὴ δάφνη ἀπ᾿ τὴν Ἑλλάδα,
καὶ ὢ λόγος πρωταγροίκητος! τοῦ Γολγοθᾶ τὸ σύγνεφο
πῆρε τὴν ἄσπρη ὁμηρικὴ τοῦ Ὀλύμπου λαμπεράδα.
Τὰ εἴδωλα τ᾿ ἀφρόντιστα καὶ τὰ πασίχαρα ἔφυγαν,
ἀλλ᾿ οὔτε πιὰ μεθάει τὴ γῆ τὸ ἀσκητικὸ μεθύσι,
ἂς λάμπῃ ἡ μυστικὴ χαρὰ στὰ γαλανὰ ὑπερκόσμια·
εἶν᾿ ἐδῶ κάπου μιὰ ζωή, καὶ εἶν᾿ ἄξια γιὰ νὰ ζήσῃ.
Μὲ τὰ κλαδιὰ τῆς φοινικιᾶς νέα ὡσαννὰ λαχτάρισα
σ᾿ ἐσένα, ὦ Γῆ Πανάγια καὶ ὦ πρώτη μου πατρίδα.
Σ᾿ ἐσὲ γυρνῶ, Ἱερουσαλήμ, κ᾿ ἕνα τραγούδι φέρνω σου
Εἶναι πλασμένο ἀπὸ ψυχὴ καὶ ἀπὸ φωνὴ Ἑλληνίδα!
Από τον «Δωδεκάλογο του Γύφτου»
«Καί χορό τριγύρω σου θα στήσουν
Με βιολιά καί με ζουρνάδες
γύφτοι, Εβραίοι, αράπηδες , πασάδες
καί τα γόνατά τους θα λυγίσουν οι τρανοί σου
καί θα γίνουν των ΡΑΓΙΑΔΩΝ οι ΡΑΓΙΑΔΩΝ»
«...Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος, και εγώ είμαι εθνικιστής!»
Κωστής Παλαμάς
Στην κηδεία του έκλαψε σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός. Όπως πολύ εύστοχα είπε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός "σε αυτό το φέρετρο ακουμπάει η Ελλάδα" και ακολούθως απήγγειλε το ποίημα που είχε γράψει προς τιμήν του Κωστή Παλαμά.

Ἠχῆστε οἱ σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές,
δονῆστε σύγκορμη τὴ χώρα πέρα ὡς πέρα...
Βογκῆστε τύμπανα πολέμου... Οἱ φοβερὲς
σημαῖες, ξεδιπλωθεῖτε στὸν ἀέρα!
Σ᾿ αὐτὸ τὸ φέρετρο ἀκουμπᾶ ἡ Ἑλλάδα ! Ἕνα βουνὸ
μὲ δάφνες ἂν ὑψώσουμε ὡς τὸ Πήλιο κι ὡς τὴν Ὄσσα,
κι ἂν τὸ πυργώσουμε ὡς τὸν ἕβδομο οὐρανό,
ποιὸν κλεῖ, τί κι ἂν τὸ πεῖ ἡ δικιά μου γλώσσα;
Μὰ ἐσὺ Λαέ, ποὺ τὴ φτωχή σου τὴ μιλιά,
Ἥρωας τὴν πῆρε καὶ τὴν ὕψωσε ὡς τ᾿ ἀστέρια,
μεράσου τώρα τὴ θεϊκὴ φεγγοβολιὰ
τῆς τέλειας δόξας του, ἀνασήκωσ᾿ τον στὰ χέρια
γιγάντιο φλάμπουρο κι ἀπάνω ἀπὸ μᾶς
ποὺ τὸν ὑμνοῦμε μὲ καρδιὰ ἀναμμένη,
πὲς μ᾿ ἕνα μόνο ἀνασασμόν: «Ὁ Παλαμᾶς!»,
ν᾿ ἀντιβογκήσει τ᾿ ὄνομά του ἡ οἰκουμένη!
Ἠχῆστε οἱ σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές,
δονῆστε σύγκορμη τὴ χώρα πέρα ὡς πέρα...
Βογκῆστε τύμπανα πολέμου... Οἱ φοβερὲς
σημαῖες, ξεδιπλωθεῖτε στὸν ἀέρα!
Σ᾿ αὐτὸ τὸ φέρετρο ἀκουμπᾶ ἡ Ἑλλάδα! Ἕνας λαός,
σηκώνοντας τὰ μάτια του τὴ βλέπει...
κι ἀκέριος φλέγεται ὡς μὲ τ᾿ ἄδυτο ὁ Ναός,
κι ἀπὸ ψηλὰ νεφέλη Δόξας τόνε σκέπει.
Τί πάνωθέ μας, ὅπου ὁ ἄρρητος παλμὸς
τῆς αἰωνιότητας, ἀστράφτει αὐτὴν τὴν ὥρα
Ὀρφέας, Ἠράκλειτος, Αἰσχύλος, Σολωμὸς
τὴν ἅγια δέχονται ψυχὴ τὴν τροπαιοφόρα,
ποὺ ἀφοῦ τὸ ἔργο της θεμέλιωσε βαθιὰ
στὴ γῆν αὐτὴν μὲ μίαν ἰσόθεη Σκέψη,
τὸν τρισμακάριο τώρα πάει ψηλὰ τὸν Ἴακχο
μὲ τοὺς ἀθάνατους θεοὺς γιὰ νὰ χορέψει.
Ἠχῆστε οἱ σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές,
δονῆστε σύγκορμη τὴ χώρα πέρα ὡς πέρα...
Βόγκα Παιάνα! Οἱ σημαῖες οἱ φοβερὲς
τῆς Λευτεριᾶς ξεδιπλωθεῖτε στὸν ἀέρα!
http://www.xryshaygh.com

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ… ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΒΛΑΣΤΟΥ


STRATOULHS
Είναι είδηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ –δια στόματος του γραφικού βουλευτή του “εδώ Στρατούλης, με χτυπάει η Χρυσή Αυγή” - τάχθηκε υπέρ της… απόδρασης του κακοποιού Βλαστού; Όπως το πάρει κανείς. Εμείς πάντως σας την παραθέτουμε:
«Αστυνομικού τύπου ήταν η επιχείρηση. Αν έπεσαν περισσότερες ή λιγότερες σφαίρες θα υπάρξουν εκθέσεις γιατί υπάρχουν κανονισμοί γι αυτές τις περιπτώσεις και θα περιμένουμε να κρίνουμε…Να δούμε αν τηρήθηκαν οι κανονισμοί, αν πρέπει να επανεξεταστούν και όχι πάρε ένα όπλο και πυροβόλα».
Και βέβαια, η σχέση που έχει η… συμπαράσταση και… αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ προς τον γνωστό κακοποιό, μπορεί να εξηγηθεί από τις στενές σχέσεις «τρίτου τύπου» του κακοποιού του κοινού ποινικού δικαίου, με τους φυλακισμένους ληστοτρομοκράτες της αναρχοκομμουνιστικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ…
http://ethnikismos.net

Οι απολύσεις στον "Ριζοσπάστη" είναι διαφορετικές από τις άλλες λέει η Λιάνα Κανέλλη...!! Σκασμός τώρα...



Καμαρώστε την πρώην δημοσιογράφο - εκδότρια (που φέσωσε με το Νέμεσις κόσμο και άφησε απλήρωτους εργαζόμενους), και νυν βο(υ)λευτή του ΚΚΕ, με 8.000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα...

σπίτι στη Φιλοθέη, κάτοχο ενός τζιπ 5.700 κυβικών, που μας έκανε μαθήματα αγοράς γάλακτος και ψωμιού από το βήμα της Βουλής. Διαβάστε τι λέει η υποκρίτρικα για τους απολυμένους του Ριζοσπάστη...

Μισθούς του χιλιάρικου έπαιρναν οι απολυμένοι. Κι όμως, η βουλευτής του ΚΚΕ λέει ότι άνθρωποι... άλλης κατηγορίας!

«Δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει πουθενά», δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη στην χθεσινή (Κυριακή24 Φεβρουαρίου) εκπομπή, αναφερόμενη στις απολύσεις που έχουν γίνει στον Ριζοσπάστη. «Οι απολύσεις στο Ριζοσπάστη είναι διαφορετικές από τις άλλες, γιατί το ΚΚΕ δεν είναι Βατικανό του αστικού καπιταλιστικού συστήματος και η Αλέκα δεν είναι ο Πάπας» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κανέλλη, επισημαίνοντας όμως ότι, όπως και τόσα εκατομμύρια άνθρωποι και οι απολυμένοι του Ριζοσπάστη βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των παρουσιαστριών Βάλιας Πετούρη και Άννας Παπασωτηρίου, η κυρία Κανέλλη υποστήριξε ότι το ΚΚΕ χρειάζεται ανανέωση: «Το ίδιο το κόμμα απαιτεί ανανέωση ηγεσίας. Όμως οι αλλαγές δεν είναι ζήτημα προσώπων» ξεκαθάρισε.

Στην ερώτηση γιατί δεν συνεργάζεται το κόμμα της με το ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι δεν θα υπέκυπτε στην λογική του «μη χείρον, βέλτιστον». logia-tou-aera.blogspot.gr

stoxos.gr

''Mάχη'' στα σύνορα... Αλβανοί ''γάζωσαν'' περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ!!



Πυρά ενόπλων κακοποιών δέχθηκαν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κοντά στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Οι αστυνομικοί, που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν μέσα στη νύχτα δύο άτομα να κινούνται ύποπτα και όταν προσπάθησαν να τους σταματήσουν για έλεγχο, οι δύο άγνωστοι απάντησαν με πυροβολισμούς και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι. Ακολούθησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, μέχρι το πρωί, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.Στην περιοχή, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα καλάσνικοφ, με γεμιστήρα που είχε 30 φυσίγγια, δύο χειροβομβίδες και δύο σακούλες με 123 φυσίγγια.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ενδέχεται να είναι Αλβανοί.aftonomi.gr

veteranos

Ισραηλινός πρεσβευτής: "Ξέρουμε ότι έχετε φυσικό αέριο και στην Θεσσαλονίκη - Έρευνες στον Θερμαϊκό"!!



Οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται για κοιτάσματα φυσικού αερίου, όχι μόνο νοτίως της Κρήτης αλλά και στον Θερμαϊκό κόλπο ανοιχτά της Θεσσαλονίκης, κάτι που δείχνει ότι η γεωπολιτική θέση της χώρας ως μέγεθος ξεπερνάει πλέον κάθε προσδοκία.

Μην ξεχνάμε ότι οι δηλώσεις ανεκδιήγητου πρώην πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα δεν έχει πετρέλαιο, και φυσικό αέριο, απέχουν μόλις λίγα χρόνια από την σημερινή εποχή. Και τώρα αποκαλύπτεται ότι η Ελλάδα "κάθεται" κυριολεκτικά σε ένα ενεργειακό "Ελντοράντο" κάτι που αποδεικνύεται από τον αριθμό, και το μέγεθος των παικτών που θέλουν να λάβουν μέρος στη διαχείρισή του.

Την αποκάλυψη έκανε χθες από το βήμα του Athens Energy Forum, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Άριε Μέκελ. Σύμφωνα με τον κ. Μέκελ υπάρχουν ισραηλινοί επιστήμονες οι οποίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχει φυσικό αέριο και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν έρευνες στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα ο ισραηλινός πρέσβης είπε πως υπάρχει ενδιαφέρον από την εταιρεία που ανακάλυψε το κοίτασμα του Λεβιάθαν στα ανοιχτά του Ισραήλ, μια ανακάλυψη που έφερε σαρωτικές ανακατατάξεις συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς λειτούργησε ως καταλύτης και για την Κύπρο, να δραστηριοποιηθεί και στην Ελλάδα.

Ο κ. Μέκελ διευκρίνισε ότι το ισραηλινό ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στα νότια της Κρήτης –θυμίζουμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι κατατέθηκε επίσημη πρόταση από την ισραηλινή Delek να κάνει έρευνες στην επίμαχη περιοχή, ωστόσο επελέγη τελικώς από την κυβέρνηση η μέθοδος των σεισμικών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη από την PGS –αλλά όπως διευκρίνισε και στο βορρά.

Η εταιρεία στην οποία αναφέρθηκε ο ισραηλινός πρέσβης είναι η περίφημη Ratio Oil, με επικεφαλής τον κ. Eitan Eisenberg, δηλαδή τον άνθρωπο που πρώτος ερεύνησε και εντόπισε τα τεράστια κοιτάσματα αερίου στο Ισραήλ. Η Ratio Oil ξεκίνησε ως μια μικρή πετρελαϊκή εταιρεία η οποία ωστόσο γιγαντώθηκε μετά την ανακάλυψη του Λεβιάθαν, στο οποίο και κατέχει μερίδιο 15%. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ratio Oil, η οποία συνεργάζεται με την ελληνικών συμφερόντων Energean Oil & Gas, έχουν από κοινού προσεγγίσει την ελληνική κυβέρνηση καταθέτοντας από τον περασμένο Οκτώβριο επίσημη πρόταση για να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό φυσικού αερίου στο Θερμαϊκό κόλπο στα ανοιχτά της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα ο ισραηλινός γεωλόγος έχει υπογραμμίσει στις επαφές που είχε με τις ελληνικές αρχές ότι είναι αισιόδοξος για τη συγκεκριμένη περιοχή: «Εάν υπάρχει αέριο να είστε σίγουροι ότι θα το βγάλουμε» φέρεται να έχει διαμηνύσει σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Παρά το γεγονός ότι η πρόταση έχει γίνει από τον περασμένο Οκτώβριο, οι ελληνικές αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη –θετική ή αρνητική– απάντηση στην ισραηλινή εταιρεία. Ο κ. Μέκελ ανέφερε ότι η πρόταση για έρευνες φυσικού αερίου στο βορρά, έχει ήδη παρουσιαστεί στις αρμόδιες αρχές. Πρόσφατα το ισραηλινό ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση στη Β. Ελλάδα κοινοποιήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο, με την ισραηλινή πλευρά να λαμβάνει θετικά μηνύματα ανταπόκρισης.

Όπως γίνεται κατανοητό το ενεργειακό "παιχνίδι" στην χώρα μας καθίσταται πλέον περίπλοκο με πολλά γεωστρατηγικά "βουβάλια" να έχουν έμπλακεί σε αυτό (όπως ΗΠΑ,Ρωσία,Γαλλία, Γερμανία, και Ισραήλ), και το πολιτικό προσωπικό της χώρας θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να προκύψουν τα μέγιστα οφέλη για τον Ελληνισμό, κάτι για το οποίο δεν μας έχουν δώσει ενθαρυντικά δείγματα στο παρελθόν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κολοσσιαία συμφωνία Ρωσίας-Ισραήλ για το φυσικό αέριο του κοιτάσματος Tamar!!



Την ώρα που χθες ο πρώην υφυπουργός των ΗΠΑ για θέματα Ενέργειας Μάθιου Μπράϊζα, ενώπιον του Ισραηλινού πρεσβευτή στην Ελλάδα κατακεραύνωνε τα ενεργειακά σχέδια της Ρωσίας...

και προειδοποιούσε για τα δεινά της Ελλάδας σε περίπτωση που ο πλειοδοτικός διαγωνισμός των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, καταλήξει στον ... πλειοδότη, δηλαδή μία εκ των ρωσικών εταιρειών Gazprom και Sintez, η Gazprom υπέγραφε 20ετή συμφωνία με την ισραηλινή εταιρεία Levant ΥΦΑ Marketing για την αποκλειστική απορρόφηση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από το ισραηλινό κοίτασμα φυσικού αερίου Tamar στην Α.Μεσόγειο!

Η είδηση είναι πραγματικά εντυπωσιακή αφού ο "υπ'αριθμ. 1" σύμμαχος των ΗΠΑ σε αυτή την πλευρά του πλανήτη δείχνει προς την κατεύθυνση που πρέπει να κοιτούν όλα τα έθνη που θέλουν να επιβιώσουν: Το εθνικό τους συμφέρον.

Όπως δήλωσε ο Βιτάλι Βασίλιεφ ανώτερος αξιωματούχος της Marketing & Trading της θυγατρικής της Gazprom που επιλέχθηκε στο Ria Novosti "Κάναμε την καλύτερη προσφορά και κερδίσαμε. Απλό" Και συνέχισε: "Αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της θέσης της Gazprom στην παγκόσμια αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου"

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συμφωνία δεν θα βοηθήσει μόνο στην ενίσχυση και την διαφοροποίηση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου της Gazprom, αλλά επίσης θα βοηθήσει στην αξιοποίηση της επιτυχία μας και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, με πολλούς πελάτες σε Ινδία και Βορειοανατολική Ασία" κατέληξε ο Βιτάλι Βασίλιεφ.

Για την από κοινού ανάπτυξη και εφαρμογή του κοιτάσματος θα κατασκευασθεί πλωτή μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου με χρονικό ορίζοντα το 2017, και με εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή 3.000.000 τόνους ετησίως.

Το Ισραήλ διαθέτει δύο μεγάλα υπεράκτια κοιτάσματα φυσικού αερίου - Tamar και Leviathan - ανοικτά των ακτών της πόλης της Χάιφα. Τα αποθέματα του πεδίου φυσικού αερίου Tamar που υπολογίζεται σε 238 δισ. κυβικά μέτρα και το δυναμικό του πεδίου Λεβιάθαν εκτιμάται σε δισ. cu m 453.

Οι βάσεις για την συμφωνία τέθηκαν στο πρόσφατο ταξίδι του Β.Πούτιν στο Ισραήλ, όπου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε πει το περίφημο "Το συμφέρον του Ισραήλ είναι πάνω απ'όλα"...

Στην Ελλάδα ο Μάθιου Μπράϊζα, αφού κατάφερε να θέσει εκτός South Stream την Ελλάδα, χθες σε "αμερικανικό" συνέδριο για την ενέργεια (οργανώθηκε από την εταιρεία που έχει τις δημόσιες σχέσεις της Lοckheed Martin στην Ελλάδα και στηρίχθηκε από αμερικανικές εφημερίδες) τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του αγωγού Nabucco, λέγοντας περίπου ότι "ούτε και με τον TAP η Ελλάδα έχει την παραμικρή ελπίδα να μπει στο παιχνίδι των αγωγών"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εθνική γενοκτονία: 350.000 εκτρώσεις κάθε χρόνο από ένα Έθνος που αργοσβήνει...!!!



Ένα εθνικό έγκλημα ή μάλλον περίπου 1000 εθνικά εγκλήματα συντελούνται κάθε ημέρα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα 70 διακοπές κύησης ανά 1.000 Ελληνίδες πραγματοποιούνται...

στην Ελλάδα τον χρόνο, που σημαίνει ένα ιλιγγιώδες νούμερο: 350.000 εκτρώσεις τον χρόνο! Μια πραγματική έκρηξη στις εκτρώσεις η οποία ξεκίνησε να συντελείται από το 2009 ως απόρροια της οικονομικής κρίσης.

Mέσα σε αυτό να περιλάβουμε και μια "παράπλευρη ζημιά", σαφώς ηπιότερη από την γενοκτονία που συντελείται κάθε χρόνο, αλλά υπαρκτή: Το 90% των κυήσεων που διακόπτονται είναι αφορολόγητο χρήμα που εισπράττεται από τις κλινικές και τους μαιευτήρες. Με ένα κόστος 1500-2000 ευρώ, περίπου 700 εκατ. ευρώ αφορολόγητα καταβάλλεται κατ'έτος για τις 350.000 εκτρώσεις.

Την περίοδο 2007-2009 γεννιούνταν στην Ελλάδα 100.000 με 110.000 παιδιά το χρόνο. Ωστόσο, από το 2010 και μετά οι γεννήσεις πέφτουν και οι εκτιμήσεις γίνονται δυσοίωνες, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μετά βίας θα αγγίζουν πλέον τις 80.000. Δηλαδή καθαρή μείωση 30% στις γεννήσεις κατ'έτος.

Που σημαίνει ότι ένας από τους λόγους της σφαγής των εμβρύων, αν κρίνουμε ότι η μείωση των γεννήσεων είναι κρίσιμη, αλλά δεν φτάνει τον αριθμό των εκτρώσεων, είναι ότι δεν λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης. Πρακτικά έχουμε αφρικανικές συνήθειες ω προς την ερωτική σχέση και βορειοευρωπαϊκές ως προς το αποτέλεσμα: Ερωτικές σχέσεις χωρίς προφύλαξη και μετά ... νυστέρι!

Σε όλη την Ελλάδα από το 2009 έχουν μειωθεί οι τοκετοί κατά 20%. Μόνο στην Θεσσαλονίκη από 12-14.000 προ κρίσης έχουν μειωθεί στις 7.500 ετησίως κατά μέσο όρο από το 2009! Που σημαίνει μείωση μέχρι και 55%.

Πτώση παρουσιάζει και ο αριθμός των προσπαθειών για εξωσωματική γονιμοποίηση στα κέντρα γονιμότητας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι καταγράφεται μείωση της τάξης του 20%-25%.

Δηλαδή μια ολόκληρη μεγάλη πόλη σκοτώνεται κάθε χρόνο, πριν καν δουν το φως του ήλιου οι ψυχές αυτές. Ένα έθνος που αυτοκτονεί, κυριολεκτικά. Να πούμε ότι οι εκτρώσεις στην Ελλάδα από την δεκαετία του '80 και μετά ακολουθούσαν ανοδική τροχιά με μια σταθερή "σφαγή" νηπίων της τάξεως των 400-500.000 κατ'έτος.

Αύξηση των γεννήσεων παρουσιάζουν μόνο οι μειονοτικοί πληθυσμοί της Θράκης σε ποσοστό 5%, περίπου κατ'έτος, αν και εκεί η αύξηση είναι μειωμένη (παλαιότερα είχαν ρυθμούς αύξησης των γεννήσεων κατ'έτος που έφταναν το 10%), αφού έχουν κτυπηθεί και αυτοί από την οικονομική κρίση.

Και όλα αυτά τη στιγμή που μόνο το 2012 μπήκαν παράνομα στη χώρα 76.794 ξένοι τουλάχιστον αυτές είναι οι διαπιστωμένες συλλήψεις. Προφανώς ο συνολικός αριθμός είναι μεγαλύτερος από αυτούς που κατάφεραν να εισέλθουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Εάν σε αυτό τον αριθμό προσθέσουμε και τις άλλες 70.000 που θα μπουν το 2013 και τις εκατοντάδες χιλιάδες των προηγούμενων ετών όλοι πια αντιλαμβάνονται την εθνική καταστροφή στην οποία βαδίζει ο ελληνισμός.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ελληνική Σημαία ξανά στον Προμαχώνα σήκωσαν οι Χρυσαυγίτες!! Βίντεο!!






http://elnewsgr.blogspot.gr

ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!


alogisio
Σε συνεργασία με την αστυνομία, ο ΕΦΕΤ διεξάγει ελέγχους σε δύο εταιρείες που εδρεύουν στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, καθώς φέρονται να εισήγαγαν άγνωστες ποσότητες αλογίσιου κρέατος σε μορφή κατεψυγμένων μπαλών κιμά από τη Βουλγαρία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, όταν οι αρχές εντόπισαν την συναλλαγή όπου καταγράφονται όλες οι εισαγωγές προϊόντων από τρίτες χώρες (η Βουλγαρία δεν είναι σε πλήρη ένταξη και γι' αυτό καταγράφεται ως τρίτη χώρα) αναζήτησαν τους δυο ιδιοκτήτες στις διευθύνσεις των εταιρειών που είχαν δηλωθεί στο σύστημα.
Οταν έφτασαν σε αυτές, βρήκαν σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία η οποία επικαλείται υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΦΕΤ, ότι η μια διεύθυνση ήταν χωράφι και η άλλη σε πολυκατοικία που δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία!
Επίσης έγινε έλεγχος σε μία εταιρεία στο Παγκράτι αλλά δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό.
Εν τω μεταξύ, οι μηχανισμοί του ΕΦΕΤ προσπαθούν να εξακριβώσουν τόσο τις ακριβείς ποσότητες, όσο και τις χώρες απ΄όπου έχει εισαχθεί αλογίσιο κρέας στην Ελλάδα. Σύμφωνα, πάντως, με τη Eurostat έχουμε ήδη καταναλώσει 74.300 κιλά, ενώ στέλεχος του ΕΦΕΤ λέει: «Στην πραγματικότητα ο αριθμός είναι δεκαπλάσιος»
Μετά από αίτημα του ΕΦΕΤ η υπόθεση ερευνάται από το ΣΔΟΕ και την εισαγγελία Αθηνών. Η εισαγωγή αλογίσιου κρέατος δεν είναι μεν παράνομη πράξη, αλλά ερευνάται αν πλασαρίστηκε ως μοσχαρίσιος κιμάς.
thessbomb

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «1821» ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ



albania
«Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
"Tα μυστικά της γέννησης της νέας Ελλάδας επάνω στον ανακυκλωμένο μύθο της αρχαίας Ελλάδας"...
Με αυτόν τον προκλητικό υπότιτλο, οι Αλβανοί διαφημίζουν την επικείμενη πρεμιέρα του "1821", στο συνδρομητικό κανάλι DigitAlb, το βράδυ της Πέμπτης.
Πρόκειται για τη σειρά ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, που κατά την προβολή του στην Ελλάδα είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, λόγω των όσων είχε παρουσιάσει ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Πέτρος Τατσόπουλος, για την Επανάσταση που οδήγησε στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.
"Ένα ντοκιμαντέρ που προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις. Στοιχεία και ντοκουμέντα που συγκλόνισαν την επίσημη εκδοχή της ιστορίας του ελληνικού κράτους" αναφέρει ο αλβανικός τηλεοπτικός σταθμός παρουσιάζοντας το "1821", που αναμένεται να ρίξει νερό στο «μύλο» της αλβανικής προπαγάνδας, που θεωρεί Αλβανούς τους ήρωες του 1821.
Όπως είναι γνωστό, η αλβανική ιστοριογραφία, θέλει Αλβανούς τους Αρβανίτες της Ελλάδας, που πρόσφεραν τα μέγιστα στον αγώνα για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Στα σχολικά εγχειρίδια της Αλβανίας, ήρωες όπως ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Κίτσος Τζαβέλας κ.α. παρουσιάζονται ως Αλβανοί, που απλά πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων εξεγερμένων κατά των Τούρκων.
Η προβολή της σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, και τα όσα αμφιλεγόμενα έχουν ειπωθεί, θα ενισχύσουν τους ισχυρισμούς των Αλβανών εθνικιστών, που φαίνεται να υιοθετούν και έως πρότινος μετριοπαθείς φωνές στη γειτονική χώρα.
"Ένα ντοκιμαντέρ που προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις... Στοιχεία και ντοκουμέντα που συγκλόνισαν την επίσημη εκδοχή της ιστορίας του ελληνικού κράτους... Μια ανασκόπηση της ιστορίας της σύστασης του ελληνικού κράτους. Μπορούμε να μιλήσουμε σήμερα για μια ελληνική ταυτότητα που χρονολογείται από την εποχή της αρχαιότητας; Η περίοδος της Τουρκοκρατίας και τα ίχνη που έχει αφήσει πίσω της... Η Επανάσταση του 1821. Γιατί συνέβη και ποια ήταν τα αποτελέσματά της; Ο ρόλος και ο αντίκτυπος των Αρβανιτών στην επανάσταση και στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία... Η στάση της Εκκλησίας και η άνοδος στο θρόνο του βασιλιά Όθωνα της Βαυαρίας...", αυτά αναφέρει το αλβανικό διαφημιστικό σποτ του αμφιλεγόμενου ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ που θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 22:00 ώρα Αλβανίας στο συνδρομητικό κανάλι "EXPHISTORI" του DigitAlb.


http://www.makeleio.gr