Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Η βουλή ξεπλένει υπουργούς για το σκάνδαλο Sonak, Λιακουνάκου - ΒΙΝΤΕΟ

Η βουλή ξεπλένει υπουργούς για το σκάνδαλο Sonak, Λιακουνάκου - ΒΙΝΤΕΟ
Ποινική δίωξη εναντίον του γνωστού επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, καθώς και 19 ακόμη προσώπων πολιτικών και στρατιωτικών, άσκησε η Εισαγγελέας διαφθοράς για υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων. Η υπόθεση αφορά την προμήθεια παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων, το οποίο ανατέθηκε στην εταιρεία συμφερόντων Λιακουνάκου και η οποία αν και παράνομα πληρώθηκε ποσό μεγαλύτερο του προβλεπομένου από το νόμο σαν προκαταβολή, στο τέλος δεν παρέδωσε τίποτα. Μάλιστα το θράσος Λιακουνάκου βασιζόμενο στις υψηλές πολιτικές  γνωριμίες τις οποίες διέθετε, έφτασε στο να σύρει το Ελληνικό Δημόσιο σε διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο μάλιστα όχι μόνο τον δικαίωσε που κράτησε τη προκαταβολή χωρίς να παραδώσει έργο, αλλά επέβαλλε πρόστιμο στο δημόσιο, 3 εκατομμύρια ευρώ για υπαιτιότητα που δεν εκτελέστηκε η σύμβαση.
Η σκανδαλώδης αυτή σύμβαση έχει σαν αφετηρία το2001 επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου και εξελίσσεται μέχρι το 2009 περιλαμβάνοντας ακόμη  και τους τότε υπουργούς άμυνας Μεϊμαράκη και Παπαντωνίου τους οποίους  το καθεστώς της κλεπτοκρατίας έχει φροντίσει να παραγραφούν τα αδικήματα. Επίσης, κατηγορούμενος και ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ και μετέπειτα ΑΓΕΕΘΑ Γ. Αντωνακόπουλος, ο οποίος είναι και ο πρώτος αρχηγός επιτελείου, ο οποίος κατηγορείται για σκάνδαλο. Γνωστό πρόσωπο ο στρατηγός για τις σχέσεις του με το αμαρτωλό Πασοκ λόγω των υψηλών γνωριμιών τις οποίες διέθετε με το ζεύγος Ανδρέα- Μιμής, όταν υπηρετούσε ως ταξίαρχος στο νησί της Κω, οι οποίες μεταφράστηκαν σε βαθμούς και αξιώματα.
Ειδικότερα οι διώξεις αφορούν στα αδικήματα της απιστίας σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας στο αδίκημα αυτό. Να υπενθυμίσουμε τη προκλητική κοσμική ζωή του Λιακουνάκου και της οικογενείας του, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων σαν ένα κομμάτι του πάζλ της κλεπτοκρατίας, τα οποία σήμερα ο πενόμενος Ελληνικός λαός να καλείται να πληρώσει. Αυτά είναι τα έργα του καθεστώτος της μεταπολίτευσης, το οποίο κυβέρνησε σχεδόν σαράντα χρόνια κλέβοντας και κάνοντας πλιάτσικο, στο υστέρημα του Ελληνικού λαού.
Το θέμα έφερε και στη βουλή ο συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης, και εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Μεϊμαράκης χωρίς να αναφερθεί το όνομά του, έσπευσε να δηλώσει «αθώος» και γενόμενος ακόμη γραφικότερος δήλωσε ότι παραιτείται της παραγραφής κάνοντας ακόμη και τα έδρανα να γελάνε μαζί του. Μάλλον η ολόθερμη στήριξη προς τον Δραγασάκη δεν δείχνει μόνο την επόμενη συγκυβέρνηση ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και συμμαχίες για εκατέρωθεν διευκολύνσεις.
Η Χρυσή Αυγή ζητά συνεχώς και επίμονα την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, του νόμου που παραγράφει ποινικά κολάσιμες πράξεις και εξασφαλίζει ατιμωρησία στους μελλοντικούς καταχραστές του δημοσίου χρήματος, δεσμευόμενη ότι όταν η Ελλάδα αποκτήσει Εθνική διακυβέρνηση, να τιμωρήσει παραδειγματικά τους κλέφτες και την επιστροφή των κλεμμένων στον Ελληνικό λαό.
Το Γραφείο Τύπου εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση: "Το σκάνδαλο της εταιρίας Sonak συμφερόντων Λιακουνάκου έφερε στη βουλή η Χρυσή Αυγή. Ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών ξεπλένει το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα που εμπλέκεται σε αυτή τη βρώμικη υπόθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά αναφέρονται μέσα στη βουλή ονόματα επιχειρηματιών (Λιακουνάκος-Sonak, Μελισαννίδης-Αιγαίον Όιλ) που διαπλέκονται με το πολιτικό κατεστημένο.
Λίγη ώρα πριν την ομιλία του κοινοβουλευτικού μας εκπροσώπου, ο βουλευτής του Σύριζα Λαφαζάνης επιχείρησε να μιλήσει για τα ίδια θέματα, δεν τόλμησε όμως να κάνει την παραμικρή αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα. Είναι χαρακτηριστικό της αριστεράς να κατηγορεί γενικώς "το κεφάλαιο και την πλουτοκρατία" και ταυτόχρονα να τα έχει καλά με τα μεγάλα συμφέροντα και τις 5-10 οικογένειες που λυμαίνονται την οικονομία της χώρας."

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: