Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Εριστικός ο Έρογλου: «μας καταπιέζουν οι ελληνοκύπριοι»!

Εριστικός ο Έρογλου: «μας καταπιέζουν οι ελληνοκύπριοι»!
Προκλητικότατος εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο ηγέτης των τούρκων εποίκων στην Κύπρο Νταρβίς Έρογλου, κατά το διάγγελμά του με αφορμή την τουρκική εισβολή στην μαρτυρική Κύπρο.
Ο Έρογλου, δήλωσε πως οι συνομιλίες οι οποίες θα ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο, αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. Μάλιστα εξέφρασε την ευχή, «η ελληνοκυπριακή πλευρά να είναι αποφασισμένη για λύση και να κατανοεί ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για συμφωνία στη βάση των πραγματικοτήτων που υπάρχουν στο νησί, χωρίς να χρησιμοποιεί τακτικές για να καθυστερήσει τη διαδικασία», επιρρίπτοντας στην ουσία στους ελληνοκύπριους, την αδυναμία εξεύρεσης μιας κοινά αποδεκτής λύσης.
Ταυτόχρονα, μέσα σε ένα ντελίριο υποκρισίας, ο Έρογλου ισχυρίστηκε οτι «οι τουρκοκύπριοι κάνουν υπομονή 40 χρόνια», μιλώντας για υποσχέσεις οι οποίες δεν τηρήθηκαν και για καταπίεση των τούρκων εποίκων στην Κύπρο από τους Έλληνες! Σε αυτό το σημείο, ο ηγέτης των τούρκων εποίκων στην Κύπρο θέλησε σκόπιμο να επιδείξει την τουρκική αδιαλλαξία και αλαζονεία, λέγοντας πως η υπομονή τους εξαντλείται, συνεπεία των λανθασμένων χειρισμών και τακτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών…
Ο Έρογλου υποστήριξε μάλιστα, πως η τουρκική εισβολή δεν ήταν παρά η χρήση από μέρους της Τουρκίας των δικαιωμάτων της ως εγγυήτριας δύναμης, προχωρώντας σε στρατιωτική επέμβαση λόγω του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, το οποίο έθετε την Κύπρο υπό ελληνική κυριαρχία. Χαρακτήρισε μάλιστα την τουρκική εισβολή ως «μια από τις πιο έντιμες και σημαντικές αποφάσεις στην ιστορία της Τουρκίας», αποκαλώντας την «ειρηνευτική επιχείρηση», η οποία οργανώθηκε επειδή… «ΗΠΑ και Βρετανία δεν επέδειξαν την αναγκαία ευαισθησία». Ασύστολα ψεύδη, κατά παράδοση της δαιμόνιας τουρκικής διπλωματίας, τα οποία καταρρίπτονται με το πέρασμα των ετών και την αποκάλυψη στοιχείων τα οποία πιστοποιούν πως η τουρκική εισβολή ήταν προσχεδιασμένη, έχοντας την έγκριση και υποστήριξη τόσο των Αμερικανών όσο και των Βρετανών.
Καθίσταται ξεκάθαρο, πως η τουρκική υποκριτική στάση η οποία μάλιστα ενθαρρύνεται από την αδιάφορη διεθνή κοινότητα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολιών για τις πραγματικές επιδιώξεις της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Σε αντίθεση προς τα προφανή, τα οποία δύναται να κατανοήσει κάθε σώφρων Έλληνας, οι πολιτικές ηγεσίες σε Ελλάδα και Κύπρο, σύρονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ευελπιστώντας τάχα, σε εξεύρεση λύσης. Εκείνο το οποίο επιτυγχάνουν όμως, είναι να νομιμοποιούν ως ισότιμους συνομιλητές τους ασιάτες εισβολείς, συμβάλλοντας ουσιαστικά -αργά και σταθερά- στην επίτευξη των στόχων της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: