Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Τρίτο κόμμα με 14,5% η Χρυσή Αυγή!! - Δεύτερη δύναμη στις ηλικίες 18-44 ετών !!




Σε τρίτο κόμμα με ποσοστό 14,5% αναδεικνύεται ο Λαϊκός Σύνδεσμος και εμφανίζεται να έχει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο, απειλητικά, τα δύο πρώτα κόμματα, τη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ που εναλλάσσονται στην πρωτιά, όπως καταγράφονται τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις.



Ένα εξαιρετικά θετικό στοιχείο που προκύπτει για τη Χρυσή Αυγή από τη δημοσκόπηση της «Pulse RC», η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», είναι πώς αναδεικνύεται σε δεύτερη δύναμη στις ηλικίες 18 έως 44 ετών. Στις παραγωγικές ηλικίες δηλαδή, αυτές που θα ήθελε να κερδίσει μία κυβέρνηση ή να έχει τη μεγαλύτερη απήχηση.
Σημειώνεται πώς τα ποσοστά του Λαϊκού Συνδέσμου όχι μόνο φέρουν το κόμμα στην τρίτη θέση, την οποία έχει παγιώσει εδώ και μεγάλο διάστημα, αλλά του δίνουν μία ασύλληπτη δυναμική. Η απόφαση του κόμματος για προχωρήσει στη φύλαξη των σχολείων που πρώτο δημοσιοποίησε το «defencenet.gr» μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απολύσει τους σχολικούς φύλακες έδωσε πολλούς πόντους στη Χρυσή Αυγή.  

Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσκόπηση της «Pulse RC» ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 23,5% έναντι 21,5% της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 14,5%. Επτά ποσοστιαίες μονάδες δηλαδή πίσω από τη Ν.Δ. που σήμερα κυβερνάει.
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 7,5%, εμφανίζοντας μία μικρή αύξηση στο ποσοστό του, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο 4,5%, στο 6,5% το ΚΚΕ που επίσης σημειώνει αύξηση, ενώ οριακά, στο 3,5% βρίσκεται η Δημοκρατική Αριστερά.

Η εφημερίδα καταγράφει ωστόσο στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος έρχεται δεύτερη δύναμη στις ηλικίες από 18 έως 44 ετών.   
Η δε Ν.Δ. προηγείται στις ηλικίες άνω των 60 ετών. Όμως η επιρροή της στις ηλικίες αυτές μειώνεται, καθώς τα μέτρα που λαμβάνει τις πλήττουν ολοένα και περισσότερο.  
Με λίγα λόγια, η δυναμική του Λαϊκού Συνδέσμου και τα μεγάλα ποσοστά που λαμβάνει είναι δεδομένα που δεν μπορούν πλέον να μείνουν κρυφά από τις δημοσκοπήσεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: