Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Αίσχος! Εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ στο μνημόσυνο του Σαδίκ - Συλλυπητήρια από τους τουρκοσυριζαίους


Σε επίδειξη δύναμης του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής μετατράπηκε το μνημόσυνο για την συμπλήρωση 18 ετών από τον θάνατο του μουσουλμάνου βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Όλη η σκληροπυρηνική «αφρόκρεμα» των τουρκικής συνείδησης μουσουλμάνων της Θράκης έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Παρούσα, όμως, ήταν και η αντιπρόεδρος του τουρκικού Κοινοβουλίου, καθώς και επτά τούρκοι βουλευτές! Αλλά το πιο αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η παρουσία στο δείπνο που επακολούθησε εκπροσώπων της ΔΗΜΑΡ, η οποία με αυτόν τον τρόπο νομιμοποίησε όχι μόνο την πολιτική διαδρομή ενός δεδηλωμένου εξυπηρέτη της τουρκικής προπαγάνδας, αλλά και των συνεχιστών του.
Στην εκδήλωση πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του κόμματος ΔΕΒ Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο οποίος ανέφερε πως τιμούν και φέτος τον Αχμέτ Σαδίκ με νοσταλγία και ευγνωμοσύνη, ενώ ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή, Ιλχάν Σενέρ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τα μέλη της Βουλής, τα οποία δεν ξεχνούν την «…τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης», όπως χαρακτηριστικά είπε.  Μεταξύ αυτών που απέστειλαν χαιρετισμούς ήταν ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και Ξάνθης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.
Ακόμα πιο προκλητική εμφανίστηκε η αντιπρόεδρος της τουρκικής βουλής Μεράλ Ακσενέρ, η οποία ισχυρίστηκε ότι το πιο μεγάλο χαρακτηριστικό του «Τούρκου της Δυτικής Θράκης», είναι πως αποτελούν μια πολύ υπομονετική κοινότητα, και ότι η «μητέρα πατρίδα Τουρκία θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε αυτή την πολύ εργατική και αφοσιωμένη κοινότητα»! Το ίδιο βράδυ το κόμμα ΔΕΒ και η οικογένεια του Αχμέτ Σαδίκ παρέθεσαν δείπνο (ιφτάρ) για τους καλεσμένους από το εξωτερικό, καθώς και για τους άλλους μετέχοντες.
Ανάμεσά τους και δύο εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ όπως προαναφέραμε. Εκτός από τον μειονοτικό πολιτευτή του κόμματος Ιλχάν Ακμέτ, (μεταγραφή από το κόμμα της Ντόρας),  παρών ήταν και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης Δάμων Δαμιανός, ο οποίος μάλιστα εκφώνησε και λόγο! Σύμφωνα, μάλιστα, με την ιστοσελίδα toyrkikanea.gr ο Δαμιανός αρθρογραφεί, εδώ και λίγο καιρό πλέον, στα Ελληνικά στην τουρκόφωνη εφημερίδα «Γκιουντέμ» που εκδίδεται στην Κομοτηνή και η οποία φέρεται να ταυτίζεται με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. «Τιμώντας» την παράδοση της Ρεπούση και άλλο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ταυτίζεται με την τουρκική προπαγάνδα, την απαξίωση της ελληνικότητας της Θράκης και τον εθνομηδενισμό. Ένα κόμμα του «συνταγματικού τόξου», το οποίο για να πάρει μερικές μειονοτικές ψήφους παραπάνω γίνεται έρμαιο στις διαθέσεις της Τουρκίας.
Και έχουν το θράσος αυτοί οι δεδηλωμένοι ανθέλληνες να επιζητούν να τεθεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκτός νόμου. Ποιοι; Τα «γιουσουφάκια» του τουρκικού προξενείου, οι «γενίτσαροι» του αντεθνισμού. Ούτε για φτύσιμο δεν είναι άξιοι…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: