Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Νέες μειώσεις μισθών απαιτεί το ΔΝΤ

Νέες μειώσεις μισθών απαιτεί το ΔΝΤ
Έχουμε αναφερθεί στον απώτερο σκοπό του σχεδιασμού της Ελληνικής Οικονομίας, όπως έχει εκπονηθεί από τους συνομιλητές του Τσίπρα στο ΔΝΤ, και εκτελείται κατά γράμμα από την συγκυβέρνηση των αρχικαρεκλάρχηδων της διαφθοράς σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το σχέδιο αυτό ουδεμία σχέση έχει με την ανάταση της οικονομίας, αλλά με την επιτηδευμένη φτωχοποίηση των Ελλήνων, ώστε να επιτευχθεί ευκολότερα το ξεπούλημα της Ελλάδας. Είδαμε προ ολίγων ημερών τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, δηλώνοντας εισόδημα κάτω από 6000 ευρώ ετησίως. Παράλληλα έχουμε γνώση για τις ατελείωτες ουρές Ελλήνων που προσπαθούν να έρθουν σε διακανονισμό με την ΔΕΗ, προκειμένου να μην τους κοπεί το ρεύμα.
Έχουμε επίσης δει σε πολλές περιπτώσεις τις αλλεπάλληλες αποτυχίες του κράτους να εισπράξει τους παράλογους φόρους που απαιτεί από τους δοκιμαζόμενους από την κρίση Έλληνες. Τρανό παράδειγμα αυτού το φιάσκο με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των εσόδων από τους φόρους.  Το βέβαιο σε κάθε περίπτωση είναι ότι οι Έλληνες έχουν φτάσει ήδη σε απελπιστική κατάσταση, οπότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν θέμα συζητήσεως περί νέων φόρων ή περαιτέρω μειώσεων σε μισθούς ή συντάξεις.
Και όμως αυτό ακριβώς προτείνει η νέα έκθεση του ΔΝΤ για την χώρα μας. Όπως ευσχήμως τίθεται στην έκθεση υπάρχει ανάγκη μείωσης του κόστους εργασίας στην Ελλάδα, ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη για προώθηση της ανταγωνιστικότητας και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Δηλαδή, για να μιλήσουμε σε απλά ελληνικά οι διεθνείς τοκογλύφοι, οι συνομιλητές του Τσίπρα, απαίτησαν νέες μειώσεις μισθών και πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους «επενδυτές που θα ‘ρθουν» στην κατά Ράιχενμπαχ λογική.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: