Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Να ακυρωθούν ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ...!! Προσφυγή Κακλαμάνη για να μην χάσει την καρέκλα του...



Να... ακυρωθούν ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες ζητεί ο Απόστολος Κακλαμάνης, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα χάσει τη βουλευτική του έδρα...

στη Β' Αθηνών ακόμη κι αν γίνει δεκτή από το Εκλογοδικείο ένσταση του πρώτου επιλαχόντος της ΝΔ Γιάννη Παπαθανασίου!

Σημειώνεται ότι η έδρα του κ. Κακλαμάνη κατανεμήθηκε στο ΠΑΣΟΚ κατά τη γ' φάση της διαλογής των ψήφων.

Εάν χαθεί θα καταλήξει υπέρ του ΠΑΣΟΚ είτε στη Β' Πειραιώς είτε στη Φθιώτιδα - πρόκειται για περιφέρειες στις οποίες το κόμμα δεν εξέλεξε βουλευτή στις τελευταίες εκλογές.

Η ένσταση του πρώην τσάρου της Οικονομίας κατά του κ. Κακλαμάνη αλλά και οι αντενστάσεις που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επρόκειτο να συζητηθούν χθες το απόγευμα ενώπιον του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείο).

Όμως η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για τα τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου, κατόπιν αιτήματος του κ. Παπαθανασίου.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, σε ό,τι αφορά τον κ. Κακλαμάνη, στην αντένσταση που άσκησε ζητεί αφενός να κριθεί αβάσιμη η ένσταση Παπαθανασίου και αφετέρου ζητεί:

1. Την προσθήκη στα έγκυρα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στη Β' Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών 32 ψηφοδελτίων (19 εγκύρων αλλά εσφαλμένα κριθέντων ως ακύρων και 13 ανηκόντων στο ΠΑΣΟΚ αλλά εσφαλμένα προσμετρηθέντων υπέρ άλλων κομμάτων).

2. Την αφαίρεση από τα καταμετρηθέντα ως έγκυρα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στην Εκλογική Περιφέρεια Φθιώτιδος, συνολικά 611(!) ψηφοδελτίων (310 που φέρουν διακριτικά γνωρίσματα, 11 προηγούμενων εκλογών, 4 υπέρ άλλων κομμάτων και 286 μη φερόντων μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου).

3. Την αφαίρεση από τα καταμετρηθέντα ως έγκυρα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στη Β' Εκλογική Περιφέρεια Πειραιώς 752 ψηφοδελτίων (562 φερόντων διακριτικά γνωρίσματα, 8 προηγούμενων εκλογών, 4 υπέρ άλλων κομμάτων και 178 μη φερόντων μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου).

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: